22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
 Drukuj temat
iwejn.
yvaine
Dodany dnia 11/09/2010 20:33
Awatar

Finiszujący

Data rejestracji: 22.04.10

z moimi rodzicami jest tak, że widzą, gdy coś jest nie tak, ale uznają, że to chwilowe. w sytuacjach kryzysowych, kiedy wpadam w histerię, krzyczą coś o psychologu, ale bardziej, żeby mnie przestraszyć. gdy się uspokajam, temat mija.
znajomi bardziej dostrzegają. wczoraj, gdy dwa razy prawie wlazłam pod koła samochodu, a później się śmiałam, że och, to by była taka wielka strata dla świata. nie robiłam tego specjalnie, po prostu nie uważałam.
dziś jest jeszcze gorzej, ale dławię to w sobie. staram się zabić niebezpieczne myśli, zająć się czymś. nie chcę zmarnować kolejnego pół roku na [i]po prostu egzystowaniu[/i]. chcę odzyskać swoją duszę, uczucia. chcę, żeby na czymkolwiek mi zależało i żeby moje myśli nie krążyły jedynie wokół [i]jak dzisiaj mogę się poniszczyć.[/i] a nie radzę sobie. i jest mi wstyd, że tak daję to poznać wszystkim innym, że nie mam nawet tyle siły, aby ukrywać tego w sobie.
gdy jestem z nimi, śmieję się z tego. wczoraj wypaliłam coś o myślach samobójczych, zaczęłam się śmiać, a później wytłumaczyłam, że to był taki żart. wiem, mało śmieszne.
wszystko staje się takie bezuczuciowe i bez wyrazu.
chociaż miłe było, gdy do mnie napisali, żebym o siebie dbała i że w każdej chwili mogę na nich liczyć. chyba by mnie nie zostawili. a mimo to jest mi źle, że tak bardzo się przed nimi otwieram.
przepraszam, że wszystko napisałam tutaj. być może coś łamie regulamin, ale nie mam gdzie się uzewnętrznić.
dodam tylko, że się trzymam. byle jak, ale się trzymam.

Life
Dodany dnia 11/09/2010 20:44
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 26.02.10

To zły znak. trzymam się, [b]byle jak[/b], ale się trzymam.
Ja na tym byle jak byłam w stanie wytrzymać pól roku będą podkreślam będąc pod stałą opieka lekarza i psychoterapeuty i potem skapitulowałam i jednak dałam sobie szerzej pomóc. Chociaż sama dobrze wiedziałam, że takie byle jak źle wróży, że się tylko sama katuje nie potrzebnie.
Musisz wybrać czy chcesz dać sobie pomóc, czy chcesz tak dalej żyć. Co zamierzasz??
Powiem Ci jedno: Warto o siebie walczyć. ZAWSZE. A Ty masz potencjał, tyko teraz taka zagubiona jesteś. Pozwól terapeutom i lekarzom siebie odnaleźć. Będzie to najmądrzejsza decyzja w Twoim życiu. Najtrudniejsza, ale najmądrzejsza. A o otoczenie się nie martw. 3mam kciukiSmile
Edytowane przez Life dnia 11/09/2010 20:45
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu Wink[/color][/b]

Dla odmiany szczęśliwa Grin
i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło Pfft

yvaine
Dodany dnia 11/09/2010 20:47
Awatar

Finiszujący

kiedy powiedziałam mojej najbliższej koleżance, że chyba pójdę do jakiegoś psychoterapeuty, to stwierdziła, że przesadzam i wcale nie potrzebuję. a nie chcę iść sama... innym się boję powiedzieć, chociaż chyba bardziej rozumieją.

Life
Dodany dnia 11/09/2010 20:50
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 26.02.10

Mam pójść z Tobą??Wink
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu Wink[/color][/b]

Dla odmiany szczęśliwa Grin
i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło Pfft

martyna
Dodany dnia 11/09/2010 20:51
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

Yvaine martwię się i boję o Ciebie - tak poprostu.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

Nadzieja
Dodany dnia 11/09/2010 21:15
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 20.08.08

Ja też sie boję o Ciebie. Rozumiem co czujesz, że się boisz,ale proszę zrób to. Wiesz ja pierwszy raz uciekłam z przed gabinetu psychiatry, to jeszcze było nim trafiłam na forum gdzie był Makro. Na pierwszej wizycie nie chciałam rozmawiać z lekarzem, nie chciałam się nawet na nie niego patrzyć. Było ciężko, ale przetrwałam. Dasz radę. Mocno trzymam kciukiWink
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."
Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color]

yvaine
Dodany dnia 11/09/2010 21:20
Awatar

Finiszujący

wiecie, to troszkę egoistyczne z mojej strony. bo nie wiem, może nie że mnie cieszy, że się o mnie boicie, ale czuję się chociaż troszkę zauważalna. a z drugiej strony, nie powinnam Was obarczać sobą, bo macie wystarczająco dużo swoich problemów.

