Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: O komputerach
Bluetooth w laptopie
|
|
sigma |
Dodany dnia 13/11/2014 21:50
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Zaktualizował mi się ostatnio (wbrew mojej woli i mimo mojego zdecydowanego sprzeciwu ) windows z 8 do 8.1, i od tej pory nie mogę nawiązać połączenia bluetooth z telefonem. Sparowałam urządzenia, bluetooth jest włączony na obu, telefon znajduje laptopa i pokazuje, że łączność jest nawiązana, ale laptop odnajduje telefon i twierdzi, że nie ma sygnału. Przy wcześniejszej wersji systemu nigdy żadnego problemu z połączeniem nie było. Ma ktoś jakiś pomysł, co mogę z tym zrobić? (tylko po polsku proszę ) karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
swistak |
Dodany dnia 13/11/2014 22:26
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
Standardowo: ponowne uruchomienie Windows (nie: wyłączenie i włączenie od nowa, na Windows 8 daje to inne efekty uboczne. W menu zamykania systemu powinnaś mieć opcję "Uruchom ponownie" czy coś w tym stylu), ponowne uruchomienie telefonu, zapomnienie połączenia przez Bluetooth na obu urządzeniach i ponowne go zestawienie. Czy mogłabyś podać dokładną markę i model laptopa (ewentualnie na priv)? Edytowane przez swistak dnia 13/11/2014 22:26 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 13/11/2014 22:35
|
Asus X501A W sumie to nie tajemnica, bo kupowałam go, konsultując się na bieżąco w wątku o netobookach na forum karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
sigma |
Dodany dnia 13/11/2014 23:12
|
Nic to nie dało, nadal sytuacja wygląda tak samo.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 13/11/2014 23:26
|
Medalista Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
nie da się cofnąć sprzęt w czasie do momentu sprzed aktualizacji ? ja tak robiłam gdy update był kiepski. Poszukaj w punktach przywracania.
[b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
|
swistak |
Dodany dnia 14/11/2014 08:33
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
Innocentia, nie, to nie jest dobry pomysł w tym wypadku. Windows 8 już chyba nie jest wspierany (albo zaraz przestanie być wspierany). EDIT: Szukałem na stronie ze sterownikami do Twojego laptopa: [url]http://www.asus.com/pl/Notebooks_Ultrabooks/X501A/HelpDesk_Download/[/url] W kategorii bluetooth znalazłem sterownik z opisem: [quote]Ralink BlueTooth driver "Prior to Windows 8.1 upgrade, please run Windows Update and install ALL updates, including optional updates, to minimize the risk of incompatibility. After the upgrade, please run Windows Update again. If you still experience issue with this device, please install this driver. (This driver is for Windows 8.1 upgrade.)"[/quote] Z tym, że nie wiemy, czy masz akurat ten odbiornik Bluetooth. Zobacz w menedżerze urządzen: 1. Wciśnij Windows + S, wybierz "Menedżer urządzeń", 2. Tam powinnaś mieć kategorię Bluetooth. Ewentualnie wrzuć screenshota/y. Edytowane przez swistak dnia 14/11/2014 08:55 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 14/11/2014 22:04
|
Zainstalowałam ten sterownik... i nadal się pliki nie chciały wysyłać. Ale w końcu znalazłam inny sposób odbierania ich, niż do tej pory... i działa. Więc w sumie nie wiem, czy sterownika potrzebowałam, czy nie karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
Przeskocz do forum: |