Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Cześć. F60.9
|
|
Cath |
Dodany dnia 22/10/2016 21:10
|
Rozgrzewający się Postów: 21 Data rejestracji: 22.10.16 |
Nazywam się Kasia i skończyłam 30 lat. W tym roku w maju postawiono mi diagnozę zaburzenie osobowości typ nieokreślony F60.9. Uczęszczam na co tygodniową psychoterapię oraz biorę leki przeciwlękowe i stabilizatory nastroju. Sama zgłosiłam się do lekarza, podejrzewając u siebie depresję. Byłam przeciążona stresem w pracy i psującą się relacją z chłopakiem. Tygodniami cierpiałam na bezsenność i silne lęki, później doszedł stan jakbym była po jakiś narkotykach (spałam po dwie godziny a w pracy byłam mega produktywna). Do gabinetu na umówioną wizytę trafiłam już z lekkimi psychozami, wrażeniem nierealności i totalnie rozchwiana emocjonalnie (płacząc i śmiejąc się praktycznie w tym samym czasie). Moja lekarka przyznała mi później, że tak się przestraszyła moim stanem, że chciała mnie z początku do szpitala skierować. :) Ale obeszło się bez tego, dwa dni później miałam już testy psychologiczne. Zdiagnozowano zaburzenie osobowości ale nie sprecyzowano jakie. Moja psychiatra wspomniała, że chciałaby przeprowadzić więcej testów. Ja sama podejrzewam, że to może być borderline. Jako jedenastolatka miałam napady paniki i postawioną diagnozę psychiatryczną "syndroma phobicum". Na studiach prowadziłam dziennik, który dałam do przeczytania mojej lekarce. Mój ojciec miał problemy z alkoholem. Mama była rozchwiana emocjonalnie. Zresztą jej dwie siostry (a moje ciocie) mają diagnozowaną schizofrenię. To tyle o mnie. Jeszcze raz cześć. :) |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 22/10/2016 21:44
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Cześć Kasiu witam Ciebie jako swoją rówieśniczkę, bo ja też kobieta dojrzała, 30 lat stuknęło w tym roku Moje problemy z psychiką zaczęły się również w wieku nastoletnim, nie licząc bardzo trudnego dzieciństwa - jestem DDA. Witam Ciebie bardzo serdecznie "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
Cath |
Dodany dnia 22/10/2016 21:54
|
Rozgrzewający się Postów: 21 Data rejestracji: 22.10.16 |
Cześć Bardzo dziękuje za miłe przywitanie. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 23/10/2016 00:47
|