04 Grudnia 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

fastryga fastryga
1 dzień Offline
easyflyfoil easyflyfoil
2 dni Offline
Em Em
2 tygodni Offline
sasta sasta
4 tygodni Offline
notno notno
5 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: easyflyfoil
Ogółem Użytkowników:2,210
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

01/12/2024
Explore the best Phuket Surf beaches in Thailand! Ride the waves at Kata Beach and Patong Beach, perfect for surfers of all levels. Experience thrilling adventures, stunning views, and ideal surfing c

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Depresja
 Drukuj temat
Trauma?
Leiche
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 24/06/2015 10:08
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 17.04.15

Zdecydowalam sie przelamac i napisac, bo sama nie daje sobie rady.

Do moich rozbestwionych zaburzen zywieniowych doszlo jeszcze naduzycie na tle seksualnym (tutaj wspomne o tym, ze dotychczas doswiadczen na tym polu nie mialam, co wzmaga wstret do samej siebie).
Czuje okropne upokorzenie i wstyd, zaczely pojawiac sie leki, czasem przywidzenia, nie wspomne o tym, ze moje problemy z jedzeniem przybraly na sile w takim stopniu, iz zasadniczo kazda wolna od pracy i snu chwile poswiecam na wiadome epizody, czujac sie koszmarnie zanieczyszczona. Po raz pierwszy od dluzszego czasu pojawily sie powazne m.s.

Moze sama sprowokowalam te sytuacje, zeby sama siebie ,,dobic'' w tym kryzysie? I po co wlasciwie o tym pisze tutaj? Z drugiej strony, wstyd i wstret do siebie jest tak silny, ze z trudem przychodzi mi jakakolwiek wzmianka o tym, nawet przy zaufanych osobach. No i lek, czy ktos trzeci, poza najbardziej zaufanym mi gronem osob sie dowie, i co sobie ludzie pomysla...

Spadlam na dno.

martyna
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 24/06/2015 18:34
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

Jeśli to był gwałt to możesz to zgłosić, nikt nie miał prawa Ci tego robić. Nawet jeśli chciałaś sobie dokopać, a nie chciałaś współżycia i sygnalizowałaś to w sposób werbalny lub niewerbalny to nie miał prawa Cię tknąć. Nie zostawaj z tym sama, porozmawiaj z kimś, możesz też skorzystać z Centrum Kryzysowego, który działa w każdym dużym mieście a pomoc jest bezpłatna.Samemu jest ciężko się z tym uporać i rzutuje to na dalsze życie.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

mika
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 25/06/2015 01:08
Rozgrzany

Data rejestracji: 29.01.15

Jeżeli sobie z czymś nie radzisz idź do specjalisty - lekarza specjalisty.
Ja jeszcze ponad pół roku temu myślałem, że jestem dziwny - teraz wiem, że jestem chory. Leczę się, a raczej robię badania i chodzę do psychiatry do psychiatry. Czekam z niecierpliwością na leki Grin
Jeszcze się kontroluje, w okresie depresji potrafię udawać przed innym ze mi nic nie jest, w czasie mani ... tak żyć to ja bym mógł cały czas - szkoda, że ona szybko mija.
Nie jesteś jeszcze na dnie, jeżeli wiesz, że coś z tobą nie tak i chcesz to zmienić.
Dopóki żyję będę walczył, aby kiedy umrę coś po sobie pozostawić.

Przeskocz do forum:

51,706,149 Unikalnych wizyt