Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Strona 1 z 2: 12
|
Rosół
|
|
Kati |
Dodany dnia 27/04/2011 22:59
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
a na czym się robi rosół normalnie? Bo ja robię na warzywach i nie ma tam mięsa . . . |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 27/04/2011 23:02
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Generalnie na tzw porcji rosolowej szkrzydełko, udko w każdym razie cos bardziej tłustego. Z piersi nie masz wywaru. PS Wersja studencka jest na kostce rosołowej Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 28/04/2011 20:05
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
a co w tym dziwnego rosół z piersi z kurczaka( o ile ktoś je rosół)? też potrafiłam kiedyś " najadać się" samym widokiem jedznia teraz już tak nie mam. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 28/04/2011 20:06
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Rosół na samych piersiach jest jak .... no np. seks bez orgazmu... [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 28/04/2011 20:08
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
nie wiem nie jadam mięsa , wiec nie wiem jak smakuje rosół, ale jakby miął być to tylko taki.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 28/04/2011 20:08
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Rosół się robi z kostki i ma się święty spokój. A piersi to są dobre ale w innych okolicznościach |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 28/04/2011 20:17
|
Finiszujący Postów: 471 Data rejestracji: 21.03.11 |
żeby rosół miał oddzielny wątek na efce, o tempora, o mores! |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 28/04/2011 20:19
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Każda okazja do spamu dobra
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Life |
Dodany dnia 28/04/2011 20:20
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Heh... zrobiliście mi tym gadaniem tylko smaka
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
Kati |
Dodany dnia 28/04/2011 20:22
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
matko droga, jakbym wiedziała, że moja niechęć do gotowania może generować oddzielne wątki, to już by tu był: schabowy, bigos, flaki i wiele innych uroczych polskich potraw |
|
|
Makro |
Dodany dnia 28/04/2011 20:24
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Kuchnia bez mięsa - to wymaga ode mnie bardzo dużo tolerancji
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
martyna |
Dodany dnia 28/04/2011 20:40
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
nigdy w życiu nie jadłam schabowego, nawet jako dziecko , jestem roślinożerna jak już, i to jakoś nie ideologia nawet a raczej preferencje potraw.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 28/04/2011 20:47
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Ja jak mialam 14 lat chcialam byc wegetarianką, ale mi przeszlo, a na studiach to juz w ogole. Moja przyjaciolko z LO nie jedzaca miesa od 14 roku zycia na studiach sie przelamala Potęga fast food-ow Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 23/11/2011 22:13
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
a propos rosołu- w ostatnią niedzielę gotowałam, na dwóch udkach, i wyszedł jakiś " stołówkowy", wolałabym, aby był bardziej tłusty, jak w domu podejrzewam, że następnym razem będę zmuszona dodać jakieś inne mięsko dodatkowe do 2 udek |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 24/11/2011 10:14
|
Medalista Postów: 711 Data rejestracji: 31.05.09 |
Ja rosołu nie gotuję-dla mnie może być z kostki ale moja mama zawsze do drobiu dodaje mięso wołowe i rosół jest pyszny.A jeszcze lepiej jak ma się wiejską kurę lub koguta to jest rosół jak marzenie.
[b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
bursztynka |
Dodany dnia 24/11/2011 12:35
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
[i]Ja rosołu nie gotuję-dla mnie może być z kostki ale moja mama zawsze do drobiu dodaje mięso wołowe i rosół jest pyszny.A jeszcze lepiej jak ma się wiejską kurę lub koguta to jest rosół jak marzenie. --------------------------------------------------------------------------------[/i] Ja rosół gotuję, bo przyszła zima. Fakt w domu go nigdy nie lubiłam i mówiłam że to jest " tłusta woda". Z kostki odpada, nie będę jadła chemii( glutaminianu sodu) Wiejska kura też odpada, raczej nie zanosi się by ktoś podarował, a iść na targ, to aż tak się nie znam. Jak mnie najdzie na rosół następnym razem to faktycznie dodam kawałek wołowego. Rozumiem, że potem takie mięso wołowe może służyć jak np. farsz do pierogów tzw- z mięsem |
|
|
goryczka |
Dodany dnia 01/12/2011 09:48
|
Rozgrzewający się Postów: 9 Data rejestracji: 25.11.11 |
Rosół z kostki fuj! Przeciez to sama chemia, a nie prościej zrobić sobie nawet mały garnuszek z ćwiertek z kurczaka i dodać troche warzywa, pogotować troche a jak się jest chorym można dodać czosnek i cebule taki rosołek świetnie działa, ja oczywiście nie zawsze używam zdrowych produktów czasami chodzę do restauracji albo zamawiam z nich jedzenie to bardzi wygodne a czy są one godne polecenia można sprawdzić szybko tutaj
Edytowane przez Makro dnia 09/12/2011 07:59 |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 01/12/2011 13:20
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Ja wolę schabowe... |
|
|
Rat |
Dodany dnia 01/12/2011 22:06
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
u mnie w domu z kuraka robi mama . Nie jadam , nie lubię rosołu . Ale bulion z kostki napić się mogę [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
bursztynka |
Dodany dnia 04/12/2011 16:16
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Witajcie " po tygodniu". Dzisiaj również był rosół. Wyszedł taki jak chciałam. Do 2 udek ( z biedronki) dołożyłam porcję rosołową za 0,20 gr. Wyszedł bardzo dobry i tłuściutki. |
|
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |