Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Pokaż mi swoją torbę, a powiem ci...
|
|
sigma |
Dodany dnia 21/04/2011 13:51
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Najpierw mnie zainspirowała Kati pytaniem o zawartość torebki. Potem poszłam czytać i w książce trafiłam na opis sesji terapeutycznej, w której klientka pokazywała terapeucie, co nosi w torbie. I przypomniało mi się podobne ćwiczenie z treningu interpersonalnego - każdy prezentował kilka swoich przedmiotów, a reszta opowiadała, jak sobie wyobraża osobę, która nosi przy sobie akurat takie rzeczy. I w końcu przypomniała mi się taka zabawa z jakiegoś forum, na której ludzie prezentowali zawartość swoich torebek, a jak kogoś czyjaś zawartość zainspirowała, to snuł fantazje o tym, jak sobie na tej podstawie wyobraża właściciela. Pobawimy się? Pokażecie swoje torebki/torby/plecaki/aktówki/co tam jeszcze ludzie przy sobie noszą? Mogą być opisy, zdjęcia, zdjęcia z opisami, rysunki... wszystko może być karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Czader |
Dodany dnia 21/04/2011 13:57
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
W zależności od okoliczności: Plecak/Torba Duża/Torba Mała Wyposażenie podstawowe: 2 telefony komórkowe/2 pióra/2 zapalniczki/2 paczki papierosów Notatnik duży/słuchawki/okulary przeciwsłoneczne/ dokumenty/portfel Wyposażenie dodatkowe opcjonarne: Wersja Medyczna: kalendarz(nieuzupełniony) zeszyty(nieuzupełnione) dokumentacja medyczna(aktualna) Wersja Literacka: książka (sztuk 1 czytana) - obecnie przegrywa z muzyką. Więcej grzechów nie pamiętam |
|
|
Life |
Dodany dnia 21/04/2011 14:06
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Ja tam nie cierpię torebek ani innych zbędnych balastów. Jak jest możliwość to upycham niezbędnik po kieszeniach czyli: bilet, telefon i klucze od domu, a jak idę na zakupy to jeszcze kartę kredytową. A jak niestety dopadnie mnie upalne lato, to mam te rzeczy w najmniejszej torbeczce w jakiej się tylko da [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
sigma |
Dodany dnia 21/04/2011 14:15
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Ja już opisywałam, ale żeby było wszystko w jednym miejscu: Torba jest sporą szarą szmacianką i z damską torebką ma niezbyt wiele wspólnego. wyposażenie stałe, bez którego z domu nie wyjdę: - butelka z wodą (zimą bywa 0,33 l, latem zwykle 0,75) - portfel - telefon - chusteczki higieniczne - dokumenty - klucze rzeczy, które w sumie też mam zawsze, choć mogłabym wyjść i bez nich: - odtwarzacz mp3 - zapasowa bateria - notes A6, w którym mam między innymi rozpisane różne warianty dojazdów w miejsca, w których często bywam - kalendarzyk - długopis - podpaska i tampon - ściereczka do okularów - Ibuprom zatoki poza tym bardzo często aktualnie czytana książka (chyba że wychodzę tylko na chwilę i nie będę jechać tramwajem albo wyjątkowo mi dokucza kręgosłup) i czasami grzebień, jak nie zapomnę wrzucić. W dokumentach, poza zwykłymi dokumentami, karta ICE i oświadczenie woli. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 21/04/2011 14:23
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
y...torba duża, czarna. rozwala się, trzeba kupić nową. standardowa zawartość: portfel, długopis, telefon, klucze, chusteczki w paczce i walające się po całej torbie, mnóstwo repertuarów kin starych i aktualnych, jak idę na uczelnię to zielona teczka ze wszystkimi możliwymi papierami, ostatnio aparat fotograficzny, czasem jakieś leki, jak idę na cały dzień, woda, książka, chociaż ostatnio nie... i chyba tyle. generalnie torba jest duża i najczęściej wygląda na prawie pustą... Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Lena |
Dodany dnia 21/04/2011 16:42
|
Finiszujący Postów: 232 Data rejestracji: 02.09.09 |
u mnie podobnie wyposażenie standard to: klucze, telefon, dokumenty, portfel, chusteczki higieniczne, krem do rąk, gumy do żucia, szczotka, długopis dodatkowo to: aparat fotograficzny, podpaska, kalendarz, perfumy,błyszczyk, ibuprom, |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 21/04/2011 17:12
