Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
hej i pytanie
|
|
gramzagram |
Dodany dnia 02/10/2019 21:31
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 02.10.19 |
hej, jestem chłopakiem który szuka pewnej odpowiedzi, moja dziewczyna wylądowała na SOR miesiąc temu z objawami schizofrenii teraz jest na oddziale psychiatrycznym i szukam odpowiedzi w pytaniu czy sekrety które skrywala ta dzieaczyna przedemna i swoją mama mogły tak siąść na niej ze aktywowalo w niej skutki schizofrenii? Teraz ciągle chciałaby się spotkac i otworzyć się przed nami mówiąc swoje tajemnice, powiedziała mi o zdradzie gdy była zrównoważona w miarę i dostała nawrót bo przy okazji było odstawienie leków bądź zmniejszenie dawki na oddziale sam nie wiem dokładnie, czy jeżeli jeszcze raz usiądziemy do takiej rozmowy będzie lepiej?? Chciałbym wkleić zdjęcie kogoś komu to pomogło i napisał o tym ale nie wiem czy się uda [URL=https://www.fotosik.pl/zdjecie/b5c3bcd44ecab947][IMG]https://images91.fotosik.pl/259/b5c3bcd44ecab947m.jpg[/IMG][/URL] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 02/10/2019 21:44
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Nic nie zrozumialam z tego co napisales
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
gramzagram |
Dodany dnia 02/10/2019 21:49
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 02.10.19 |
Moja dziewczyna trafiła na oddział psychiatryczny bo nagle dostała schizofrenii (zauważyłem różnice w niej w drugim dniu)Dziewczyna ciągle chce mi coś powiedzieć, udało się jej powiedzieć o zdradzie będąc że mną co bardzo ja bolało a wtedy czuła się zrównoważona na tym oddziale ale potem po tej rozmowie było tylko gorzej z nią i od nowa cykl leczenia, może ponownie rozmowa i okazania ttym razem zrozumienia sprawia że te tajemnice które ja gryzą i siedzą w niej od dawna sprawią że będzie lepiej? Tak jak w tym komentarzu od Rafała w zdjęciu w którym wrzuciłem |
|
|
martyna |
Dodany dnia 02/10/2019 22:13
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Schizofreni nie dostaje sie z dnia na dzien. Jest jest w ostrym stanie to to co mowi moze mijsc sie z prawda. Poczekaj jak poczuje sie lepiej, usiadzcie i pogadajcie. To nie jest dobry czas na podejmowanie powaznych decyzji. Powodzenia
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/10/2019 22:17
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Jeśli pytasz, czy schizofrenia minie, jak dziewczyna wyjawi swoje tajemnice - to nie, nie minie.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
swistak |
Dodany dnia 02/10/2019 22:18
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
Cześć, Chyba rozumiem, o co pytasz. [quote]czy sekrety które skrywala ta dzieaczyna przedemna i swoją mama mogły tak siąść na niej ze aktywowalo w niej skutki schizofrenii?[/quote]Pytasz się chyba, czy stres spowodowany faktem, że Twoja dziewczyna ukrywała (lub rzekomo ukrywała) przed Tobą i swoją mamą różne wstydliwe rzeczy (np. być może zdradę) mógł wpłynąć na to, że zachorowała lub na pogorszenie jej objawów. [quote]może ponownie rozmowa i okazania ttym razem zrozumienia sprawia że te tajemnice które ja gryzą i siedzą w niej od dawna sprawią że będzie lepiej?[/quote]Pytasz się też, czy dalsza rozmowa na intymne tematy i wyjawianie przez nią różnych "tajemnic" może jej pomóc. Osobiście podchodziłbym z dystansem do jej wyznania, że Cię zdradziła. Sugerowałbym, żebyś starał się ją wspierać i być przy niej, ale też nie narzucał się jej. Jeśli chce mówić, niech mówi, jednak nie wyciągaj od niej rzeczy na siłę. Skoro przez długi czas nie mówiła o tych tajemnicach i je rzekomo ukrywała, to dlaczego właśnie teraz zaczyna się otwierać? [quote]Moja dziewczyna trafiła na oddział psychiatryczny bo nagle dostała schizofrenii[/quote]Z tego co rozumiem, schizofrenii nie dostaje się chyba "nagle", nagle można doznać psychozy. Jednak niech może mądrzejsi ode mnie na tym forum się wypowiedzą. Edycja: I (jak Martyna w międzyczasie napisała) traktuj z dystansem to, co mówi, nawet jeśli wydaje się być zewnętrznie w dobrym stanie. Edytowane przez swistak dnia 02/10/2019 22:24 |
|
Przeskocz do forum: |