Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Ogólnie o psychiatrii
Strona 2 z 2: 12
|
0ddziały dzienne
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 19/06/2013 02:06
|
Medalista Postów: 542 Data rejestracji: 27.04.13 |
Ja byłam na takim oddziale 3 miesiące właśnie
" Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 29/03/2015 12:01
|
Rozgrzewający się Postów: 24 Data rejestracji: 25.03.15 |
Jak się na taki dzienny oddział dostać ? Ile trwa taki pobyt w ciągu dnia ? Czy ewentualnie można przerwać np. w przypadku znalezienia pracy ? |
|
|
ef |
Dodany dnia 29/03/2015 12:25
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
Alinka, zapytaj swojego lekarza psychiatry, czy nie mógłby Cię na taki oddział skierować i pokierować w konkretne miejsce. albo znajdź taki oddział w swoim miejscu zamieszkania, dowiedz się o warunki kwalifikacji... to przeważnie jest rozmowa z psychiatrą i z psychologiem. pobyt w ciągu dnia: spotkałam się z 4 i 6 godzinami, w różnych miejscach jest różnie, zależy od planu dnia, ilości zajęć. Przerwać można w każdej chwili. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 29/03/2015 12:33
|
Dziękuję będę szukać no i na najbliższej wizycie zapytam. |
|
|
bp |
Dodany dnia 29/03/2015 13:46
|
Rozgrzany Postów: 86 Data rejestracji: 24.01.13 |
"...są kraje gdzie nie powołuje się oddziałów dziennych psychiatrycznych dla dorosłych motywując to tym,że takie oddziały uczą albo raczej utrwalają w pacjentach postawy bierne, pasywne i zwalniają z chęci walki o siebie, swój byt i swoje życie-innymi słowy mówiąc brutalnie-"produkują chroników"." A jakież to kraje? Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że to oddziały produkują chroników. Raczej pacjenci, którzy nie rozumieją nauk specjalistów lub nie są w stanie ich zrozumieć (nie myślą, nie pracują nad sobą, wręcz użalają się) pozostają z problemami i powracają na oddziały bez poprawy zdrowia. Ja jestem klientem takiego oddziału po raz 4-y, obserwuję poprawę: z kompletnego popychadła pozbawionego własnego zdania i nic /dosłownie nic/ nie rozumiejącego, co się wokół mnie dzieje stałem się osobą bardziej świadomą, widzącą, rozumiejącą - jeszcze coś tam mi brakuje, bez przesady... Na oddziałach czuję się źle, bo mam problem z ludźmi (temat rzeka). U mnie na oddziałach bywało różnie. Ale nawet z błahych tematów psychologowie wyłapali coś istotnego, rozwinęli to i wyszła z tego pomocna (przynajmniej dla mnie) wiedza. Ludzie tam bawią się, odprężają, śmieją, zawierają przyjaźnie... po prostu korzystają z życzliwości innych chorych i personelu. PS Nie wiem, co ci dolega, dlaczego oddział tobie nie pomaga - u mnie jest odwrotnie i ma sens. Zawsze można omawiać, co nas boli na spotkaniach w grupie, i to pomaga! |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 29/03/2015 14:38
|
Pozostaje mi spytać lekarza bo info w internecie jest nadzwyczaj skromne. Czy przy nerwicy natręctw w ogóle są szanse by się dostać na taką formę leczenia ?
Edytowane przez Alinka dnia 29/03/2015 14:39 |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 29/03/2015 14:50
|
hej Alinka ! ja na taki oddziale byłam 3 miesiące zajęcia były od poniedziałku do piatku po 6h dziennie, raz w tygodniu psychodrama i raz jakieś artystyczne zajęcia. ja poszłam do psychiatry w PZP i ona przeprowadziła ze mną rozowę czy jest potrzeba ,żebym szła na oddział -ja miałam załamanie nerwowe i depresje oraz objawy nerwicy inne kobietki miały depresje potem prowadzące przeprowadziły ze mną wywiad na temat mojego życia,leczenia itd i czekałam miesiąc aż się nowa grupa zacznie to czy Cię przyjmą zależy od tego czy twoje zaburzenie lepiej leczyc indywidualnie czy w grupie, spróbowac zawsze warto ja miałam nerwicę a wyszłam z borderline i PTSD zawsze jakas nowa eFka " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 29/03/2015 15:01
|
Ok dzięki , w poniedziałek zadzwonię o wizytę a na niej z kolei zapytam o ten pobyt dzienny. |
|
|
Alia |
Dodany dnia 29/03/2015 16:36
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Mój mąż był na oddziale dziennym właśnie z powodu nerwicy natręctw. |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 02/04/2015 01:07
|
i jak Alinko dowiedziałaś się czegos?
" Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |