04 Grudnia 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

fastryga fastryga
1 dzień Offline
easyflyfoil easyflyfoil
2 dni Offline
Em Em
2 tygodni Offline
sasta sasta
4 tygodni Offline
notno notno
5 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: easyflyfoil
Ogółem Użytkowników:2,210
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

01/12/2024
Explore the best Phuket Surf beaches in Thailand! Ride the waves at Kata Beach and Patong Beach, perfect for surfers of all levels. Experience thrilling adventures, stunning views, and ideal surfing c

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
 Drukuj temat
Za głupotę trzeba płacić?
Perfidia
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 31/05/2009 23:41
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 26.01.09

Na początek chciałabym przedstawić wam dwa linki:
[url]http://www.awkwardfamilyphotos.com/[/url]
[url]http://naszaklasa.blox.pl/html[/url]

Tego typu stron można w sieci znaleźć mnóstwo - idea jest prosta - ludzie lubią pośmiać się z innych ludzi... Pierwszy link to blog, na którym prezentowane są różne zdjęcia rodzinne znalezione w sieci. Drugi link to polski blog pokazujące idiotyzmy z Naszej Klasy.

Z jednej strony - czuję niesmak, bo przecież to co dla jednych jest OK, staje się powodem do głupawych żartów dla innych. A już przede wszystkim drażni mnie nabijanie się z czyjegoś wyglądu.

Z drugiej strony na obu tych stronach pojawiają się fotki, które nie są nawet śmieszne, ale przede wszystkim po prostu głupie. Ponieważ ich autorzy i bohaterowie sami z siebie i dobrowolnie umieścili je w sieci, więc dali przyzwolenie, aby świat komentował ich fotki. Bo chyba nikt o IQ wyższym niż małpa nie spodziewa się ogólnoświatowej akceptacji i zachwytów.

Co myślicie o ludziach, którzy zamieszczają swoje zdjęcia w sieci? Dodajmy zdjęcia dziwaczne (dziwaczne pozy, akcesoria, stroje, miny. Co myślicie o ludziach, którzy te zdjęcia wykorzystują jako materiał na blogi czy innego rodzaju aktywność sieciową?
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]

http://antyproana.blox.pl
____A
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 00:47
Startujący

Data rejestracji: 21.02.09

[quote][b]Perfidia napisał/a:[/b]
Co myślicie o ludziach, którzy zamieszczają swoje zdjęcia w sieci? Dodajmy zdjęcia dziwaczne (dziwaczne pozy, akcesoria, stroje, miny. Co myślicie o ludziach, którzy te zdjęcia wykorzystują jako materiał na blogi czy innego rodzaju aktywność sieciową?[/quote]
Ja nie myślę nic.
Każdy człowiek ma prawo robić to, co robić chce. Jeżeli są ludzie którym nie przeszkadza to, że robią z siebie idiotów (a wręcz przeciwnie - sprawia im to przyjemność) to dlaczego ma to przeszkadzać nam (?)

Perfidia
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 09:14
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

[quote]Każdy człowiek ma prawo robić to, co robić chce.[/quote]
Nie do końca, ale nie chcę tutaj robić OT.

____A
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 13:03
Startujący

Ja też nie chcę robić, ale wypadałoby podkreślić, że jest to TWOJE zdanie. Moje jest inne i ma prawo takie być.
Nawiązując do tematu (tak, żeby nie był to jakiś wielki Off) to przecież ludzie którzy pokazują swoje fotki w necie (nawet "dziwne" , "głupie" itd.) nie robią tym żadnej krzywdy nikomu. Więc jeśli sprawia im to przyjemność, to dlaczego mieliby tego nie robić?

Perfidia
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 13:59
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Ja nie mam w zwyczaju pisania swojej opinii i zaznaczaniu, że wszystko inne to bzdura. I kończąc ten wątek dodam, że owszem - można robić to co się chce, o ile nie krzywdzi to innych osób.

