Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
Wątek kulinarny
|
|
Diuna |
Dodany dnia 09/04/2012 11:45
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Perfidio, jestem obdarzona wilczym apetytem Zawsze jem podwójne porcje, potrzebuję sporo paliwa. Choć ostatnio zaczęłam się ograniczać- zrezygnowałam z chipsów, zbyt chemiczne. Zamieniłam je na rzodkiewki- chemiczne jakby mniej a też można chrupać.
Srutututu, pęczek drutu |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 09/04/2012 11:53
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Teraz to wszystko chemia, pomidory ziemi nie widziały... Ale zawsze to lepsze wyjście niż wspomniane chipsy
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 09/04/2012 12:14
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
podobno tak jest jak mówisz sensitive , ostatnio kupiłam pomidory w innym sklepie co zawsze, i zjeść się nie dały. Może faktycznie czekać na krajowy letni wysyp, a tak to kupować te z kartonika albo puszki. Albo suszone w oleju- są strasznie drogie, słoik w zalezności czy akurat jest wysyp w biedronce czy w innym sklepie od 6 zł do 8 zł, ale uwielbiam ten smak. jadłam taką przystawkę, kuskus , oliwki i te pomidory- 3 rzeczy, a jaka pychota. Edytowane przez bursztynka dnia 09/04/2012 13:38 [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 09/04/2012 21:30
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Suszone pomidory w zalewie były ostatnio w Lidlu za jakieś śmieszne pieniądze. Całkiem dobre. Można też takie pomidory zrobić samemu, choć ja z tych leniwych i nigdy nie próbowałam, ale jadłam takie domowej roboty u kogoś i wyszły super. A co do pomidorów w kartonie i puszce - jak najbardziej, zwłaszcza poza sezonem. Wychodzi taniej, a poza tym smaczniej, bo zimowe pomidory nigdy nie mają takiego smaku jak te, które dojrzewały na słońcu. Przy okazji zapytam - czy ktoś z was ogląda taki program na TVN Style "Wiem co jem"? [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
bursztynka |
Dodany dnia 09/04/2012 21:37
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
[quote]Przy okazji zapytam - czy ktoś z was ogląda taki program na TVN Style "Wiem co jem"? --------------------------------------------------------------------------------[/quote] Czasem ogladałam u rodziców, szczególnie, że nie mam tvn style, ale parę odcinków jest na tvn player. Program fajny. Lubię i prowadzącą i tą dr. Kozłowską, choć jak na taki program opiniotwórczy jakoś szczupłością nie grzeszą. Choć ostatnio, ta Pani Bosacka- widzę ma jakiś nowy program chudnę na ekranie. I postawię [b]DUŻĄ KROPKĘ- WIADOMO DLACZEGO[/b]. Edytowane przez bursztynka dnia 09/04/2012 21:39 [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 09/04/2012 21:50
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
[quote]choć jak na taki program opiniotwórczy jakoś szczupłością nie grzeszą.[/quote] Bo normalna waga to nie tylko "szczupłość", dla niektórych norma to "krągłość". I tu też postawię kropkę [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
bursztynka |
Dodany dnia 09/04/2012 21:53
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
A co do suszonych pomidorów- bo o smakach jest ten wątek, to chyba by trzeba było kupić taką suszarkę do grzybów, w sezonie kupić dojrzałe pomidory, a potem faktycznie zaleć olejem z ziolami.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 10/04/2012 14:44
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Perfidia- ogladałaś dzisiaj Wiem co jem rano? Dzisiaj było o oliwie z oliwek. Dobrze wiedzieć, że im bardziej pali w język tym lepsza, i że najlepiej wybierać tą w ciemnej butelce. [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 10/04/2012 15:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Nie oglądałam dzisiaj nic. Mam w domu kipisz, bo Pasożyt jest przeziębiony
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
bursztynka |
Dodany dnia 10/04/2012 17:22
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
oj, to żeby ten malutki też nie załapał.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 10/04/2012 22:08
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Diuna gotuje odc 2. Autorski przepis Muszę się tym podzielić. Robimy jajecznicę- z czym chcemy, lub z tym co mamy. Finezja tego dania polega na tym, że zamiast wcinać jajecznicę jak Bóg przykazał z talerza, rozkładamy ją na uprzednio posmarowanych majonezem kawałkach chleba. Ja preferuję wersję z majonezem podwójnym Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 10/04/2012 22:18
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
bursztynka, to właśnie ten mały jest chory, ze starszym łatwiej byłoby mi sobie poradzić Diuna - pomysł genialny w swojej prostocie To ja jeszcze podpowiem, żeby w tej potrawie spróbować jako chleba użyć pumpernikla, albo razowego z suszonymi śliwkami [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
bursztynka |
Dodany dnia 10/04/2012 22:20
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Zaraz, czyli mały to Pasożyt, a ten większy tylko Szkodnik, czy tak? A tak na poważnie- to fakt musisz małego przypilnować. Edytowane przez bursztynka dnia 10/04/2012 22:22 [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 10/04/2012 22:25
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Tak - Pasożyt pasożytuje na mnie, a Szkodnik bez przerwy włazi w szkodę Koniec tego off-topa [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Jaskolka |
Dodany dnia 10/04/2012 22:26
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Bursztynka, tak Ja odnośnie jajek i chleba powiem, że moja znajoma robi tak fajnie - w kromce robi dziurę, kładzie kromkę na patelnię i do dziury wbija jajko A druga znajoma z kolei wkłada kromki do jajka, a następnie kładzie na patelni... Obie wersje pyszne |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 10/04/2012 22:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Mnie się przypomniała wersja, wg której wydłubuje się dziurę w bułce (nie na wylot, tylko żeby zrobić taką kieszonkę) wbija jajo i piecze w piekarniku. Podobno dobre, ale nigdy nie chciało mi się spróbować [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Jaskolka |
Dodany dnia 10/04/2012 22:45
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Ja chyba raz tak próbowałam, mam takie wrażenie... ale zdaje się, że "to nie było to". |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 10/04/2012 22:48
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
A się wybrałam wkońcu do Tesco po ten dżem jagodowy.I faktycznie mrożone jagody też są.I jagody i borówki i jeżyny wszystko, ok 6 zł za paczkę.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 11/04/2012 13:41
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Słuchajcie, szukałam watku w którym to napisać- padlo na kulinarny. A rzecz się tyczy mieszanki krakowskiej. Każdy kto jadł tą mieszankę wie, że są tam różne cukierki. Lepsze i gorsze- wymieszane w tej samej cenie. Najlepsze są Pieroty i Bajeczne, bo z orzechami a te najgorsze z galaretką ( mówię standardowo). Jak kupuje się paczkę, to nie wiadomo, na co się trafi-czego jest wiecej, choć pewnie liczą ile których do paczki. I dzisiaj byłam świadkiem, jak baba przedemną w kolejce- kupuje tą mieszankę na wagę. Myślałam, że nie dosłyszałam, a baba mówi- ale proszę mi wybrać [b]same bajeczne[/b]. Hamowałam się i to strasznie- miałam zrąbać i babę i expedientkę. Expedientkę, że takich rzeczy nie wolno jej robić, a babę też. Niech sobie Pani wyobrazi- że teraz ja chcę kupić na imieniny pół kil mieszanki wedlowskiej- i co zostało mi przez takie typy jak Pani same galaretki. No po prostu kipi ze mnie. Nie chciałam baby ustawić do pionu- niech trafi na " swojego". Do sklepu też chodzę codziennie- na co mi to. Ale rozgłaszać będę z tydzień i to wszystkim na około.brrr. [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 11/04/2012 14:01
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Może z innej Bajki, ale też denerwujące. Uwielbiam kebab, zwłaszcza donerowski (najlepsze są w Bydgoszczy u w knajpie "Pod Filarami" w Zielonej Górze). Najgorszy kebab jadłam w Gliwicach. Buła stara a w środku maź udająca sos i dwa kawałki mięsa. Zakładam, że reszta mięsa, razem z surówkiami się w tej mazi rozpuściła... Srutututu, pęczek drutu |
|
Przeskocz do forum: |
Podobne Tematy
Temat | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post |
---|---|---|---|
wątek książkowy | W wolnym czasie | 760 | 29/10/2023 15:19 |
Wątek Muzyczny IV | W wolnym czasie | 709 | 15/01/2023 20:15 |
Wątek | Nasze wątki - część otwarta | 153 | 23/11/2020 20:31 |
wątek wakacyjny | W wolnym czasie | 30 | 01/06/2020 16:38 |
Nowy wątek | Przedstaw się | 13 | 06/04/2015 20:49 |