Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Znalezione w sieci
Złamane pokolenie?
|
|
ef |
Dodany dnia 24/01/2013 02:32
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
[url]http://natemat.pl/47955,zlamane-pokolenie-20-latkow-nie-wiedza-co-chca-robic-wiec-nie-robia-nic?fb_comment_id=fbc_148369691987256_335111_148406965316862#f2ab3aa5e4[/url] straszne i prawdziwe. nie w 100%, ale sama częściowo się w tym odnajduję. co dalej? (dłuższą wypowiedź postaram się sformułować koło piątku, ale zachęcam do wyrażenia opinii/dyskusji już teraz. pamiętam że zalążek dyskusji o podobnej tematyce miał miejsce w czyimś wątku...) Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 24/01/2013 02:52
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Metrykalnie mi co prawda bliżej do pokolenia trzydziestolatków, ale ze swoim pokoleniem się zupełnie nie identyfikuję. A z tymi dwudziestolatkami - w znacznej mierze tak. Miejsca dla siebie na rynku pracy nie widzę zupełnie. Jak wszyscy moi znajomi biegali za stażami, praktykami, wolontariatami i znajomościami, to ja planowałam zakończyć życie po obronie, więc po co mi to wszystko było... Teraz znajomi robią szkoły trenerów, coacherów, psychoterapeutyczne, kilka osób z mojego roku ma już prywatne gabinety... a ja ciągle po tej drugiej stronie, nie na tym fotelu. Tak, czuję się zupełnie nieprzystosowana do realiów rynku pracy. I nie mam szczególnych ambicji zawodowych, nie zależy mi na karierze, awansach itp. Etat, z którego da się utrzymać, w atmosferze, która mnie nie wykończy - to by mi wystarczyło. Ale nawet na to nie mam widoków. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 24/01/2013 07:14
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
[quote]Etat, z którego da się utrzymać, w atmosferze, która mnie nie wykończy - to by mi wystarczyło.[/quote] To moje marzenie. Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 02/02/2013 23:43
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
[quote][b]Pogodna napisał/a:[/b] [quote]Etat, z którego da się utrzymać, w atmosferze, która mnie nie wykończy - to by mi wystarczyło.[/quote] To moje marzenie. [/quote] Moje też. Nawet nie wiesz sigma jak Twoje rozterki związane z pracą są mi bliskie. Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
Przeskocz do forum: |