Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
łapki na kołderkę
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 22:43
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Sigma, już piszę. Bo szkolnictwo to klaustrofobiczna nisza. Bo tam wszystko jest na rozkaz (ordnung) i żadne wachnięcie od normy na dłuższą metę nie jest mile widziane, o otwartości nie wspomnę. A ja jestem niesubordynowana. Nie chodzi tzlko o tą sferę, Z zalozenia sprzyjalam uczniom trudnym i to ich wspieralam w opozycji do dyrekcji. Dostarczajac natomiast dodatkowych asow w rekawie... nie zyskam ani ja, ani nikt. Przepraszam za jakosc posta, polska czcionka mi sie zrabala, a chce odpisac |
|
|
sigma |
Dodany dnia 20/03/2011 22:57
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Dzięki, teraz rozumiem. Chyba moje przewrażliwienie się uruchomiło, bo w pierwszej chwili pomyślałam, że boisz się swojego "złego wpływu" na uczniów.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Makro |
Dodany dnia 20/03/2011 22:58
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Tu Wilk Nie odzywam się, bo nie za bardzo wiem co napisać. Alechd - oczywiście temat przekręcił zbagatelizował - ale cóż, temat tak pewnie działa na zupełnie zdrowe w tym aspekcie osoby, że podkręca wyobraźnię. Nie rozumiem jaki związek ma twoja biseksualność z pracą w edukacji -chyba nie masz w planach uwieść uczennicy? Kati - nie jestem przekonany co do twoich słów o orientacji? Raczej zadziwiony, że dochodzisz do takich wniosków mając ponad 30 lat. Żaden ze mnie autorytet w tych kwestiach, ale moje doświadczenia wskazywały na dość wczesne klarowanie się odmienności w kwestiach preferencji. Też dość trudno wyobrazić mi sobie kobietę dobrą w seksie, która traktuje to z obrzydzeniem. Coś mi tu nie pasuje. Może błądzisz przez nieprawidłową relację z mężem? [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
sigma |
Dodany dnia 20/03/2011 23:03
|
[quote]Raczej zadziwiony, że dochodzisz do takich wniosków mając ponad 30 lat.[/quote] Będę się czepiać. Autorytetem też nie jestem, ale literatury sporo na ten temat pochłonęłam i wynika z niej, że u kobiet orientacja seksualna kształtuje się średnio do 30 roku życia. Średnio - czyli bywa, że dłużej. Osobną kwestią jest homoseksualizm późno odkryty - kwestia norm kulturowych i heteronormatywnego wychowania. To nie jest niczym niezwykłym, że kobiety (głównie kobiety, bo u mężczyzn zwykle to trochę inaczej wygląda) uświadamiają sobie swoją orientację seksualną po kilku albo i kilkunastu latach małżeństwa. to znaczy w indywidualnym doświadczeniu na pewno jest to czymś niezwykłym, ale zdarza się karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Czader |
Dodany dnia 20/03/2011 23:08
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[b][i]Alechd - oczywiście temat przekręcił zbagatelizował - ale cóż, temat tak pewnie działa na zupełnie zdrowe w tym aspekcie osoby, że podkręca wyobraźnię.[/i][/b] tu czarna owca Przyznaję się do podkręconej wyobraźni, "temat przekręcania" jest mi znany z terapii (co innego widzę, co innego czytam) ale z tą bagatelizacją to Wilku Drogi przesadziłeś :-) Postaram się więcej czytać, mniej pisać :-) |
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 23:13
|
Makro, tlumaczyc sie nie bede, bo to nie o to chodzi. Wnioski przyszly wraz z swiadomoscia. Wiele mam dowodow, ktore potwierdzaja moje zainteresowanie kobietami jeszcze z czasow szkoly sredniej. Ale ja wtedy serio, serio, bylam w swiecie ksiazek i muzyki. Seks mnie nie interesowal. A co do kontaktow z mezem.... mam co chcialam. Jeszcze sprawa obrzydzenia. W przypadku stymulacji oralnej plec nie gra roli. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 20/03/2011 23:14
|
@Sigma - nie zaprzeczę, że możesz mieć rację. Spotkałem się z jawną deklaracją homoseksualizmu po 20 latach małżeństwa. Jednak rozmawiając z pacjentkami odbierałem, że zainteresowanie seksualne tą samą płcią było od dawna, jedynie odpychane aby nie występować przeciwko rozmaitym "normom".
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Makro |
Dodany dnia 20/03/2011 23:15
|
Napisaliśmy ostatniego posta równocześnie. W jakiś sposób się zgadzając
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 23:16
|
[quote]odbierałem, że zainteresowanie seksualne tą samą płcią było od dawna, jedynie odpychane aby nie występować przeciwko rozmaitym "normom". [/quote] No to tu mnie wpisz. Swoja droga niech mi kto powie, jak wrocic na polska klawiature z niemieckiej, please. Bo mnie trafi a szkoda by bylo |
|
|
sigma |
Dodany dnia 20/03/2011 23:23
|
Kati: spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na pasek na dole, wybierz paski narzędzi -> pasek języka i tam się powinno dać zmienić.
|
|
sigma |
Dodany dnia 20/03/2011 23:25
|
podobno można tez spróbować wcisnąć lewy ctrl i shift... tylko nie wiem, czy to wystarczy, czy coś dalej jeszcze
|
|
Czader |
Dodany dnia 20/03/2011 23:33
|
Kati: prawa strona dół koło PL(może wcisnełaś i zmieniła się na D) masz taką ikonkę klawiatury. Powinno być do wyboru (polski programisty,polski(214) lepiej wybrać opcję programisty ;-) Ewentualnie opcja nr 2 Idź do Panel sterowania, wciśnij zegar;język,region, wciśnij ustawienia klawiatury, wciśnij zmień klawiatury. Edytowane przez Czader dnia 20/03/2011 23:36 |
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 23:35
|
Dzięki wszystkim za rady. Zrestartowałam kompa i się samo zrobiło. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 20/03/2011 23:36
|
Brutal |
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 23:39
|
Wracając do głównego wątku. Mamy tu wiele osób, które seks kojarzą z czymś złym, karą, czymś niechcianym. Czy to tylko molestowanie? Może brak dobrych doświadczeń? |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 20/03/2011 23:41
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Wracając do seksu (o ile kogoś jeszcze temat interesuje) W temacie mam do powiedzenia tyle, że na moje doświadczenie w tej dziedzinie składa się jedna osoba płci przeciwnej, z którą jestem od kilkunastu lat. I co najfajniejsze - im dłużej jesteśmy razem, tym jest nam lepiej. Piszę to głównie dlatego, żeby pokazać, że można i tak [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
sigma |
Dodany dnia 20/03/2011 23:42
|
To ja jeszcze w kwestii odkrywania tożsamości seksualnej, akceptowania jej itp. - polecam taką mądrą, niezłą merytorycznie, a przy tym przystępnie napisaną książkę "Kiedy kobieta kocha kobietę - album relacji". Pod redakcją Alicji Długołęckiej i Agaty Engel-Bernatowicz.
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/03/2011 23:45
|
A wiesz Perfidia, zakładając ten wątek przeszło mi przez myśl, że prawdopodobnie będziecie jedyną "normalną" heteroseksualną, wieloletnią parą. No i proszę. Jak w mordę strzelił |
|
|
Czader |
Dodany dnia 20/03/2011 23:47
|
[quote][b]Perfidia napisał/a:[/b] Wracając do seksu (o ile kogoś jeszcze temat interesuje) im dłużej jesteśmy razem, tym jest nam lepiej.)[/quote] Pełna zgoda. Długość związku, znajomość partnera, swoich gestów, ruchów, ciał, przy dobrym seksualnym doborze (dwa takie same temperamenta) sprawia że [b]im się dłużej jest/zna tym się lepiej kocha.[/b] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 20/03/2011 23:58
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
alechd - po tym co napisałeś muszę po prostu dodać jedną rzecz. W kontekście mojego związku - gdyby seks był jego podstawą, to nie bylibyśmy razem. Te kilkanaście lat pozwoliło nam się bardzo dobrze poznać, odnaleźć wspólny mianownik, ale z obecnej perspektywy patrząc - w seksie więcej nas dzieliło niż łączyło. Choćby temperamenty. Po drodze nie były tylko jednorożce, tęcze i różowe serduszka. Powiedziałabym, że to raczej wyboista droga była. No dobra, koniec tej godziny szczerości [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Przeskocz do forum: |