Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
kinomaniacy
|
|
sigma |
Dodany dnia 17/06/2011 11:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Tak, ef, wczoraj wieczorem na tym byłam Ale... hmmm... powiedzmy, że mam mieszane uczucia. W pewnym momencie zastanawiałysmy sie, czy kto się nie pomylił i nam nie podmienił w trakcie filmu na przyrodniczy Zdjęcia piękne, muzyka też, historia rodzinna... ciekawa, ale przydługa i przegadana... i w ogóle film mocno przegadany dla mnie. Po opisach spodziewałam się czegoś innego, może podobnego do Źródła Aronfsky-ego? karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 17/06/2011 19:13
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Obejrzałam właśnie Masz na imię Justine, w szpitalu razem ze mną była dziewczyna, która przeszła przez to piekło. Wykupił ja klient, w ten sposób ją ratując. Po tym wszystkim próbowała popełnić samobójstwo. Straszne i przerażające Polecam też Motyl i Skafander dostępny na necie [url]http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander[/url] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 17/06/2011 21:37
|
Złoty Forumowicz Postów: 1809 Data rejestracji: 29.07.09 |
obejrze! tez znam dziewczynę z tak strasznym doświadczeniem jakim jest prostytucja z przymusu... |
|
|
ef |
Dodany dnia 17/06/2011 23:31
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
niee, Źródła Arnofskyego kompletnie nie ogarnęłam. Motyl i skafander... poruszający. nawet dość dobrze go zapamiętałam. a to Drzewo życia chciałabym pooglądać... może mi się spodoba. uwielbiam obrazy przyrody Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 17/06/2011 23:41
|
No cooś ty, Źródło jest na liście moich ulubionych filmów Zwłaszcza że ja to oglądałam w ramach studenckiego klubu filmowego, z komentarzem i dyskusją z moim ulubionym psychologiem-ekologiem-gestaltowcem Możliwe, że to na odbiorze filmu zaważyło, bo ja uwielbiałam interpretacje tego człowieka A jak uwielbiasz obrazy przyrody, to zapraszam do Katowic na Festiwal Kultury Ekologicznej jesienią też z dyskusjami z tym panem karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
martyna |
Dodany dnia 18/06/2011 20:55
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[b] Pora umierać[/b] niby smutna historia wzruszyła mnie podejście starszej pani do życia. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 18/06/2011 21:07
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
[b]Ciało[/b], jeżeli ktoś nie oglądał.
Edytowane przez Nadzieja dnia 18/06/2011 21:07 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
ef |
Dodany dnia 18/06/2011 21:22
|
oo, [b]Pora umierać[/b] był piękny... ta scena jak Danuta Szaflarska położyła się gotowa do umierania, a potem zryw: "głupia baba! umierać jej się zachciało!" Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 30/08/2011 18:20
|
Gdzie i jak oglądacie filmy? W kinie, online, na DVD? Rano, wieczorem, w nocy? Jakie najchętniej? |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 30/08/2011 18:28
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Jeszcze się w tym wątku nie wypowiadałam (zresztą niestety nie mam zbyt wiele do powiedzenia w tej kwestii, choć uwielbiam filmy), ale na pytanie Verdemii jestem w stanie odpowiedzieć.. Najczęsciej oglądam filmy przez internet, najchętniej wieczorem. Chociaż ostatnio zasypiam niemalże na początkowych napisach, mimo wielkich chęci i zapału
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
ef |
Dodany dnia 30/08/2011 18:42
|
oglądam... w kinie (to lubię najbardziej), sporo online, rzadko na dvd. najbardziej pomaga mi oglądanie filmów rano. wiem, dziwne, ale to pomaga radzić sobie z porannym lękiem. oczywiście jak jest czas. generalnie pory nie ma. czasem oglądam żeby uciec od obowiązków (kłania się temat odwlekania). oglądam... wszystko, najchętniej thrillery, dramaty... nie lubię horrorów i westernów. ostatnio ciągnie mnie do starych, czarno-białych filmów. bardzo lubię oglądać, ale czasem mam takie okresy zastoju, że nic mnie nie interesuje i zaczynam różne filmy, ale musi minąć sporo czasu, żebym je skończyła. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Alia |
Dodany dnia 30/08/2011 20:58
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Z mężem chodzimy do kina, głównie w weekendy, w tygodniu nie mamy czasu. Oprócz tego nagrywamy sporo rzeczy z telewizji na DVD, ale rzadko możemy się zebrać, żeby je obejrzeć. Za to wyprawa do kina to coś zupełnie innego, taka prawie dziecinna frajda. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 30/08/2011 21:33
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
ja najwięcej oglądam filmów w bezsenne noce i wszystko mi jedno czy to net, DVD czy kino.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 30/08/2011 23:20
|
Ja ostatnio głównie w kinie, jak dostajemy wejściówki. jak nie dostajemy, to coś czasem ściągam z netu, ale ostatnio bardzo rzadko. Ja filmy oglądam raczej zrywami - jak mnie najdzie, to mam kilka takich tygodni, że ściągam, szukam, oglądam, zachwycam się.. a potem przez kilka miesięcy mogę nie oglądać nic. A co? Głównie chyba dramaty psychologiczne I dobre polskie kino... bo polskie kino jest dobre, wystarczy omijać szerokim łukiem kasowe komedie karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 31/08/2011 16:24
|
Ja ogladam wiekszosc online, do kina sporadycznie. Od przeprowadzki tu ogladam duzo w TV, od niedawna tez po niemiecku durne komedyjki, bo sa latwe do zrozumienia Lubie thrillery, dramaty psychologiczne, czarne komedie, lubie obejrzec film znany, niekoniecznie dobry, ale tylko po to zeby sobie wyrobic o nim opinie. A i przede wszystkim lubie roznego rodzaju filmy produkowane w GB gdzie aktorzy maja piekny angielski akcent |
|
|
sigma |
Dodany dnia 01/09/2011 22:43
|
No to Smerfy kinowe zaliczone... faaajne, uśmiałam się Choć normalnych ludzi bawiły chyba trochę mniej, niż nas... karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 01/09/2011 23:48
|
[b]verdemia[/b], nie wiem czy wszyscy czają to GB [b]sigma[/b], to mówisz że pooglądać? Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 02/09/2011 13:22
|
[quote][b]ef napisał/a:[/b] [b]verdemia[/b], nie wiem czy wszyscy czają to GB [/quote] sorry... GB - Great Britain - Wielka Brytania przy czym chodzilo mi glownie o filmy angielskie. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/09/2011 13:51
|
Oglądać, zwłaszcza jak się Smerfy w dzieciństwie lubiło
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Rat |
Dodany dnia 02/09/2011 16:18
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
to ja polecę ten film [url]http://www.filmweb.pl/film/Ca%C5%82kiem+zabawna+historia-2010-331608[/url] Film z zeszłego roku , więc nie nowość jak Smerfy , ale myślę , że wart jest obejrzenia [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Przeskocz do forum: |