22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie


Em Em
1 tydzień Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
 Drukuj temat
Rosół
Kati
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 27/04/2011 22:59
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2764
Data rejestracji: 29.06.09

a na czym się robi rosół normalnie? Bo ja robię na warzywach i nie ma tam mięsa . . .
 
Nieustraszona
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 27/04/2011 23:02
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 6722
Data rejestracji: 03.04.10

Generalnie na tzw porcji rosolowej szkrzydełko, udko w każdym razie cos bardziej tłustego. Z piersi nie masz wywaru.

PS Wersja studencka jest na kostce rosołowej
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość....
 
martyna
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:05
Awatar

300% normy


Postów: 11241
Data rejestracji: 07.08.09

a co w tym dziwnego rosół z piersi z kurczaka( o ile ktoś je rosół)?
też potrafiłam kiedyś " najadać się" samym widokiem jedznia teraz już tak nie mam.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.
 
Perfidia
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:06
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Rosół na samych piersiach jest jak .... no np. seks bez orgazmu...

>
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
martyna
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:08
Awatar

300% normy


Postów: 11241
Data rejestracji: 07.08.09

nie wiem nie jadam mięsa , wiec nie wiem jak smakuje rosół, ale jakby miął być to tylko taki.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.
 
Czader
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:08
Awatar

Pasjonat


Postów: 5149
Data rejestracji: 29.09.10

Rosół się robi z kostki i ma się święty spokój.
A piersi to są dobre ale w innych okolicznościach Pfft Grin
 
Gloria
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:17
Awatar

Finiszujący


Postów: 471
Data rejestracji: 21.03.11

Zalamka żeby rosół miał oddzielny wątek na efce, o tempora, o mores!
 
Perfidia
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:19
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Każda okazja do spamu dobra Pfft
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
Life
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:20
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 3356
Data rejestracji: 26.02.10

Heh... zrobiliście mi tym gadaniem tylko smakaGrinGrinGrin
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu Wink[/color][/b]

Dla odmiany szczęśliwa Grin
i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło Pfft
 
Kati
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:22
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2764
Data rejestracji: 29.06.09

matko droga, jakbym wiedziała, że moja niechęć do gotowania może generować oddzielne wątki, to już by tu był: schabowy, bigos, flaki i wiele innych uroczych polskich potrawSmile
 
Makro
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:24
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 3419
Data rejestracji: 10.08.08

Kuchnia bez mięsa - to wymaga ode mnie bardzo dużo tolerancji
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc
 
http://www.blogozakrecie.blox.pl
martyna
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:40
Awatar

300% normy


Postów: 11241
Data rejestracji: 07.08.09

nigdy w życiu nie jadłam schabowego, nawet jako dziecko , jestem roślinożerna jak już, i to jakoś nie ideologia nawet a raczej preferencje potraw.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.
 
Nieustraszona
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 28/04/2011 20:47
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 6722
Data rejestracji: 03.04.10

Ja jak mialam 14 lat chcialam byc wegetarianką, ale mi przeszlo, a na studiach to juz w ogole. Moja przyjaciolko z LO nie jedzaca miesa od 14 roku zycia na studiach sie przelamala Smile

Potęga fast food-ow
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość....
 
bursztynka
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 23/11/2011 22:13
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

a propos rosołu- w ostatnią niedzielę gotowałam, na dwóch udkach, i wyszedł jakiś " stołówkowy", wolałabym, aby był bardziej tłusty, jak w domu

podejrzewam, że następnym razem będę zmuszona dodać jakieś inne mięsko dodatkowe do 2 udek
 
Artystyczna Dusza
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 24/11/2011 10:14
Awatar

Medalista


Postów: 711
Data rejestracji: 31.05.09

Ja rosołu nie gotuję-dla mnie może być z kostki ale moja mama zawsze do drobiu dodaje mięso wołowe i rosół jest pyszny.A jeszcze lepiej jak ma się wiejską kurę lub koguta to jest rosół jak marzenie.
[b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b]
 
http://monia-art.blogspot.com/
bursztynka
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 24/11/2011 12:35
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

[i]Ja rosołu nie gotuję-dla mnie może być z kostki ale moja mama zawsze do drobiu dodaje mięso wołowe i rosół jest pyszny.A jeszcze lepiej jak ma się wiejską kurę lub koguta to jest rosół jak marzenie.
--------------------------------------------------------------------------------[/i]

Ja rosół gotuję, bo przyszła zima.
Fakt w domu go nigdy nie lubiłam i mówiłam że to jest " tłusta woda".
Z kostki odpada, nie będę jadła chemii( glutaminianu sodu)
Wiejska kura też odpada, raczej nie zanosi się by ktoś podarował, a iść na targ, to aż tak się nie znam.

Jak mnie najdzie na rosół następnym razem to faktycznie dodam kawałek wołowego.
Rozumiem, że potem takie mięso wołowe może służyć jak np. farsz do pierogów tzw- z mięsem
 
goryczka
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 01/12/2011 09:48
Rozgrzewający się


Postów: 9
Data rejestracji: 25.11.11

Rosół z kostki fuj! Przeciez to sama chemia, a nie prościej zrobić sobie nawet mały garnuszek z ćwiertek z kurczaka i dodać troche warzywa, pogotować troche a jak się jest chorym można dodać czosnek i cebule taki rosołek świetnie działa, ja oczywiście nie zawsze używam zdrowych produktów czasami chodzę do restauracji albo zamawiam z nich jedzenie to bardzi wygodne a czy są one godne polecenia można sprawdzić szybko tutaj
Edytowane przez Makro dnia 09/12/2011 07:59
 
Diuna
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 01/12/2011 13:20
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2684
Data rejestracji: 08.11.11

Ja wolę schabowe...
 
Rat
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 01/12/2011 22:06
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 3056
Data rejestracji: 07.02.11

u mnie w domu z kuraka robi mama .
Nie jadam , nie lubię rosołu .
Ale bulion z kostki napić się mogę Wink
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że
Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color]
 
https://sknerus.pl/pl/pp/301470/456
bursztynka
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 04/12/2011 16:16
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

Witajcie " po tygodniu".
Dzisiaj również był rosół. Wyszedł taki jak chciałam.
Do 2 udek ( z biedronki) dołożyłam porcję rosołową za 0,20 gr.
Wyszedł bardzo dobry i tłuściutki.
 
Przeskocz do forum:

51,670,906 Unikalnych wizyt

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

2024