Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Bądźcie pozdrowieni.
|
|
Diuna |
Dodany dnia 03/02/2013 16:19
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Profesor Dąbrowski, Psychiatra. Ja się popłakałam, co o tym myslicie, Nadwrażliwi? Bo to do nas jest... [i]Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi za Waszą czułość w nieczułości świata, za niepewność wśród jego pewności, za to, że odczuwacie innych jak siebie samych, zarażając się każdym bólem, za lęk przed światem, jego ślepą pewnością, która nie ma dna, za potrzebę oczyszczenia rąk z niewidzialnego nawet brudu ziemi bądźcie pozdrowieni. Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi za Wasz lęk przed absurdem istnienia i delikatność nie mówienia innym tego co w nich widzicie, za niezaradność w rzeczach zwykłych i umiejętność obcowania z niezwykłością, za realizm transcendentalny i brak realizmu życiowego, za nieprzystosowanie do tego co jest, a przystosowanie do tego co być powinno, za to co nieskończone - nieznane - niewypowiedziane ukryte w Was Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi za Waszą twórczość i ekstazę, za Wasze zachłanne przyjaźnie, miłości i lęk, że miłość mogłaby umrzeć jeszcze przed Wami Bądźcie pozdrowieni Nadwrażliwi za Wasze uzdolnienia - nigdy nie wykorzystane - (niedocenianie Waszej wielkości nie pozwoli poznać wielkości tych, co przyjdą po Was), za to, że chcą Was zmieniać zamiast naśladować, że jesteście leczeni, zamiast leczyć świat, za waszą boską moc niszczoną przez zwierzęcą siłę, za niezwykłość i samotność waszych dróg. Bądźcie pozdrowieni, Nadwrażliwi. [/i] Srutututu, pęczek drutu |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/02/2013 17:28
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
stare i znane jak świat
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 03/02/2013 17:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Ktoś to nawet kiedyś śpiewał, ale już nie pamiętam, kto.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/02/2013 17:41
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
m.in [youtube]8chMc7Hp0rQ[/youtube] ale słyszałam jeszcze inne wykonania Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 03/02/2013 21:02
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Byłam w szpitalu, w Klinice Psychiatrii Dzieci i Młodzieży, dostałam list od koleżanki, też chorej (na imię było jej Tamara), w liście było "Posłanie do nadwrażliwych". Jako, że mieliśmy nad łóżkami kawałek ściany to przykleiłam sobie tę kartkę na ścianę i czytałam. Nie jestem pewna, ale chyba napisałam też na ścianie malutkimi, niepewnymi, nieśmiałymi literkami: Girl, dajesz radę! I taka to była historia z Posłaniem. Taka już jestem, mocno sentymentalna, nic na to nie poradzę (ale i tak mnie kochacie hehe). Niestety nie wiem, czy mam w domu ten list z Posłaniem, zbieram, chomikuję różne rzeczy i ogólnie strach się mnie bać, ale niestety nie wiem, czy list się zachował w moim archiwum. A szkoda, bo znaczenie miał duże dla mnie. "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
Przeskocz do forum: |