Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Choroba afektywna dwubiegunowa
Strona 2 z 2: 12
|
Różnorodność diagnoz
|
|
martyna |
Dodany dnia 11/12/2016 15:46
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[quote]Co robisz z własnym zdrowiem to Twoja sprawa, ale narażanie zdrowia i życia innych osób to już nie tylko Twoja sprawa.[/quote] Właśnie dlatego siedzę na tyłku i nie prowadzę samochodu odkąd biorę lek. Nie jedyna straciłam osoby w wypadku, ale też nie możesz decydować za mnie czy czuję się na siłach by prowadzić samochód czy nie. W ulotce jest napisane jasno o indywidualnej wrażliwości na działanie leki. Z tego co orientuje się to jest leczenie długofalowe czyli co mam przestać się poruszać ? bo poruszam sie głównie samochodem. [quote]Ponieważ kwetiapina wywiera wpływ na ośrodkowy układ nerwowy, może zaburzać wykonywanie czynności wymagających sprawności psychicznej. Dlatego też należy informować pacjentów, aby nie prowadzili pojazdów ani nie obsługiwali urządzeń mechanicznych, dopóki nie jest znana indywidualna wrażliwość pacjenta na lek.[/quote] Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 11/12/2016 15:55
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Martyna złość Ci służy. Wkurzylas sie i zaczelas pisać zrozumiale |
|
|
martyna |
Dodany dnia 11/12/2016 16:06
|
hahahah pisze zrozumiale bo mam okulary na nosie jak nie mam to widać co wychodzi Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ploion |
Dodany dnia 11/12/2016 17:20
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
No widze, że tu nie można napisac nic co nie jest przymilne Zamykam się
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 11/12/2016 18:45
|
Ploion a Tobie co? tupnij nóżką zafochuj się ale wróć Po Twoim poście, tym wcześniejszym poczułam się jakbyś miała mnie za kogoś, kto nie potrafi podjąć decyzji o sobie, jakbym chciała strzelić sobie w kolano a innych na drodze pozabijać . Odebrałam ten wpis jak taki rodzaj ataku z Twojej strony. Zapewniam Cię, nic nie wiem bym była ubezwłasnowolniona ( jeszcze ) i mogę nadal decydować o swoim życiu i w pewien sposób o życiu innych na drodze. Przykro mi, że straciłaś kogoś w wypadku, ale wierz mi to nie ja ich zabiłam, i nie każdy kierowca to potencjalny morderca. amen. Ochłoń będzie dobrze. Edytowane przez martyna dnia 11/12/2016 18:46 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |