Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
Jeść żeby zgłuszyć ból.
|
|
clever_librarian |
Dodany dnia 05/10/2014 11:01
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 04.10.14 |
Hej wszystkim. Jak napisałam już w wątku gdzie się przedstawiamy mój narzeczony jest w więzieniu za wypadek samochodowy... ja nie płaczę, nie cierpię... działam jak cyborg. Praca-dom. Żadnych myśli, refleksji. A gdy już się zaczynam dusić od środka jem. Po nocy, ogromne ilości. I wymiotuję. Jest ulga i dalej tryb cyborg. W dzieciństwie objadałam się bo nie wytrzymywałam sytuacji w domu. Potem zaczęły się wymioty bo gnębili mnie za nadwagę. A ja odkryłam, że wymioty przynoszą ulgę. Pomagają się rozładować. I wtedy nie ma bólu ani samotności... A ja na poziomie rozumu chcę poczuć znowu. Chcę zamiast wymiotować poczuć ten ból tęsknoty itp. Jak się włączyć na tryb uczuć! Jak żyć żeby w myślach od rana do wieczora nie było jedzenia. Brak mi sił. Jakaś bez ładu ta moja wypowiedź ale chyba taki chaos mam w sobie...
Edytowane przez clever_librarian dnia 05/10/2014 11:02 |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 05/10/2014 11:17
|
Medalista Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
a myslalas o terapii?
[b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
|
clever_librarian |
Dodany dnia 05/10/2014 11:18
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 04.10.14 |
Jestem już na piątej z kolei. |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 23/10/2014 20:45
|
Medalista Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
Nic Ci żadna nie dała? Może poszukaj specjalisty, który specjalizuje się w zaburzeniach odżywiania.
[b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
|
Izolda |
Dodany dnia 23/10/2014 21:15
|
Finiszujący Postów: 372 Data rejestracji: 18.10.14 |
"Jak żyć żeby w myślach od rana do wieczora nie było jedzenia. " Clever-librarian nie jesteś sama w takich odczuciach. Ani nie jestem mega zasłużonym pisywaczem forum ani nie czuję się na siłach mądrować komukolwiek. Temat mnie zaciekawił, bo na ostatniej mojej sesji u mnie był poruszany ten temat. Jedzenie zapełniało mi pustkę- jak poszłam na studia, a była to końcówka lat '90.I tak zostało mi do dziś. Nie wiem co mówią inni specjaliści, ani terapeuci- moja Pani terapeutka np. kazała mi znaleźć stałe punkty dnia, oprócz pracy i innych domowych obowiązków. Spacery, czytelnia, DKF- nie wiem mam opory, mam wrażenie że będę wałęsała się po mieście jak inni nieudacznicy, a czytelnię już przerabiałam. Nie wiem co Tobie powiedział terapeuta i co zalecił. Powiedziałam tylko 4 słowa od siebie [i]Był las nie było nas, będzie las nie będzie nas [/i]cyt z serialu" Na dobre i na złe" |
|
|
swistak |
Dodany dnia 23/10/2014 21:23
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
[quote][b]Izolda napisał/a:[/b] Spacery, czytelnia, DKF- nie wiem mam opory, mam wrażenie że będę wałęsała się po mieście jak inni nieudacznicy, a czytelnię już przerabiałam.[/quote] Nie jesteś nieudacznikiem, po prostu niektóre rzeczy Ci nie wychodzą. A to się każdemu zdarza. Nie odpowiadasz za wszystko. Edytowane przez swistak dnia 23/10/2014 21:26 |
|
Przeskocz do forum: |