Nadzieja
Dodany dnia 11/09/2010 21:24
Awatar

Pasjonat

ale jesteśmy tu po to by się nawzajem wspierać, na mnie możesz liczyć zawszePocieszacz
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."

yvaine
Dodany dnia 11/09/2010 21:25
Awatar

Finiszujący

dziękuję.Buziak

martyna
Dodany dnia 11/09/2010 21:38
Awatar

300% normy

Yvaine doceniam szczerość, ale znam inne metody zwrócenia na siebie uwagi niż wywoływanie u kogoś szybszego bicia serca i niepokoju. Staram się Ciebie zrozumieć, nie zadeklaruję swojej pomocy zawsze i wszędzie bo nie czuję się na siłach, wiesz gdzie powinnaś się zgłosić by tą pomoc otrzymać. Mówię za siebie, nie jestem jeszcze gotowa by czytać wątków o myślach s. Przepraszam.
Edytowane przez martyna dnia 11/09/2010 21:39
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

Nadzieja
Dodany dnia 11/09/2010 21:55
Awatar

Pasjonat

Yvaine oczywiście podpiszę się pod słowami Martyny, trudno mi powiedzieć jak zareaguję na to jak napiszesz, że coś sobie zrobisz, wiem tylko tyle, że niewiele mogę zrobić. Chyba też dość sama jestem niestabilna jeszcze i nie wiem jak to na mnie wpłynie.po tym co sama przeszłam reaguje na takie coś dużym niepokojem. Po prostu wiem ze ten krok można zrobić szybko. Dlatego proszę Cię idź do lekarza. Poza tą jedną sprawą możesz liczyc na mnie zawsze, bo wiem, że nawet słowa napisane tu na forum, czy gdziekolwiek nic nie znaczą wtedy potrzebna jest fachowa pomocPocieszacz

modliszka
Dodany dnia 20/09/2010 14:30
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 26.10.09

Yvaine odezwij się, napisz co u Ciebie (jak nie tu to na priv)
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet
serce.
Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą
mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i]

yvaine
Dodany dnia 29/09/2010 01:48
Awatar

Finiszujący

wróciłam z tygodniowego wypoczynku; bez myślenia, wspominania, planowania. było mi naprawdę dobrze. ale kiedyś to się kończy, wróciłam do rzeczywistości.
wszystko mnie przeraża, chociaż staram się uciekać od tego jak najdalej, staram się walczyć i nie dopuszczać do siebie złych myśli. wmawiam sobie, że wszystko się poukłada, że teraz będzie już tylko lepiej, ale wcale w to nie wierzę.
boję się, że to wszystko wróci, ze zdwojoną siłą.
staram się szukać dla siebie ratunku, pomocy, bo każdy kolejny nawrót jest coraz mocniejszy i bardziej niebezpieczny.
nieśmiało mówię [i]chcę żyć[/i], zastanawiając się, czy chcę, czy powinnam. a chyba nie powinnam mieć co do tego wątpliwości.
no, w każdym bądź razie jest lepiej, niż było. jest dużo lepiej i chyba właśnie teraz powinnam szukać czegoś, co pozwoli mi wyprzeć wszystkie te złe rzeczy we mnie siedzące.

martyna
Dodany dnia 29/09/2010 08:12
Awatar

300% normy

Yvaine cieszę się , że wróciłaś. Pocieszacz

verdemia
Dodany dnia 29/09/2010 10:34
Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 29.07.09

yvaine superSmile post tchnie optymizmem...ciesze sie bardzo, ze walczysz o swoje szczescieSmile

Nadzieja
Dodany dnia 29/09/2010 15:32
Awatar

Pasjonat

Yvaine cieszę sie, że wróciłaś i że jest Ci choć troszkę lepiej, co masz robić nie będę pisać, bo przecież tak naprawdę dobrze o tym wieszWink

modliszka
Dodany dnia 01/10/2010 17:02
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 26.10.09

Cieszę się wyłącznie z tego, że dałaś znak życia bo cała reszta to takie założenie czapki na łupież.Nie widać go ale wciąż tam jest..
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet
serce.
Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą
mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i]

yvaine
Dodany dnia 02/10/2010 01:46
Awatar

Finiszujący

dziś inauguracja, powrót do domu i najcudowniejszy wieczór przedwyjazdowy, jaki mogłam sobie wymarzyć.
chociaż brakowało mi mnóstwa osob, czułam się nieswojo i niechciane, mimo to, dziś kocham swoje życie. i ta chwila mogłaby trwać wiecznie.
tymczasem przygotowuję się do zmiany wizerunku i szukam psychiatry w łodzi. chyba będzie lepiej, bo przecież musi być,
bo przecież w głębi duszy kocham to swoje niepoukładane życie, bo bardzo chcę je poukładać i wiem, że to wymaga wiele pracy, ale pragnę tego jak niczego innego.

verdemia
Dodany dnia 02/10/2010 10:16
Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 29.07.09

yvaineSmile

tajfunek
Dodany dnia 02/10/2010 11:41
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 31.05.09

no, no Grin [b]yvaine[/b] super, oby tak dalej!!!Oklaski

Przeskocz do forum: