Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
Strona 1 z 2: 12
|
teksty piosenek
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 21/06/2013 12:32
|
Medalista Postów: 542 Data rejestracji: 27.04.13 |
proponuję wklejać tu teksty naszych ulubionych piosenek ,które nas wspierają ,motywują ,dodają sił to ja zacznę COMA- PIERWSZE WYJŚCIE Z MROKU Przed świtem obudziłem się, by żyć Wplątany w cudzą pościel, w cudze sny Pomiędzy pożądaniem a rozkoszą tkwi dolina nocy Skazany na ponury miejski zgrzyt Osnuty prześcieradłem brudnej mgły Chcąc ukryć się przed sobą samym Chlałem wódę w dusznym barze Lecz przecież Bóg dobrze wie Dlaczego dławi mnie wstręt Dlaczego strach nabiera mocy i zniewala rozum Na pewno każdy choć raz Utracił wiarę jak ja Obym nie bliżej stał Sennego dnia w królestwie mroku Prorocy porzygali się i śpią Poeci umierają w grobach strof Anioły śmierdzą potem, żrą kiełbasę Mają w dupie żywych Zginęła w niepokoju wielkich miast Osnuta huraganem durnych spraw Maleńka tajemnica - bycia w ciszy Lub po prostu bycia Ginie nadzieja i moc Rośnie apetyt na zło Zwyciężą ci, co nienawiścią silni Szydzą z innych Nad miastem wyrósł jak krzyk I zamknął drogę do gwiazd Ogromny wstyd i strach przed ciszą Eteryczną Mimo że zgubiłem się Mimo że zabrnąłem w mrok Wymieszałem z błotem krew Ocaleję mimo to Trzeba uprzytomnić sobie, że Nawet kiedy wszystko straci sens Znajdziesz przestrzeń, gdzie Wielka wiara tłumi lęk I jeżeli tak ma być, że pomimo wszystko Ja wydostanę się To chyba warto Wierzyć " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
hope |
Dodany dnia 21/06/2013 13:35
|
Startujący Postów: 118 Data rejestracji: 15.04.13 |
HEY - CZAS SPEŁNIENIA Spoglądam wstecz i widzę Tyle, tyle pustych godzin. Ogarnia mnie strach, ogarnia mnie strach, Bo wiem, Bo wiem ile minęło, Lecz nie wiem, nie wiem, nie wiem Ile zostało... A ja nie chciałabym tak Po prostu, po prostu przeminąć. Wiele upłynęło dni, Dni bez mojego udziału, Więc czas już skończyć, czas już skończyć, Z oczekiwaniem na coś, Co może, może nigdy nie przyjść, Na coś co może, może nigdy nie przyjść... A ja nie chciałabym tak Po prostu, po prostu przeminąć. Muszę ruszyć z miejsca, Pójść na spotkanie własnego spełnienia. Więc spleć palce z moimi palcami i chodź. Prowadź i daj się prowadzić Tam, gdzie czeka nas czas, Dobry czas. Czas spełnienia. Agapi tha mas schisei xoria. |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 30/07/2013 21:58
|
Finiszujący Postów: 262 Data rejestracji: 24.07.13 |
Sheep "Głębia życia" Poszukujesz w życiu jakiś głębszych znaczeń Dręczą cię pytania o istnienia sens Odpowiedź jest w Tobie, lecz by ją zobaczyć Pozostaw na boku wszystko to, co wiesz. Świat przysłania prawdy goniąc znów tam za czymś Człowiek uwięziony w kolorowym śnie Wielu już wybrało, można żyć inaczej Odrzucić to wszystko i obudzić się. ref: Czemu wciąż żyjemy życiem innych ludzi? Czemu w naszym życiu tak mało jest nas? Powiem tylko jedno, warto się obudzić Aby ważnych pytań nie odebrał czas. Potrzebujesz w życiu wielu wielkich wyzwań Często nie doceniasz, że coś blisko masz Wiele spraw zepsutych cofnąć już się nie da Lecz do walki życia stawaj twarzą w twarz. [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 09/08/2013 11:25
|
Anastasis "Płaszcz" Ubiorę biały płaszcz i światło W kieszeni złoty klucz A za mną to Co było kiedyś takie ważne Teraz nie chcę myśleć o tym Nie chcę myśleć już Ubiorę biały płaszcz i pójdę Do miejsca, które czeka na mnie tam Nie pytaj czy tu jeszcze wrócę Ja tego nie wiem I nie wie tego nikt Są myśli, których nie chcę słyszeć Są słowa ważne, których nie chcę kraść Są rzeczy, których nie rozumiem I takie których pragnie Pragnie cały świat Ubiorę biały płaszcz i pójdę Nie czując smaku niepotrzebnych łez Zapomnieć muszę choć niełatwo Przechodzi się Przechodzi się na dobry brzeg Ref: A kiedy już będę tam chce znać prawdziwy życia smak Ty i ja i wokół nas, ten lepszy świat / *2 Zaufaj jeśli możesz ufać Pokochaj jeśli tyle siły masz Daj więcej niż potrafisz unieść Nie słuchaj tych co kłamią Nie słuchaj ich podstępnych rad Ubierzesz biały płaszcz i pójdziesz Nie czując smaku niepotrzebnych łez Zapomnieć spróbuj choć niełatwo Przechodzi się Przechodzi się na dobry brzeg [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 21/08/2013 08:04
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
[url]L2Wx230gYJw[/url] Always Look on the Bright Side of Life (from Monty Python) Some things in life are bad They can really make you mad Other things just make you swear and curse. When you're chewing on life's gristle Don't grumble, give a whistle And this'll help things turn out for the best... And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... If life seems jolly rotten There's something you've forgotten And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps Don't be silly chumps Just purse your lips and whistle - that's the thing. And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... For life is quite absurd And death's the final word You must always face the curtain with a bow. Forget about your sin - give the audience a grin Enjoy it - it's your last chance anyhow. So always look on the bright side of death Just before you draw your terminal breath Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show Keep 'em laughing as you go Just remember that the last laugh is on you. And always look on the bright side of life... Always look on the right side of life... (Come on guys, cheer up!) Always look on the bright side of life... Always look on the bright side of life... (Worse things happen at sea, you know.) Always look on the bright side of life... (I mean - what have you got to lose?) (You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? Nothing!) Always look on the right side of life.. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Karla90 |
Dodany dnia 24/08/2013 13:23
|
Dżem "Modlitwa III - Pozwól mi" Pozwól mi spróbować jeszcze raz Niepewność mą wyleczyć, wyleczyć mi Za pychę i kłamstwa, same nałogi Za wszystko co związane z tym Za świństwa duże i małe Za mą niewiarę - rozgrzesz mnie rozgrzesz mnie Panie mój, o Panie Chcę trochę czasu, bo czas leczy rany Chciałbym, chciałbym zobaczyć co, co dzieje się w mych snach Co dzieje się I nie, i nie chcę płakać, Panie mój Uczyń bym był z kamienia Bym z kamienia był I pozwól mi, pozwól mi Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 24/08/2013 13:35
|
ooo słuchałam tego parę dni temu kilkanascie razy pod rzad
" Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 24/08/2013 14:30
|
Dla płci pięknej polecam wersje Kasi Kowalskiej
[i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 28/08/2013 13:52
|
Apropopo Kasi Kowalskiej Kasia Kowalska "Co może przynieść nowy dzień" Boże wiedzieć chcę Czy wszystko ma na pewno sens Ty jedyny wiesz Co komu z nas pisane jest Jak wytłumaczysz mi znów brak współczucia w nas Tak trudno odróżnić nam dobro od zła Czy wiedzieć chcesz, że z każdym mym dniem Bardziej i mocniej ten odczuwam lęk Co może przynieść nowy dzień ? Dla Ciebie płacz a dla mnie śmiech Co może przynieść nowy dzień ? Dla Ciebie raj a dla mnie śmierć Nie ukrywaj nic Skoro wszystko tak najlepiej wiesz Czy ty nie czujesz nic Gdy ktoś przelewa ludzką krew Jak wytłumaczysz mi znów brak współczucia w nas Tak pełen sprzeczności jest nasz podły świat I czy wiedzieć chcesz, że z każdym mym dniem Bardziej i mocniej ten odczuwam lęk Co może przynieść nowy dzień ? Dla Ciebie płacz a dla mnie śmiech Co może przynieść nowy dzień ? Dla Ciebie raj a dla mnie śmierć Pociesz mnie i ucisz mój płacz niech ciszej i ciszej i ciszej sobie łkam [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 29/08/2013 15:35