Dlaczego nie? Ponieważ często na tych zdjęciach jest więcej niż jedna osoba, i często te inne osoby nie zdają sobie sprawy z tego, że fotki trafiają do sieci jako pożywka dla szukających taniej rozrywki blogerów. Często ludzie wrzucając takie fotki do sieci krzywdzą samych siebie, nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

Z jednej strony nie żal mi ludzi, którzy sami wrzucają swoje foty do sieci a potem płaczą, bo ktoś się z nich nabija. Z drugiej strony czuję niesmak, jak ludzie śmieją się np. z czyjegoś wyglądu czy stroju.

____A
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 14:07
Startujący

[quote][b]Perfidia napisał/a:[/b]
Często ludzie wrzucając takie fotki do sieci krzywdzą samych siebie, nawet nie zdając sobie z tego sprawy.

Z jednej strony nie żal mi ludzi, którzy sami wrzucają swoje foty do sieci a potem płaczą, bo ktoś się z nich nabija. Z drugiej strony czuję niesmak, jak ludzie śmieją się np. z czyjegoś wyglądu czy stroju.[/quote]
Tutaj się z Tobą zgadzam.
Jednak nawet jeśli krzywdzą w ten sposób samych siebie, to robią to na własne życzenie. Są za to odpowiedzialni, więc nie powinni obwiniać nikogo.

Makro
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 23:26
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

Wydaje mi się, że wrzucając swoje zdjęcie do internetu ryzykuje się wykorzystaniem go w nie odpowiedni dla wrzucającego sposób.
Nie zmienia to faktu, że wiele osób uświadamia to sobie za późno.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
____A
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 01/06/2009 23:53
Startujący

[quote][b]Makro napisał/a:[/b]
Nie zmienia to faktu, że wiele osób uświadamia to sobie za późno.[/quote]
Oczywiście, że tak. Co jednak też nie zmienia faktu, że to nie nasz problem.

bi di bi
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 10/06/2009 11:38
Awatar

Rozgrzewający się

Data rejestracji: 20.02.09

Ja nie rozumiem ani ludzi, którzy w ten sposób obnażają się w sieci, ani tych, którzy to wykorzystują do robienia sobie żartów z kogoś

Rat
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 26/08/2013 20:26
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 07.02.11

Mój kuzyn tydzień temu miał wypadek , walnął w drzewo , ręka i noga w gipsie ( na szczęście tylko tyle) ... miał 2 promile alko .... zamiast uciszyć sprawę ... skruchę okazać ( tym bardziej , że jeden z wujków z pogotowia akurat był na tym wyjeździe) ... to jego brat pocykał fotki i wrzucili na FB
mądre ? ... idiotyzm , nie sądziłam ,że to jest powód do pochwalenia się ....
Nie wiem czym kierują się ludzie , wrzucając kompromitujące fotki ... tak jak gwiazdy , nie ważne czy dobrze mówią , ale niech mówią ?
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że
Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color]

https://sknerus.pl/pl/pp/301470/456
Life
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 26/08/2013 20:29
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 26.02.10

No mądre to nie było. Może potrzebuje konsekwencji, by coś do niego dotarło? Bo po tym co piszesz wnioskuję, że nie bardzo rozumie powagę sytuacjiBoisie
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu Wink[/color][/b]

Dla odmiany szczęśliwa Grin
i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło Pfft

Rat
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 26/08/2013 20:45
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 07.02.11

kompletnie , dla niego to wypadek jak każdy inny chyba . Nie rozmawiałam z nim ... na razie nie mam o czym z nim rozmawiać . Ma znajomych ( Ciotka niedaleko mieszka i poszła obiad zanieść ) , a on full wypas ... plejka , jedzonko , znajomi .
Po nim nigdy się tego nie spodziewałam .
Nooo... ale sweet focie na noszach muszą być Oklaski
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że
Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color]

https://sknerus.pl/pl/pp/301470/456
Przeskocz do forum: