Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Pokaż mi swoją torbę, a powiem ci...
|
|
verdemia |
Dodany dnia 19/05/2011 18:43
|
Złoty Forumowicz Postów: 1809 Data rejestracji: 29.07.09 |
dobry wątek od tygodnia torebka jest skórzana, ciemnoszara, średniej wielkości, taka przewieszana (to zdaje się listonoszka sie nazywa...). Zawsze w każdej torebce mam takie samo wnętrze, żeby mieć wszystie rzeczy w takim samym porządku. -portfel z kasa i dokumentami (niestety jeszcze nie nauczyłam się żeby nie nosić wszystkiego razem) -klucze -torba na zakupy -kalendarz plus jego cała dodatkowa zawartość -dwa telefony niestety -lusterko -chusteczki higieniczne -trzy pomadki do ust (wszystkie trzy do niczego) -mentosy -tona maleńkich karteczek z lista zakupow np albo instrukcja jak gdzies dojechac -plan miasta tzn moich dwoch miast -plaster z opatrunkiem, ktorego jeszcze w życiu nie użyłam -5g cukru w torebeczce () wyniesionej skądś... -ołówek, długopis i gumka Dodatkowym wyposażeniem są zazwyczaj: -picie -ksiażka -parasolka Moja torba jest okropnie nudna... |
|
|
Rat |
Dodany dnia 19/05/2011 20:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Taki plecak [url]http://img2.burak.pl/img/f/e/e/3/plecak-loop-grn-2010.jpg[/url] a w nim - krem nivea -klucze do szafki w pracy - pieczątka -plasterki - chusteczki higieniczne x3 - portfel a w nim wiadomo co - długopisy - leki: ketonal . orofar max , 2 tbl xanax , krople do nosa - pomadka - staza - rękawiczki lateksowe - mp3 - perfuma -krem do rąk i nawet wenflon się znalazł hehe [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Pogodna |
Dodany dnia 19/05/2011 20:51
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Rat, te rękawiczki przypomniają mi o mojej znajomej, która miała je w każdej torebce, jest ratownikiem medycznym |
|
|
ef |
Dodany dnia 19/05/2011 21:09
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
[b]Rat [/b]też jest
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 20/05/2011 01:08
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Ja się staram mieć przy sobie zawsze rękawiczki i maseczkę do sztucznego oddychania, tak nauczone po PO w liceum Choć teraz w torbie chyba nie mam, leżą w plecaku, który nosiłam przez parę tygodni nieco wcześniej... Poza tym: - portfel - legitymacja szkolna (pewnie wkrótce studencka ) i dowód - chusteczki, najlepiej kilka paczek - klucze - komórka - podpaska i wkładka higieniczna - często szczotka do włosów/grzebień - zwykle jakiś długopis (często kilka, bywa że wszystkie niepiszące ) Poza tym często są jeszcze: - jakieś walające się nakrętki z butelek (uznaję, że nie wyrzucić nakrętki, tylko zebrać i oddać na jedną z tego typu akcji to dla mnie nie problem, nawet jeśli miałyby te akcje być nieprawdziwe) - książka - zależy, dokąd idę - jakieś walające się monety, zwykle jednak mniejsze niż 1zł |
|
|
Alex |
Dodany dnia 03/10/2011 13:51
|
Rozgrzany Postów: 89 Data rejestracji: 27.05.10 |
Do szkoły: dość spora torba na ramię, w której znajdują się naturalnie zeszyty, książki, klucze do domu, guma do żucia, piórnik z ołówkami i długopisami, słuchawki do telefonu (często słucham muzyki), jakieś kartki, trochę papierków, portfel, futerał z okularami korekcyjnymi. Na jakieś wyjścia: portfel, butelka z wodą najczęściej, choć nie zawsze, klucze, okulary korekcyjne, jeśli mam to okulary przeciwsłoneczne, słuchawki, guma do żucia, kechup z kfc i jakieś plastikowe widelce i łyżki, cukier z costy, jeśli jest zimno to mam rękawiczki i czapkę, długopis... I to chyba tyle, tak mi się wydaję. Nic specjalnego ;D kic kic, smarkasiu. |
sigma |
Dodany dnia 04/03/2012 02:33
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Torbę jakiś czas temu zmieniłam na sporo większą i pojemniejszą, i już nie szmaciankę, tylko sztywny impregnowany materiał A zawartość, poza tym, co było [url=http://mam-efke.pl/forum/viewthread.php?thread_id=777&rowstart=0#post_23730]wcześniej[/url], wzbogaciła się o: - teczkę A4, pełną kart pracy i innych papierków potrzebnych mi w pracy - coś, co się na paragonie nazywało "teczką prezentacyjną" - czarna okładka, do której wszytych jest 30 koszulek. Wypełniona różnymi układankami, historyjkami obrazkowymi, krzyżówkami i innymi zdaniami dla dzieci. Nie zawsze ją noszę, ale często - blaszaną kasetkę na leki, które lubię mieć pod ręką (ibuprom zatoki; coś mocniejszego na kręgosłup, zwykle diclofenac; czasami apap; coś na alergię; coś do ssania, ostatnio dwa rodzaje - przeciwbólowo propolki i nawilżająco isla; z okresu po złamaniu zęba - antidol. Wygląda masakrycznie, ale większości z tego raczej nie używam, tylko noszę ) - spray do nawilżania gardła - od ostatniego obcięcia włosów - małe lusterko - plastikową łyżeczkę z Małym Głodem, gdyby mi się zachciało jogurtu/serka poza domem. Ostatnio mi się zachciało chyba w październiku, ale ciii - szmaciane ręcznie szyte serduszko. Książka, którą ostatnio ze sobą nosiłam, miała jakieś 400 stron w twardych okładkach. A jak trzeba, to czapka, rękawiczki i apaszka też się zmieszczą... uwielbiam swoją torbę I tylko ciekawe, czemu mnie ostatnio coraz częściej boli bark i kark edit: - i jeszcze łyżka do wkładania butów! - i pomadka ochronna do ust - i często kanapka, a czasami dwie Edytowane przez sigma dnia 04/03/2012 03:10 karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 04/03/2012 11:29
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Wczoraj jechałam w nocy pociągiem. O dziwo nie było tłoczno W każdym razie było dwoje dzieci, tak z 8-9 lat chyba mogły mieć... Co chwilę do kogoś zagadywały, "a my do Gliwic jedziemy!", "mi się na początku strasznie podróż dłuży, ale potem nagle mija szybko!" No i chciały rysować. - Ma pani długopis? - Tak, mam, chwileczkę... - wysupłuję z tego chaosu, który mam w przedniej kieszeni plecaka, dwa długopisy, o dziwo od razu trafiłam na piszące. Chłopiec miał zeszycik, dziewczynce dałam jeszcze kartkę Chwilę później: - A ma pani ołówek? - Tak, powinien gdzieś być. - A gumkę? - Proszę bardzo. - Jeeeej, a pani do szkoły chodzi? - Studiuję - Aaa, to dlatego pani wszystko ma! Przy okazji znalazłam jakąś łyżeczkę, folię po kanapce, krem do rąk... |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 04/03/2012 11:40
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
-papierosy -telefon -portfel -MP3 (chyba, że na uszach- ale zawsze musi być blisko) -puder w kamieniu (z lusterkiem), ewentualnie podkład w próbce- w razie nagłej katastrofy -Coś do ust. Zapalniczkę trzymam w kieszeni. Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Czader |
Dodany dnia 04/03/2012 12:10
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[quote][b]sigma napisała:[/b]i jeszcze łyżka do wkładania butów![/quote] Ta łyżka w Twojej Torbie mnie zafascynowała Miałem kiedyś koleżankę co nosiła w torbie... śrubokręt... [i](a bo wiesz nigdy nie wiadomo co i gdzie trzeba by przykręcić)[/i] Muszę zainwestować w jakąś torbę |
|
|
martyna |
Dodany dnia 04/03/2012 12:13
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
ja mam odmrażacz do zamków i skrobaczkę do szyb.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 04/03/2012 13:11
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Z dziwnych rzeczy- cukier w saszetkach. Tak na wszelki wypadek...