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Moje wyposażenie: bałagan a w nim: gumy do życia teczka A4 i kartki kalendarz butelka wody mineralnej 0,5 litra (nie ruszam sie bez) magiczny zeszycic z tabelkami niezliczona liczba długopisow od 1 do 4 (nie wiszystkie pisza) telefon portfel parasol persen ibuprom jakis batonik ect Moja torba jest duza ale i tak za mala i nigdy nie wiem czemu tyle wazy... Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
agama |
Dodany dnia 21/04/2011 17:35
|
Rozgrzewający się Postów: 23 Data rejestracji: 14.04.11 |
czarna,a w niej: telefon x2 chusteczki higieniczne+szmatka do bryli pomadka ochronna i krem do rak(bardzo wazna) portfel mp3 najwazniejsze. klucze do domu i Paracetamol. I'm selfish,impatient and a little insecure.I make mistakes,I'm out of control and at times hard to handle,but if you can't handle me at my worst,then you sure as hell don't deserve me at my best... |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 21/04/2011 19:12
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Szara, wielka torba w niej: -kalendarz, bez niego nigdzie się nie ruszam, mam tam zapisane kiedy pracuję, klientów itp., - 2 paczki papierosów, - 4 zapalniczki, - paczka zapałek, - 2 perfumy, - cukierki miętowe, - mp3, - xanax, - nospa, - wsuwki do włosów 20 sztuk, - 3 gumki do włosów, - portfel, - woreczki na psią kupę, - zmywacz do paznokci, - chusteczki higieniczne, - wkładki higieniczne, - ładowarka do telefonu, - telefon, - torba na zakupy |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 21/04/2011 19:28
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Kurcze to ja chyba jestem minimalistką. Stary, znoszony markowy plecak a w nim: - portfel (z reguły ilość pieniędzy tyle, ile mam wydać), dowód osobisty - legitymacja osoby niepełnosprawnej na darmowe przejazdy - telefon komórkowy - małe lusterko i czasami błyszczyk którego używam w 5% przypadków (nie wyliczałam ale około) "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
york |
Dodany dnia 21/04/2011 20:02
|
Medalista Postów: 559 Data rejestracji: 15.12.10 |
-cola light -portfel -bilet wolnej jazdy -chusteczki do demakijazu chusteczki do hig inymnej pomadka lusterko Ketrel i symla gazeta krem do rąk telefon i sluchawki tampony wkladki Są myśli, słowa nawet, które trzeba głośno wypowiedzieć, aby nas straszyć przestały |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 21/04/2011 20:05
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
duży kalendarz (ciężki,ale bez niego nijak) portfel chusteczki higieniczne ( kilka paczek w każdej 1-2 chusteczki) dezodorant perfumy dokumenty pieczątki grzebienie- 2 materiały higieniczne (po co je noszę cały rok?nie mam pojęcia) chyba z 10 długopisów-połowa nie poszących leki odmrażacz do zamków samochodowych (został po zimie) klucze-moje,siostry,rodziców,firmowe gumy do żucia dyktafon notesiki-kilka baterie-paluszki 4 sztuki ( chyba do dyktafonu) paint-drive łyżeczka-do jedzenia jogurtów na mieście igły z nićmi igły iniekcyjne jakieś papiery,stare listy papierki po batonikach i cukierkach breloczki i ulotki reklamowe OJEJ-ALE TU BAŁAGAN,BIORĘ SIĘ ZA SPRZĄTANIE Nie wiem czemu się dziwię,że mam ciężką torbę Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Nadzieja |
Dodany dnia 21/04/2011 20:15
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Ja miałam czarną dużą torebkę, ale gubiłam się w niej i nie mogłam znaleźć np dzwoniącego telefonu, więc ostatni mój zakup torebka nie za duża nie za mała taka w sam raz koloru granat+czarne wstawki. A, co w niej jest przeważnie bałagan, a wśród niego znajdą się: klucze,portfel, dokumenty, w portfelu i dokumentach znajduje się oświadczenie woli, kalendarz z notatkami, długopis, gumy do żucia, tabletki od bólu głowy Soldepaine, polo-plaster, chusteczki higieniczne,podpaska 1, tampon higieniczny, grzebień nie raz wrzucę błyszczyk, lusterko i jakaś torba na zakupy jak najmniejsza.Pozostały skład to dopóki nie zrobie porządku znajdzie się jakaś ulotka, zapisany numer telefonu, bilety. Skład portfela także ciekawy, bo oprócz pieniędzy i karty do bankomatu jest spory rupietnik.Oczywiście jak jadę na terapię to musi być fluid. Chyba tyle.
