Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Pokaż mi swoją torbę, a powiem ci...
|
|
Agatta |
Dodany dnia 08/07/2013 13:37
|
Medalista Postów: 525 Data rejestracji: 01.06.13 |
Ja mam z dziesięć różnych toreb, więszośc w +size plus stado plecaków. Nosze w nich same niezbędne rzeczy. Obecnie mam plecaczek w kwiatki, a w nim: -portwel z dokumentami i innymi plastikowymi ustrojstwami -obie komórki -kalendarz dzienny -paczka chusteczek -kilka podpasek -kilka batoników muesli -butelka wody -aparat fotograficzny -szminka -zapasowe okulary, okulary przeciwsłoneczne -klucze ( czemu wszystkie moje klucze muszą tyle ważyć? cały pęk waży z 30 dag, ajk nie więcej!) -Teczka A4 z białymi kartkami -długopisy w trzech kolorach, czarny niebieski i fioletowy Fioletowy dostałam kiedyś od nieznajomego studenta w autobusie na szczęście przed egzaminem -Taśma klejąca -zszywacz -dziurkacz -mała paczka kredek -Małe opakowanie plastrów opatrunkowych , takich z rodziną muminków -mały płyn do odkażania -napoczęte opakowanie ibufenu I to jest zestaw standardowy, jak przeprowadzam się do innej torebki, wszystko przerzucam Oczywiście są też rzeczy nieprzewidziane i dzisiaj w ramach inwentaryzacji znalazłam jeszcze : Trzy ludziki Lego Ninjago pendrive zrobiony z resoraka papierki po cukierkach nimm 2 Edytowane przez Agatta dnia 08/07/2013 13:40 [color=#663366][b]Kobieta[/b] rodzi się jako anioł, a gdy codzienność oskubie ją z piórek, a życie podetnie jej skrzydła - leci dalej.[b] Na miotle.[/b][/color] |
|
|
morbus |
Dodany dnia 22/02/2014 00:58
|
Rozgrzewający się Postów: 30 Data rejestracji: 21.02.14 |
ja najczęściej chodzę z malym plecaczkiem lub torbą od laptopa (używaną FOR ALL)
[small][color=#0033ff]no właśnie, jak zwykle mam rację [/color][/small] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/09/2014 16:49
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
znalazłam ostatnio w torebce śrubokręt
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 26/09/2014 19:05
|
Medalista Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
Ja nie noszę nic szczególnego. Torba guns n roses na długim pasku. Nie ma kieszni, tylko jedną małą w środku, trzymam w niej długopis. Poza tym: - kalendarz kota simona - chusteczki higieniczne i odswiezajace - duża spinka do włosów + gumka - szczotka - słuchawki - portfelik z biletami, legitymacjami, wizytowkami - portfel - kosmetyczka - wszystko co potrzebne do makijażu i jego poprawy (jako że nie mogę w pracy się malować a czasami gdzieś wychodzę) [b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 00:20
|
Finiszujący Postów: 360 Data rejestracji: 31.08.14 |
Ale zajefajny temat! Ja zwykle noszę ze sobą średniej wielkości torbę (czarną, szmacianą) z mnóstwem kieszeni i skrytek. A więc po kolei co tam noszę: - chusteczki higieniczne (2 opak.) - leki (na astmę i przeciwbólowe) - okulary w etui - portfel z dokumentami - nóż sprężynowy - komórkę - papierki po cukierkach, zabazgrane kartki papieru i różne niepotrzebne ulotki - długopisy (zwykle trzy lub cztery ) - pióro - perfumy - gładki zeszyt (zamiast notatnika) - zapalniczkę - paczkę papierosów - zużytą paczkę papierosów - zużyte bilety (z kina, autobusów, teatru itp.) - butelkę wody mineralnej - klucze Chyba to wszystko Edytowane przez birbantka dnia 08/10/2014 00:29 [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 08/10/2014 01:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
O, nie wspomniałam w tym temacie, że w moim życiu pół roku temu zaszła diametralna zmiana i kupiłam sobie pierwszą w życiu "dorosłą" torbę Nie-szmaciankę i nie-listonoszkę, normalną szaro-niebieską torebkę na ramię z ekoskóry A jak się nauczyłam nosić torbę na jednym ramieniu, a nie przewieszoną przez pierś, to mi się otworzyły nowe torebkowe możliwości... a niedługo chyba przyjdzie czas na kupienie czegoś nowego, bo już mi się pasek zaczyna urywać (zawartość torby mi się od lat jakoś nie zmniejsza ) Za to dla równowagi w lecie sobie kupiłam torbę zupełnie niedorosłą, początkowo przeznaczoną do noszenia rzeczy na plażę... ale podoba mi się bardzo, od czasu do czasu się do niej na kilka dni przepakowuję, w tym tygodniu właśnie z nią chodzę: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images67.fotosik.pl/254/7a0a39a1c665d0f4.jpg[/IMG][/URL] czyż nie jest cudowna? karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 01:23
