Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
cześć / witam/dzień dobry po skosie
|
|
slant |
Dodany dnia 25/07/2014 23:08
|
Rozgrzewający się Postów: 42 Data rejestracji: 24.07.14 |
cześć / witam / dzień dobry. Mam. na imię łukasz i mały problem z lekarzami Chodzi o to, że od roku leczę się raczej sam, więc znam przyczyny i objawy, ale nie nazwy medyczne. Jestem przemądrzały.w zależności od stopnia mojej szczerości owa drobna przemądrzałość bywała diagnozowana jako narcystyczność osobowości, lub jako mania z Chad. Bardzo jest mi źle z moją przemądrzałością. Co prawda dzięki niej wyleczyłem się sam z lęków i depresji i zdobyłem nieśmiertelność, ale jest niebezpieczeństwo że nie mam depresji ani lęków, bo jestem w totalnej, odjechanej manii Trochę mi ciężko wytrzymać samemu ze sobą 40-sty rok z rzędu. Wymyślanie koło od zera i wyważenie otwartych drzwi wyczerpało mnie zupełnie. I jeszcze ten numer z zapominaniem słów. Gdyby schizofrenia nie była fikcyjną jednostką chorobową, to bym się bał, że ją mam. Lekarz orzekł iż schizofrenia to choroba tej części mózgu, której nie posiadam, więc spoko. Ludzie, którzy odbierają mnie jako pogodnego żartownisia myślą, że zaakceptowałem niesprawność intelektualną i fizyczną. Co za pomysł? Nic innego nie robię tylko kombinuję 24/ 7, jak znaleźć kogoś, kto nauczy mnie techniki świadomego umierania, by porzucić to ciało,. Nie mylić z samobójstwem, które by mi do głowy nie przyszło. Ależ sobie pomarudziłem na dzień dobry. nie poznaję siebie. BTW: Owszem chodziłem do psychologów, psychoterapeuty, czy psychiatry zanim mnie nie rozczarowali. Jakoś tak się skośnie przedstawiłem, bo mam braki w słownictwie, o których wspomniałem uczciwie, prawda? p.s. sympatycznie u Was, prawda? |
|
|
ania35 |
Dodany dnia 25/07/2014 23:24
|
Medalista Postów: 640 Data rejestracji: 14.06.14 |
Witaj :-) |
|
|
Misiu |
Dodany dnia 26/07/2014 00:10
|
Finiszujący Postów: 231 Data rejestracji: 09.07.14 |
Cześć Łukasz. Tak, sympatycznie u nas. P.S. Nie wiem za bardzo z czego to to wynika, ale ton Twojego postu wydaje mi się dość dowcipny i żartobliwy (w sensie-wesoły). |
|
|
slant |
Dodany dnia 28/07/2014 11:12
|
Rozgrzewający się Postów: 42 Data rejestracji: 24.07.14 |
Dowcipny? Raczej do bólu szczery. Po prostu, gdy pani w kasie PKP poproszona o bilet pyta "Czy normalny?", to zgodnie z prawdą krzyczę: "NIEEE!!!" Jedyny plus z posiadania zaburzeń to prawo do robienia sobie żartów. Natomiast każdy witacz dostaje od moderacji wpis, że może teraz pisać w innych wątkach, a ja nie. Przestraszyliście się, że świeżo naczytałem się antypsychiatrii będę siał zamęt? Nie. Po prostu dla mnie oficjalne bycie cykofrenikiem niesie ze sobą dożywotni stygmat społeczny i prawny, więc ja mogę sobie pozwolić na [b]chwilowe posiadanie objawów[/b], ale [b]nie na[/b] oficjalne bycie[/b] cyklofrenikiem. Ja się nie godzę na taką oficjalną diagnozę, mogę mieć to tylko nie oficjanie i prywatnie, ale jeżeli wszyscy inni tu się godzicie oficjalnie na taką nomenklaturę, to mam 0% motywacji , by się z Wami kłócić o cokolwiek, więc może moderacja była by tak dobroduszna i podpisała mi się z emotionką, że mogę już pisać w innych wątkach. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 28/07/2014 21:26
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
możesz już pisać w innych wątkach
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 28/07/2014 21:34
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
szczerość szczerością, ale dowcip i jakiś dystans chyba do swojej "nienormalności" też masz fajny tak myślę. siema! Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 28/07/2014 21:53
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Cześć slant [small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
Przeskocz do forum: |