Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
kinomaniacy
|
|
Alia |
Dodany dnia 23/12/2012 20:01
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Nie sądzę, chyba że empatia włączy Ci się wyjątkowo mocno. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 23/12/2012 20:46
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
nie nie powinnaś płakać polecam także [b]Atlas chmur[/b] jest piękny Edytowane przez martyna dnia 23/12/2012 20:47 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Mitka |
Dodany dnia 05/01/2013 13:05
|
Rozgrzany Postów: 85 Data rejestracji: 15.12.12 |
"Misery"- film na podstawie książki Kinga, całkiem fajny "K-PAX"- o relacji między pacjentem szpitala psychiatrycznego, który myśli, że pochodzi z obcej planety i jego psychiatry "The Prestige"- uwielbiam go! "Jak powstało kłamstwo" - lekka, nieco głupkowata, ale w sumie fajna komedia "W pogoni za szczęściem" |
|
|
Mitka |
Dodany dnia 05/01/2013 13:08
|
Rozgrzany Postów: 85 Data rejestracji: 15.12.12 |
Do tego jako fanka większośći filmów Allena mogę z czystym sercem polecić jego: "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie..." "Match point" "Zakochani w Rzymie" "Sen Kassandry" Melinda i Melinda" |
|
|
sigma |
Dodany dnia 05/01/2013 13:27
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Mitka, nie pisz dwóch postów pod sobą. Jak chcesz coś dopisać, to jest opcja "edytuj".
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ananke |
Dodany dnia 07/01/2013 03:20
|
Startujący Postów: 183 Data rejestracji: 20.10.12 |
Generalnie nie jestem fanką sentymentalnych komedii romantycznych, ale tę polecam: "Miłość ma dwie twarze" z Barbrą Streisand i Jeffem Bridges'em. [i][color=#0099ff]"Tylko jak się z tego wyrwać, Tylko co ze sobą zrobić, Kiedy dłonie wyciągnięte w pustkę krzyczą..."[/color][/i] |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 07/01/2013 03:26
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
Ooo zgadzam się z [b]Martyną[/b] - [b]"Atlas Chmur"[/b] jest niesamowity. Już nie mogę się doczekać, żeby obejrzeć raz jeszcze!
Edytowane przez RedKate dnia 07/01/2013 03:26 [color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
ef |
Dodany dnia 07/01/2013 03:28
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
a mi się dłużył...
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 07/01/2013 03:30
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
A mi właśnie nie. Niektóre sceny za to mnie przerażały, wszystko takie szybkie, że o atak epilepsji może przyprawić. No i ciekawa jestem, czy przeoczyłam jakieś niuanse, a jest ich w filmie sporo.
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
Koniiara |
Dodany dnia 23/01/2013 21:42
|
Rozgrzewający się Postów: 14 Data rejestracji: 17.01.13 |
Bardzo lubię film [b],,Tajemnice Brokeback Mountein", [/b]smutna co prawda historia, ale żeby nie było że taka jak wszystkie inne, to o relacjach dwóch mężczyzn. Ostatnio byłam w kinie na [b],,Bejbi blues"[/b] no cóż dramat, szkoda że dowiedziałam się o tym dopiero kiedy oglądałam ten film, oceniam go jako film z cyklu: ,,nie dla dorosłych" ;P Świetny film o milości: [b],,Trzy metry nad niebiem"[/b] i druga jego część. Oraz wzruszająca historia o psie, znów dramat, jakoś mnie prześladują, ale lubię się wzruszać: [b],,Hachito"[/b] i wiele wiele innych Edytowane przez Koniiara dnia 23/01/2013 21:44 |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/01/2013 22:29
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
ja polecam film [b]Pół na pół (50/50) z 2011 [/b] dodał mi jakoś na wieczór pozytywnego kopa . Na jutro mam [b]Silver Linings Playbook[/b] , mam nadzieję , że równie mile mnie zaskoczy . Oglądał ktoś ? , warto 2h "tracić" ? [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
sigma |
Dodany dnia 06/02/2013 22:53
|
Na liście do obejrzenia w najbliższym czasie mam: Alicja w krainie czarów (jeśli będę miała przypływ odwagi, bo Alicja mnie przeraża ) Bejbis Chłopiec z latawcem Człowiek na krawędzi (jak mi się zachce czegoś niezbyt wymagającego) Kajinek (koniecznie! w pierwszej kolejności) Piękno Vincent chce nad morze Więzy życia i jeśli kiedyś znajdę napisy: Ben X Code Blue Keep the lights on I jeszcze Chromofobii będę szukać. To głównie z tego tematu zaczerpnięte pomysły. Ktoś jeszcze jakiś pomysł podrzuci? karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Swietlik |
Dodany dnia 07/02/2013 02:45
|
Finiszujący Postów: 223 Data rejestracji: 23.12.12 |
Rat, Silver Linings Playbook ogladałam i musze przyznac że film inny, oryginalny. Rusza temat dwubiegunowości, ale myslę że to chociaż w polowie historia miłosna, bardzo fajnie przedstwiona w odbiciu od innych różowo cukierkowych komedyjek. W drugiej polowie opowiada o tym jak zyje się z ...no co tu dużo mowic efką Polecam!
