Zobacz temat
Lerivon a Mirzaten
|
|
Phyr |
Dodany dnia 02/12/2014 22:07
|
Rozgrzewający się Postów: 5 Data rejestracji: 30.11.14 |
Witam. Przez ostatnie 3 tygodnie pobytu w szpitalu dostawałem na spanie Mirzaten, a w czasie wypisu na spanie dostałem Lerivon. Lekarz dajacy wypis stwierdzil ze to ten sam lek i nie mam sie czym przejmowac (po Mirzatenie spałem, po Lerivonie nie ). Porównując ulotki obu lekow maja całkowicie inny skład: Lerivon - mianseryna, Mirzaten - mirtazapina. Jako ze jestem mocno przewrazliwiony na tym punkcie, pytanie do osob o duzo wiekszej wiedzy niz moja : Czy jest to ten sam lek? How can i change the world, if i can't even change myself. |
|
|
ef |
Dodany dnia 02/12/2014 22:14
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
nie. substancja czynna jest inna. choć działać mają podobnie. możliwe jest, że jeden na Ciebie zadziałał, a drugi nie. pytanie dlaczego akurat na sam wypis Ci to zamienili bez sprawdzenia jak będziesz reagował.
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Phyr |
Dodany dnia 02/12/2014 22:22
|
Rozgrzewający się Postów: 5 Data rejestracji: 30.11.14 |
[quote][b]ef napisał/a:[/b] nie. substancja czynna jest inna. choć działać mają podobnie. możliwe jest, że jeden na Ciebie zadziałał, a drugi nie. pytanie dlaczego akurat na sam wypis Ci to zamienili bez sprawdzenia jak będziesz reagował.[/quote] Sprawdzili i nie działał, nawet w karcie informacyjnej leczenia szpitalnego mam cytuje: "dołaczano kolojno mianseryne (i 4 inne leki) nie uzyskujac normalizacji snu. Zdecydowano o wlaczeniu Mirtazapiny uzyskujac poprawe." How can i change the world, if i can't even change myself. |
|
Przeskocz do forum: |