|
LUXTORPEDA -WILKI DWA Byłem wilkiem w potrzasku odgryzłem łapę o brzasku Wolność gęstą czerwienią pokryła moje kły Uciekłem ranny strach ból i trzy łapy W amoku biegnąc oprócz krwi spijałem łzy Wyłem do księżyca i prosiłem o litość Kiedy głód i łatwy łup przywołał gończe psy Wilk wolny wilk kaleka miałem trwać nie uciekać Karmiłem wilka którego psy rozszarpią dziś A we mnie samym wilki dwa Oblicze dobra oblicze zła Walczą ze sobą nieustannie Wygrywa ten którego karmię Uciekałem bez siły wilki za plecami wyły Miałem tylko nadzieję i otwarte drzwi Upadłem na kolana i walczyłem do rana Nie wiedziałem że jestem w sobie taki zły Latami dokarmiałem tego którego nie chciałem On głęboko zatopił we mnie swoje kły Twoja modlitwa złapała go w sidła Teraz jestem wolny tak jak ty A we mnie samym wilki dwa Oblicze dobra oblicze zła Walczą ze sobą nieustannie Wygrywa ten którego karmię W budzie skundlone myśli ochłapy pragnień w brudzie miski Rzucone smutną jałmużną psu Karuzela świata pędzi zaprasza blaskiem rtęci I jaskrą zazdrości pokrywa wzrok Wiara i miłość nad wszystko Reszta to proch pył i nicość Wolisz egoizm życia bez granic Wygra w tobie ten wilk którego nakarmisz " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 29/08/2013 17:29
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
[b]Sting - Desert rose[/b] Pustynna róża (z arabskiego) Och nocy, och nocy (z arabskiego) Zbyt długo poszukiwałem mej ukochanej poszukiwałem mej ukochanej poszukiwałem mej ukochanej Śnię o deszczu Śnię o ogrodach wśród pustynnych piasków Budzę się w bólu Śnię o miłości, a czas przesypuje się przez mą dłoń Śnię o ogniu Te sny są zaprzęgnięte do konia, który nigdy się nie zmęczy A w płomieniach Jej cienie poruszają się na kształt męskiego pożądania Ta pustynna róża Każdy z jej płatków to tajemnicza obietnica Ten pustynny kwiat Żadna słodka woń nie nękała mnie nigdy bardziej niż ta A kiedy się obraca Sposób w jaki się porusza w logice mych myśli Ogień płonie Zdaję sobie sprawę się, że nic nie jest takie, na jakie wygląda Śnię o deszczu Śnię o ogrodach wśród pustynnych piasków Budzę się w bólu Śnię o miłości, a czas przesypuje się przez mą dłoń Śnię o deszczu Podnoszę wzrok ku pustym niebiosom Zamykam oczy, ta niepowtarzalna woń Jest słodką trucizną jej miłości (z arabskiego) Pokój, pokój, pokój Śnię o deszczu Śnię o ogrodach wśród pustynnych piasków Budzę się w bólu Śnię o miłości, a czas przesypuje się przez mą dłoń (z arabskiego) Masz moje życie Nikt inny prócz Ciebie Nikt inny prócz Ciebie Słodka pustynna róża Każdy z jej płatków to tajemnicza obietnica Ten pustynny kwiat Żadna słodka woń nie nękała mnie nigdy bardziej niż ta Słodka pustynna róża Wspomnienie Edenu ściga nas wszystkich Ten pustynny kwiat, ta niepowtarzalna woń Jest słodką trucizną upadku (z arabskiego) Moja nocy, och nocy |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 03/09/2013 15:16
|
Dżem "List do M" Mamo piszę do Ciebie wiersz, Może ostatni, na pewno pierwszy. Jest głęboka, ciemna noc, Siedzę w łóżku a obok śpi ona I tak spokojnie oddycha. Dobiega mnie jakaś muzyka, Nie, to tylko w mej głowie szum. Siedzę, tonę i tonę we łzach, Bo jest mi smutno, bo jestem sam. Dławi mnie strach ! Samotność to taka straszna trwoga, Ogarnia mnie, przenika mnie. Wiesz mamo, wyobraziłem sobie, że Że nie ma Boga, nie ma nie! Nie ma Boga, nie. Spokojny jest tylko mój dom, Gdzie Ty jesteś a mnie tam nie ma. Gdzie nie wrócę już chyba, chyba nie, Mamo bardzo Cię kocham, kocham Cię! Myślałem, że Ty skrzywdziłaś mnie, A to ja, skrzywdziłem Ciebie. Szkoda, że tak późno pojąłem to tak późno to zrozumiałem, zrozumiałem to [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 03/09/2013 16:11