[color=#000033][small]"Neron grał na lirze, kiedy płonął Rzym."[/small][/color] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 14/02/2013 12:30
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]Swietlik[/b] do tej pory nie obejrzałam , za dużo dialogów i nie wiem na czym się skupić , czekam na wersje z lektorem
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
sigma |
Dodany dnia 27/02/2013 23:34
|
Bejbis obejrzałam - bez większych emocji. Chyba przestał mnie ruszać temat prostytucji i sponsoringu. A wcześniej - Vincent chce nad morze - ciekawy film w efkowym klimacie I Nieulotne - taki sobie, zbrakło czegoś głębszego. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
sigma |
Dodany dnia 11/03/2013 20:23
|
Widział ktoś może Syberiadę polską albo Dzień kobiet i pomoże mi rozstrzygnąć dylemat "na co do kina"?
Edytowane przez sigma dnia 11/03/2013 20:23 karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Swietlik |
Dodany dnia 12/03/2013 21:37
|
Finiszujący Postów: 223 Data rejestracji: 23.12.12 |
Slyszałam dzisiaj w radiu , o tym "Dniu kobiet" bardzo dobre opinie, pełno nagród podobno zgarnął ten film. Myslę że to zalezy czy masz ochote na cos w stylu "Niepokonani" czy "Erin Brockovich"
[color=#000033][small]"Neron grał na lirze, kiedy płonął Rzym."[/small][/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 12/03/2013 21:51
|
Trudno powiedzieć, nie znam żadnego z wymienionych Byłam na Syberiadzie. Uznałam, że jak jeden z tych filmów mam zobaczyć w kinie, a drugi kiedyś w domu, do Sybieriada jest bardziej kinowa. Dobry film, wciągający na tyle, że ponad dwie godziny się nie dłużyły. Choć bez wstrząsu. A od 15 grają Baczyńskiego, aaaa! Muszę. I czekam na Miłość, to też muszę, koniecznie. I jeszcze Imagine bym chciała, bo Jakimowski... zapowiedź dzisiaj widziałam - może być ciekawie. Taaa... sponsor by się przydał Ale Baczyńskiego i Miłości nie przepuszczę, najwyżej kartę zadłużę A z zaległości z dwóch ostatnich miesięcy mam Bejbi blues, Drogówkę i Sępa. No i Dzień kobiet, bo na to już pewnie nie dam rady. Jak będę duża i bogata, to będę chodzić do kina na wszystko, co mnie interesuje! karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 22/03/2013 07:24
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
sigma, ja koniecznie Miłość, Baczyński i Imagine też. o Imagine słuchałam kiedyś audycji w Trójce, w październiku jeszcze chyba czy wrześniu i już wtedy wiedziałam, że muszę. definitywnie. i jak pojadę do Rz na święta to może Życie Pi w kinie w końcu obejrzę. tutaj już kończą grać, a tam zawsze wszystko jest spóźnione. z pooglądanych dzisiaj (wczoraj - w ramach studenckiego klubu filmowego) "Będziesz legendą, człowieku" Koszałki. dokument, pełny metraż. tematyka Euro 2012, reprezentacja Polski przed i w trakcie, głębsza analiza postaci Wasilewskiego i Perquisa. o ile jeśli chodzi o samą treść to być może ma pewne braki, wielu rzeczy nie pokazuje (bo może nie miał pokazywać?). podobno jak trudno jest odpowiedzieć na pytanie "o czym jest film" to znaczy, że coś z nim jest nie tak. ale tu chyba można odpowiedzieć, tylko myślę odpowiedź będzie się różniła w zależności od widza. to jedna strona filmu. teraz druga. Koszałka eksperymentuje. i wychodzi mu to naprawdę, naprawdę dobrze. obraz, praca kamer, montaż, udźwiękowienie - mistrzostwo świata. tak pomyślane, przemyślane, żeby pokazać to co chce, a przy okazji w widzu wzbudzić... no we mnie wzbudził zachwyt. techniczną stroną filmu dokumentalnego. bez kitu. z minusów: eksperyment z animowanymi wstawkami. kicha. i jakieś... złamane... zakończenie. zupełnie nie gra i psuje. ale zdecydowanie zachęcam. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 22/03/2013 10:52
|
Ja nie wiem, czy na Baczyńskiego mi się uda, bo grają to w takich kosmicznych godzinach, że wymiękam... w tym tygodniu ostatni seans był o 16 (w kilku kinach, nie w jednym), w przyszłym - o 12 Chyba że sieć kin zmienię... w sumie - i tak wejściówek już nie mam i za bilet płacę, ale przyzwyczaiłam się do jednej sieci i jakoś o innych nie pomyślałam do tej pory karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
Przeskocz do forum: |