|
Ten sowi wzorek jest bajeczny!!! Ja uwielbiam sowy we wszelkiej postaci - kolekcjonuję figurki, mam kapcie z sowami, kilka koszulek i biżuterię (wisiorki, kolczyki, pierścionek) . Może jestem przesądna, ale zawsze uważałam, że przynoszą mi szczęście (poza tym są symbolem mądrości ) Szkoda, że jeszcze nie natrafiłam na taką piękną torbę. Jest cudowna !!! Edytowane przez birbantka dnia 08/10/2014 01:23 [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 08/10/2014 01:33
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Joł W biblioteczce mam taką: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images69.fotosik.pl/252/42a4bf1b80b16cce.jpg[/IMG][/URL] Przesądna nie jestem, ale na maturze ją ze sobą miałam A takich toreb nie widziałam nigdzie indziej poza jednym stoiskiem nad morzem... i żałuję, że nie kupiłam ich więcej, bo były w dwóch wzorach i kilku kolorach... Więc się teraz boję, żeby jej za szybko nie zniszczyć, bo drugiej takiej pewnie już nie kupię... i noszę dlatego tylko czasami karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 02:23
|
O Boże, jaka słodka! Jest prześliczna !!! I jak tu nie kochać takiej skrzydlatej mądrali? [quote][b]sigma napisał/a:[/b] żałuję, że nie kupiłam ich więcej, bo były w dwóch wzorach i kilku kolorach... [/quote] hmmm jak to mówią [i]"sowa Minerwy wylatuje o zmierzchu"[/i] , chociaż ta torebka na zdjęciu wygląda całkiem solidnie. Mam nadzieję, że będzie Ci jeszcze długo towarzyszyć. serdecznie pozdrawiam! [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
sailor_moon |
Dodany dnia 08/10/2014 14:14
|
Rozgrzany Postów: 96 Data rejestracji: 26.06.12 |
birbantka, na kogo ten nóż sprężynowy? chaos theory |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 15:42
|
A to się jeszcze okaże Na co dzień przydaje się do rozcinania wszelkich paczek i szczelnych opakowań. Ale faktycznie często sama wracam do domu lub wychodzę na spacer już po zmroku i chyba bardziej liczę na taki "odstraszacz" niż jakąś amatorską odmianę Krav Magi w moim wykonaniu [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
Olivia |
Dodany dnia 08/10/2014 16:07
|
Finiszujący Postów: 299 Data rejestracji: 06.09.14 |
Sowy są zajefajne , ja mam niedorosłe kolczyki z sowami ,szaliczek i obraz z sową śnieżną własnej roboty zazdroszczę maskotki. A torebkę mam zawsze wielką raczej elegancką , a zawartość już nie jest elegancka bo mam miliony papierków ale noża nie mam a szkoda
[color=#669933]Everybody has someone that hates on you because you have something they want.[/color] |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 16:11
|
Swoją drogą to jest dobre pytanie- czy nosicie w swoich torebkach (niekoniecznie na co dzień) jakieś narzędzia do samoobrony - gaz/ paralizator/ noże ? ...bo z tego co czytałam to nie były przez was wymieniane...zastanawiam się czy dużo osób zaopatruje swój podręczny bagaż w takie rzeczy?
Edytowane przez birbantka dnia 08/10/2014 16:14 [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 08/10/2014 17:02
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
śrubokręt ale nie mam pojęcia skąd się wziął i nie do samoobrony.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 08/10/2014 18:58
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
nie noszę nic do samoobrony, bo i tak pewnie nie zdążyłabym tego wyciągnąć z torebki , gdyby mnie zaatakowano |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 08/10/2014 19:07
|
Medalista Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
Mały offtop się zobil Kontynuując ja jako samoobrone mam glany na nogach. Jest moc
[b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 08/10/2014 19:38
|
WOW glany, śrubokręt - pełne uzbrojenie Dziękuję za odpowiedzi i życzę żebyście nigdy w przyszłości nie musiały korzystać z takiej "opcji awaryjnej". Miłego wieczoru, drogich torebek i wypchanych po brzegi portfeli [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
Przeskocz do forum: |