21 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
3 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: O komputerach
 Drukuj temat
Kwarantanna.
Life
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 16:50
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 26.02.10

OMG! Help me!
Life od jakiegoś czasu strasznie grzebie w swoim komputerze, bo chce się nauczyć czegoś więcej. Efekt jest taki, że ciągle zawiesza mi się komp np. jak przeglądam jakieś strony internetowe (bez podtekstów proszę) i tylko reset skutkuje.
Przed chwilą osioł Life poddał kilka plików kwarantannie niepotrzebnie, a są mi niezbędne do funkcjonowania mojej ulubionej przeglądarki bez której nie mogę się obejść. Jak ja mam je stamtąd wyciągnąć, bo nie mam pojęcia?? Zalamka

Mam też problem z drugą przeglądarką. Za chiny ludowe nie mogę w niej grać wtyczki Adobe Flash Player. Może ktoś wie dlaczego? myśliciel
Czuję się totalnym analfabetą komputerowym.EhmmDobani
Edytowane przez Life dnia 10/04/2012 16:51
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu Wink[/color][/b]

Dla odmiany szczęśliwa Grin
i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło Pfft

bursztynka
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 16:59
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 27.12.10

u mnie własnie jest tak samo, kiedyś mówiłam o tym.

Ze np. efka mi się włącza na int expl, bez problemu, ale nie widzę np. teledysków z wątku muzycznego, bo nie mam tzw. dodatków czyli właśnie m.in.Adobe Flash.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin

Czader
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:01
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 29.09.10

[quote]ciągle zawiesza mi się komp np. jak przeglądam jakieś strony internetowe[/quote]

Może pora na "wiosenne porządki" ? Smile
Polecam [url]http://www.filehippo.com/pl/download_ccleaner/[/url]

[quote]poddał kilka plików kwarantannie niepotrzebnie, a są mi niezbędne do funkcjonowania mojej ulubionej przeglądarki bez której nie mogę się obejść. Jak ja mam je stamtąd wyciągnąć, bo nie mam pojęcia??[/quote]

A nie ma opcji "cofnij" ? ;-)
O ile dobrze pamiętam - słowo "kwarantanna" występuje w programach antywirusowych. Szkoda że nie podałaś ani jakiego programu używasz, ani o jakich przeglądarkach mówimy.

[quote]Mam też problem z drugą przeglądarką. Za chiny ludowe nie mogę w niej grać wtyczki Adobe Flash Player. Może ktoś wie dlaczego? [/quote]

Nie wiem dlaczego.
Używam tej strony [url]http://www.filehippo.com/pl/[/url]do aktualizacji wszelakich. Prawy górny róg update checker - sprawdza aktualizacje i wyświetla pliki do pobrania. Instalują się one bez problemów.
Edytowane przez Czader dnia 10/04/2012 17:02

Life
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:13
Awatar

Platynowy forumowicz

Co do porządków, to używam CCleanera przynajmniej raz w tygodniu, a i tak mi się wszystko wiesza.

Jakbym widziała opcję cofnij, to bym się nie pytała jak mam to zrobićPfft
Używam Kaspersky Internet Security i chodzi o przeglądarkę Google chrome. Jak długo moje pliki będą poddane tej nieszczęsnej kwarantannie??

A jeśli chodzi o wtyczkę, to na innej przeglądarce chodzi mi bez zarzutów, tylko w Operze nie mogę jej zainstalowaćBoisie

Czader
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:27
Awatar

Pasjonat

[quote]Jak długo moje pliki będą poddane tej nieszczęsnej kwarantannie??[/quote]

Nie mam pojęcia jak długo. Ale FAQ Kaspersky twierdzi że da się kwarantannę cofnąć Smile
[url]http://support.kaspersky.com/pl/faq/?qid=208284375[/url]

Co do Flash Playera i Opery.
To może masz starą operę ? Spróbuj zainstalować najnowszą operę i do niej najnowszą wtyczkę.

A co do tego wieszania się... pachnie mi to małą ilością pamięci operacyjnej, lub też jej błędnym zarządzaniem.
(panel sterowania - właściwości internet)

Life
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:34
Awatar

Platynowy forumowicz

Czader jesteś boskiGrinGrin W życiu bym nie wpadła żeby kliknąć przyciskiem myszy na te pliki. Tak się naszukałam w jaki sposób mam je przywrócić, że prawie już osiwiałamPfft No ale tak to jest jak się jest genetycznie blondynką, to nawet przefarbowanie nie doda mi inteligencjiPfft
Dzięki już przywrócone- przeglądarka działazacieszacz

Co do opery- sprawdzę.
A jeśli chodzi o wieszanie coś pokombinuję w panelu sterowania. jak zamilknę na wieki, to znaczy zepsułam komputer już na amenPfftGrinGrin

Czader
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:41
Awatar

Pasjonat

Kombinatorka Pfft
W panelu sterowania, w opcjach internetowych, masz zakładkę historia przeglądania. Czasami pomaga usunięcie jej. Jak wciśniesz - ustawienia - zobaczysz - miejsce na dysku do użycia - nie wiem jaką masz wartość - może zbyt małą - to również może być przyczyna. (przykładowo mam 250)

Może nie zepsujesz Grin

Life
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:45
Awatar

Platynowy forumowicz

Dobra coś tam usunęłamBoisie Mam nadzieję, że nie dane systemowe Grin (Żart oczywiściePfft)

Edit: Mam najnowszą wersję opery, a wtyczki nadal nie mogę wgraćSad
Edytowane przez Life dnia 10/04/2012 17:52

Czader
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 18:00
Awatar

Pasjonat

[url]http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html[/url]

Żeby nie utrudniać nie wnikam czy masz 32 czy 64bit windowsa.

Tu masz wszystkie flash playery
[url]http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html[/url]

A tu masz wtyczki
[url]http://www.filehippo.com/pl/programy/internet/plugins/[/url]

Do opery to te non IE

Life
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 11/04/2012 12:10
Awatar

Platynowy forumowicz

Defragmentacja dysku zakończona sukcesem, komputer chodzi sprawnie, nic się nie wiesza, przeglądarki funkcjonują bez zarzutu. wiem, że pisałam to już wczoraj, ale się powtórzę, a co mi tam :[b] Czader jesteś cudotwórcą! [/b] Heh...zacieszacz Jak coś znowu schrzanię będę wiedziała kogo poprosić o pomocGrinGrinGrin

Przeskocz do forum:

51,657,992 Unikalnych wizyt