Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Cześć.
|
|
Antonine M |
Dodany dnia 02/03/2015 21:29
|
Rozgrzany Postów: 98 Data rejestracji: 02.03.15 |
Witajcie. Jestem tu, ponieważ od wielu lat zmagam się z zaburzeniami psychicznymi. Najpierw rozpoznane jako OCD, później depresja - z biegiem czasu okazało się, że nawracająca. Za mną już co najmniej dwa (a pewnie trzy i być może więcej?) epizody depresji, kilka prób leczenia. Kilku psychiatrów, kilku psychoterapeutów i daremnych prób terapii, niezliczone rodzaje psychotropów. Większość bezskuteczna albo pogarszająca samopoczucie. W końcu na szczęście trafiłam do lekarza, któremu jestem w stanie zaufać. Obecnie biorę mieszankę trzech różnych leków i jestem na psychoterapii. Powoli wracam do równowagi, ale wciąż nie jest łatwo. Jestem tu dlatego, że wciąż nie do końca rozumiem, co się ze mną dzieje. Z jednej strony dzięki psychoterapii odkrywam czynniki, które przez szereg lat przyczyniały się do mojego złego i wciąż pogarszającego się stanu. Z drugiej strony miewam podejrzenia, że to jednak nie depresja, a zaburzenia dwubiegunowe. Ale o tym już w innym wątku. Tak więc - witajcie. |
|
|
Brego |
Dodany dnia 02/03/2015 21:31
|
Finiszujący Postów: 412 Data rejestracji: 04.09.14 |
Witaj
[i]Istnieje taka cierpienia granica, za którą czekać może już tylko spokój...[/i] |
|
|
Nix |
Dodany dnia 02/03/2015 21:40
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1056 Data rejestracji: 13.11.14 |
Witaj
[b][i]Ale z przeszkodami jest tak jak z pokrzywą - trzeba je uchwycić i wznieść się ponad nie[/i][/b] |
|
|
Antonine M |
Dodany dnia 02/03/2015 22:04
|
Nie mam możliwości wypowiadania się w wątkach ani zakładania nowych. Dlaczego? |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 02/03/2015 22:09
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Cześć
[small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/03/2015 22:21
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Cierpliwości, nikt z nas nie siedzi na forum 24h/dobę, ktoś te uprawnienia do pisania na forum musi nadać Już możesz pisać. Natomiast moje wątpliwości wzbudza Twój nick. Nie chcę rozstrzygać, czy podpada pod odpowiedni punkt regulaminu, ale jeśli zamierzasz uczestniczyć w forum, to trudno mi sobie wyobrazić, że mamy się do Ciebie zwracać "tragikomedio". Proponuję, żebyś rozważyła zmianę. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Antonine M |
Dodany dnia 02/03/2015 22:27
|
Ok, dzięki za wyjaśnienie i sugestię. Na początku nie zorientowałam się, że te uprawnienia muszą być nadane. To login, którego używałam niegdyś "na internetsach", wydaje mi się, że jednak pod paragraf nie podchodzi. Ale upierać się nie będę. Pogłówkuję nad czymś, bo mój "standardowy" już, zdaje się, zajęty. Ano właśnie - w jaki sposób login można zmienić? Edytowane przez Antonine M dnia 02/03/2015 22:29 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/03/2015 22:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Login mogą zmienić moderatorzy, możesz podać propozycję tu albo na PW wysłać.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nix |
Dodany dnia 02/03/2015 22:37
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1056 Data rejestracji: 13.11.14 |
W konwencji gatunkowo dramatycznej: komedia rzymska miała trzy typy: atellana, palliata i togata
[b][i]Ale z przeszkodami jest tak jak z pokrzywą - trzeba je uchwycić i wznieść się ponad nie[/i][/b] |
|
Przeskocz do forum: |