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 21/04/2011 20:38
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
Duża, skórzana. Obecnie beżowa. A w niej: zawsze bałagan w którym są: portfel, dokumenty, klucze, kosmetyczka(a w kosmetyczce podpaska,puder,pilniczek,wkładka hig,szminka,lusterko, lekarstwa) husteczki hig,grzebień,picie(woda lub pepsi), gazeta, lub aktualnie czytana książka jabłko, banan, Pismo Św, różaniec poza tym: stare chusteczki hig, stare bilety PKP i MPK, ulotki itp Edytowane przez hadassa dnia 21/04/2011 20:39 [color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 21/04/2011 20:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Lubię mieć wszystko tak, żeby sięgąc "w ciemno". Pewne przedmioty są zawsze w podobnych miejscach, nezależnie od torebki. Mam kilka, mogłabym jeszcze więcej, choć czasy kupowania toreb za cztery stówy skończyły się bezpowrotnie z chwilą zapożyczenia się na dom. Umiem dobrać właściwą torebkę do osoby - to mój talent. Sama potrzebuję mnóstwa kieszeni i kieszonek. Nieznoszę worków - i nie mam. A co w środku? Dokumenty moje i wozu w tylnej zawsze, tam też zapasowy kluczyk do samochodu. w głównej bieżące papiery. W głównej tylna kieszonka - przeważnie taka jest - tampony. Portfel albo z przodu, albo w głównej, zależy od torebki. Najważniejsze jest serduszko - zawsze przy mnie, więc raczej w kieszeni, żebym mogła miętosić w trakcie przemieszczania się. Zmienia wierzchnie okrycie wraz ze mną. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 21/04/2011 21:07
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
W torbie: - teczka z pustymi drukami (N-9, ZLA) - netbook + kabel zasilający - 2 pendrive + przenośny dysk twardy - 2 spisy leków - recepty - 2 rodzaje - kilka długopisów - czasopismo psychiatryczne - 2 pieczątki nagłówkowe Ogólnie z 10 kg. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Alia |
Dodany dnia 21/04/2011 21:22
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
W mojej torebce jest wszystko, co może być potrzebne nauczycielowi. Wiedzą o tym dobrze moi koledzy i koleżanki. A to wszystko to znaczy długopisy w co najmniej czterech kolorach (niebieski, czarny, zielony, czerwony), ołówek, gumka, korektor, taśma klejąca, nożyczki. Poza tym rzeczy standardowe - dokumenty, kilka różnych kompletów kluczy, grzebień, chusteczki do nosa, komórka, notes, parasolka, chusteczki do okularów. Z rzeczy mniej standardowych: palmtop, mp3, gumki do włosów, Ibuprom, plan miasta, podpaska, szkolny identyfikator (na wypadek większej szkolnej imprezy), luźne kartki do robienia notatek i wyrzucania. Czasem prace uczniów. I coś do czytania w drodze do pracy albo jeśli uczniowie nie raczą się pojawić. Przy tym wszystkim doskonale wiem, gdzie co mam w torebce, wszystko jest w swoich standardowych miejscach i nigdy się nie gubi. |
|
|
re |
Dodany dnia 23/04/2011 17:30
|
Startujący Postów: 180 Data rejestracji: 22.04.11 |
Świętna okazja do zrobienia świątecznych porządków w torbie - portfel (zostaje) - dokumenty (zostają) - mały kalendarz (zostaje) - cynamon mielony (wyeksmitowany) - długopis (zostaje) - śrubokręt (zostaje) - chusteczki (zostają) - gps (zostaje, bo inaczej pogubię się w tym świecie ) - pendrive (zostaje) - brelok (wyeksmitowany) - ibuprom (zostaje, ale bez pudełka) - słuchawki do telefonu (zostają) - klucze i kluczyki (zostają) - cukierki w pudełku (zostają!) - zegarek na rękę (wyeksmitowany) - szczotka do włosów (zostaje) - maseczka do rko i rękawiczki (zostają) - torba składana na zakupy (zostaje) - i jeszcze trzy paczki chusteczek (hmmm, no dobra, kompromis - jedna zostaje w ramach wsparcia dla tej poprzedniej paczki, dwie do eksmisji) [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 24/04/2011 08:31
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Torebka a raczej torba bo jest duża ważąca prawie 4 kg aż zważyłam ostatnio: - klucze do wszystkiego - dokumenty( dowód , krew karta, karta ICE, oświadczenie woli, karta MPK, dokumenty od samochodu) - chusteczki, -kalendarz (ważący tonę bo jest wielki i wypełniony dodatkową papierologią) -długopisy 2 - parasol - inhalator - adrenalina ampułkostrzykawce -kosmetyczka z zawartością - książka, - mp3 - okulary przeciwsłoneczne - futerał na zwykłe okulary, -rachunki i inna korespondencja, -portfel - telefony - rękawiczki + maseczka do rko -gumy do żucia -torba składana na zakupy i tyle chyba z podstawowego wyposażenia, ale czasem są jeszcze jakieś dodatki specjalne. Kiedyś pewien gentlemen( chciał ją nieść) mi powiedział że tą torbą mogę kogoś zabić czy o tym wiem Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 24/04/2011 11:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Rekawiczki i maseczka - torba medyka )
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
Przeskocz do forum: |