Zobacz temat
Lamotrygina w ciąży
|
|
Hobo_Clown |
Dodany dnia 02/06/2021 21:44
|
Rozgrzewający się Postów: 8 Data rejestracji: 25.05.21 |
Witajcie, Czy któraś z Was brała lamotrygine w ciąży? Czy znacie kogoś, kto miał prowadzoną ciążę i brał lamotrtgine? Jak sobie radziłyście ze snem? Czytałam kilka artykułów na ten temat i wskazują na to, że w niskich dawkach lamotrygina powinna być bezpieczna, ale brakuje długofalowych badań, które pokazywałby wpływ lamotryginy na dziecko np. czy pojawią się deficyty rozwojowe u dzieci... Dodam, że nie jestem w ciąży, ale chciałbym być. Moja ginekolog nigdy nie miała pacjentki która leczylaby się psychiatrycznie. Wcześniej byłam u innej i tamta miała jedną pacjentkę. Mój lekarz prowadzący ma pewną koncepcje jak poprowadzić leczenie w tej sytuacji, ale dane które zbieram są niejednoznaczne... Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może któraś z Was urodziła zdrowe dziecko biorąc leki w ciąży? |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/06/2021 11:14
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Znam kogos kto brał lamotrygine w ciazy. Dziecko zdrowe dobrze sie rozwija.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 03/06/2021 14:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Od neuropsychologia dziecięcych wiem, że każdy lek leczący zaburzenia psychiczne jest lepszy niż rozhulana choroba. Zapytaj psychiatry, ale miałam dzieci w pracy mam chorych na padaczkę biorące lamotrygine. Nie miały problemów wynikających z leków.
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Hobo_Clown |
Dodany dnia 03/06/2021 16:18
|
Rozgrzewający się Postów: 8 Data rejestracji: 25.05.21 |
To mnie trochę pociesza, szczególnie pierwsze zdanie, które napisałaś... Dziękuję za Wasze komentarze
Edytowane przez Hobo_Clown dnia 04/06/2021 11:54 |
|
Przeskocz do forum: |