Srutututu, pęczek drutu |
|
|
herbatka |
Dodany dnia 04/03/2012 13:12
|
Medalista Postów: 603 Data rejestracji: 16.09.11 |
Wiosna idzie, słońce świeci, herbatka zrobiła porządek w torebce i oto co znalazła: - dokumenty w dwóch okładkach (te od samochodu oddzielne) - portmonetka - ok.20 kart plastikowych (4 bankowe, 2 karnety na mecze siatkówki, reszta rabatowo-klubowe do różnych sklepów, między nimi kilka wizytówek luzem) - pendrive - urządzenie z podpisem elektronicznym - dwie zapalniczki - papierosy - chusteczki do nosa - krem do rąk - trzy listki leków przeciwbólowych - mentosy - 3 komplety kluczy - do domu, do pracy, do samochodu - kilka długopisów - dwa telefony komórkowe - kostka rubika - notes-kalendarz - mini master-mind do tego cały śmietnik paragonów i karteczek różnego rodzaju, które właśnie mam zamiar przejrzeć, zapisać co trzeba i wyrzucić. [color=#0000cc]As long as you don't choose - everything remains possible.[/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 04/03/2012 14:37
|
[quote]Ta łyżka w Twojej Torbie mnie zafascynowała[/quote] A to jest akurat jedna z bardziej potrzebnych mi rzeczy Bo buty mi się rozwalają z tyłu i jak wciskam nogę normalnie, to zapiętki się zapadają i mnie gniotą... a ja zdejmuję buty kilka razy dziennie w różnych mieszkaniach Śrubokrętów co prawda nie noszę, ale w breloczku do kluczy mam scyzoryk Kostka rubika i master-mind - z tym się jeszcze w torebce nie spotkałam karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 04/03/2012 16:14
|
[quote][b]sigma napisał/a:[/b] Kostka rubika i master-mind - z tym się jeszcze w torebce nie spotkałam [/quote] ja też nie, ale to bardzo ciekawe. co to jest master-mind? tak w ogóle to jestem na kupnie torby i coś nie mogę kupić od jakiegoś... pół roku... Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 04/03/2012 16:26
|
Taka gra logiczna, w której jedna osoba układa wzór z kolorowych koralików, a druga go odgaduje na podstawie wskazówek.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
herbatka |
Dodany dnia 04/03/2012 17:23
|
Medalista Postów: 603 Data rejestracji: 16.09.11 |
kostkę rubika noszę jako uspokajacz, czasem stosuję zamiast papierosa a master-mind .. okazało się, że moja nowa przyjaciółka tak jak ja uwielbia wszelkie gry logiczne. Od paru miesięcy spotykając się na kawie w naszej ulubionej kawo-księgarni, oprócz rozmów "o życiu i w ogóle" oddajemy się przyjemnościom gry w: - master-mind - scrabble - jenga - czwórki - reversi a jeśli nie mamy żadnej gry przy sobie to przynajmniej gramy w słówka - układanie słów z liter podanego wyrazu. Miałam w dzieciństwie jeszcze fajną grę Manewry Morskie. I szachy heksagonalne. [color=#0000cc]As long as you don't choose - everything remains possible.[/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 04/03/2012 18:03
|
Przydałby mi się taki ktoś do gier, bo A. rzadko ma ochotę. Mnie się master-mind dość szybko znudził, ale za to lubię logixa. Scrabble też lubię, ale A. nie, bo zawsze przegrywa karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 04/03/2012 20:11
|
ja też nie mam z kim grać...
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 05/03/2012 01:04