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Szyby - E.Górniak I nikt nie powiedział zostań... Pytają wszyscy, skąd jesteś i co robisz To im wystarczy, że imię jakieś masz Nie próbuj opowiadać i mówić im o sobie Bo zamiast ciebie oni widzą twarz. Myślałam wtedy, że nie ma na co czekać Czas szybko mija, a życie jedno jest To nie był łatwy gest, mówili,że uciekam Z biletem w dłoni w jedną stronę rejs. Co dzień ta sama zabawa się zaczyna I przypomina dziecinne twoje sny Chcesz rozbić taflę szkła, a ona się ugina I tam są wszyscy, a naprzeciw ty. Zostałam sama, więc piszę długie listy Pieniędzy nie mam, zbyt mało jeszcze wiem Poznaję dużo słów, rozumiem prawie wszystko A świat wygląda, jakby był za szkłem. Codziennie rano przez brudne patrząc okno Próbuję wierzyć, że przetrze się ta mgła Że będę mogła znów naprawdę czegoś dotknąć I cud się stanie - zniknie tafla szkła. Co dzień ta sama zabawa się zaczyna... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 08/09/2013 19:06
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Edyta Geppert " Zamiast" Ty, Panie tyle czasu masz mieszkanie w chmurach i błękicie A ja na głowie mnóstwo spraw I na to wszystko jedno życie. A skoro wszystko lepiej wiesz Bo patrzysz na nas z lotu ptaka To powiedz czemu tak mi jest, Że czasem tylko siąść i płakać Ja się nie skarżę na swój los Potulna jestem jak baranek I tylko mam nadzieję, że... że chyba wiesz, co robisz, Panie. Ile mam grzechów? któż to wie... A do liczenia nie mam głowy Wszystkie darujesz mi i tak Nie jesteś przecież drobiazgowy Lecz czemu mnie do raju bram Prowadzisz drogą taką krętą I czemu wciąż doświadczasz tak Jak gdybyś chciał uczynić świętą. Nie chcę się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że... Że chyba wiesz, co robisz, Boże To życie minie jak zły sen Jak tragifarsa, komediodramat A gdy się zbudzę, westchnę - cóż To wszystko było chyba... zamiast Lecz póki co w zamęcie trwam Liczę na palcach lata szare I tylko czasem przemknie myśl Przecież nie jestem tu za karę. Dziś czuję się, jak mrówka gdy Czyjś but tratuje jej mrowisko Czemu mi dałeś wiarę w cud A potem odebrałeś wszystko. Ja się nie skarżę na swój los Choć wiem, jak będzie jutro rano Tyle powiedzieć chciałam ci Zamiast... pacierza na dobranoc Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 09/09/2013 12:26
|
Coma "Daleka droga do domu" Pierwszy podmuch wiosny budzi lęk. Porcja ciepłych złudzeń przenika do serc. Ptaki oszalałe fruną z drzew. Mocniej czuję każdy mały smak i żal, każdy strach i gniew. Ile jeszcze we mnie wiary, Ile jeszcze we mnie samym sił, Na nowe dni, ile szans. Ile jeszcze we mnie wiary, Ile jeszcze we mnie samym sił, By dalej żyć w taki czas. Obezwładniająca siła dnia, Siła, z jaką w miastach, odradza się maj. Chciałoby się zacząć jeszcze raz, Chciałoby odnaleźć zmarnowany czas, Utracony blask. [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Karla90 |
Dodany dnia 30/09/2013 08:25
|
Ira "Wyznanie" Na pozór wszystko gra, ja cały czas uśmiecham się A słowa bez znaczenia są, bo o czymś innym myślę wciąż Czy wiesz, jak ciężko powiedzieć wprost to o czym myślę i to co widzę każdego dnia Może przyjdzie taki dzień, gdy przestanę się już bać Może kiedyś będę mógł wyrzucić z siebie wszystko Czy widzisz to, co ja i mówić głośno o tym chcesz Powiedz, czy odpowiedź znasz jak długo można słuchać kłamstw [i][b]Ile było chwil samotności bez sił jak długo jeszcze zegar będzie bił[/b][/i] F50.8, F60.8 |
|
|
Ukryta |
Dodany dnia 30/09/2013 13:12
|
Rozgrzewający się Postów: 26 Data rejestracji: 30.04.13 |
mnie zawsze motywuje MUSE "UPRISING" : The paranoia is in bloom, the PR The transmissions will resume They'll try to push drugs Keep us all dumbed down and hope that We will never see the truth around (So come on!) Another promise, another scene, another A package not to keep us trapped in greed With all the green belts wrapped around our minds And endless red tape to keep the truth confined (So come on!) They will not force us They will stop degrading us They will not control us We will be victorious Interchanging mind control Come let the revolution take it's toll if you could Flick the switch and open your third eye, you'd see that We should never be afraid to die (So come on!) Rise up and take the power back, it's time that The fat cats had a heart attack, you know that Their time is coming to an end We have to unify and watch our flag ascend They will not force us They will stop degrading us They will not control us We will be victorious They will not force us They will stop degrading us They will not control us We will be victorious najbardziej refren... quid pro quo, dearie... http://dwabiegunychad.blogspot.com |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 30/09/2013 19:09
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
"Kiedy tylko spojrzę" - Sylwia Grzeszczak Już wiem Kiedy tylko spojrzę W twych oczach jest to Wszystko czego szukam Wszechświat którego my Częścią jesteśmy dziś i W morzach ulotnych dni Wyspa to ja i ty To coś jeszcze coś więcej Ukrywa twój wzrok W oczach tych Na codzienność znajdę broń Już wiem Kiedy tylko spojrzę W twych oczach jest klucz Do naszego domu W którym schowamy się Który może być tu i tam Gdzie zaniesie nas wiatr Wszędzie gdzie ty i ja To coś jeszcze coś więcej... [small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
|
ellesio |
Dodany dnia 26/10/2013 15:55
|
Rozgrzany Postów: 59 Data rejestracji: 02.10.09 |
[b]Elegeion - Scars [/b] [i]Every time I see, my eyes, in my reflection... I can't help but be disappointed, at who I am... And everytime I feel, my skin, breaking on metal ... It helps me be quiet, and quiet's where I need to be ... Scars on my skin ... Scars on my heart ... Scars on my sou l... Reminding me of myself ... Scars on my skin ... Scars on my heart... Scars on my soul... Reminding me of myself... And if I let you in, You'll tear me apart... Every time I feel alone, and left forgotten, I have to believe in something... like angels, to breathe... And every time I see, my pain, beating in rythym... I need to be silenced, In silence where I hide my fear... Scars on my skin... Scars on my heart... Scars on my soul... Reminding me of myself... Scars on my skin... Scars on my heart... Scars on my soul... Reminding me of myself... And if I let you in, You'll tear me apart... So just hold me, wrap me in your arms, don't let me fall again... teach me, so I don't have to learn anything more from you... Isn't my pain good enough for faith, in you? Isn't my pain good enough for faith, in you? So just hold me, wrap me in your arms, don't let me fall again... teach me, so I don't have to learn anything more from you... Isn't my pain good enough for faith, in you? Isn't my pain good enough for faith, in you? [/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 15/11/2013 15:08
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Śpisz pięknie tak Po kątach cisza gra Szkoda słów... Resztę dopowie księżyc Śpisz, staram się Oddychać szeptem Pościel jeszcze pachnie Ogniem naszych ciał Ref.: Kiedyś znajdę dla nas dom Z wielkim oknem na świat Znowu zaczniesz ufać mi Nie pozwolę Ci się bać Kiedyś wszystkie czarne dni Obrócimy w dobry żart Znowu będziesz ufał mi Teraz śpij... [b]Wiem, dobrze wiem Potrafię ranić tak jak nikt, przykro mi Nie wiem co robić, gdy płaczesz Już nie śmiejesz się - jak kiedyś Wszystko jest inaczej... Kolejny raz proszę Cię, o ostatnią szansę .[/b] Ref. Kiedyś znajdę dla nas dom, Z wielkim oknem na świat. Znowu będziesz ufał mi. Nie pozwolę Ci się bać. Kiedyś wszystkie czarne dni, Obrócimy w dobry żart. Znowu będziesz ufał mi. Teraz śpij... Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |