Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
leki nasenne
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 25/01/2014 21:28
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Od pewnego czasu mam z tym znowu problem. Znacie może jakieś dobre leki nasenne ziołowe lub takie na receptę ale nie uzależniające?
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
ef |
Dodany dnia 25/01/2014 21:55
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
mi się na mirtazapinie rewelacyjnie śpi, jedyny dobry lek dla mnie, nic innego nie działa. tylko że to też p/depresyjny, więc do konsultacji z lekarzem.
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 26/01/2014 11:29
|
Dziękuje ef ale to raczej nie dla mnie...miałam kiedyś ten lek.. Znalazłam coś takiego jak Nervomix sen czy Lunapret są to preparaty ziołowe i tak się zastanawiam nad nimi. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia proszę o opinie.. [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 26/01/2014 12:12
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Problemy ze snem mam od kilku lat, ale żadne ziołowe leki na mnie nie działały, tak, że nie pomogę, przykro mi.
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Em |
Dodany dnia 26/01/2014 12:18
|
Finiszujący Postów: 222 Data rejestracji: 10.01.12 |
ludzie polecają valused ziołowy bez recepty. Ja osobiście dostałam od lekarza na spanie kwetaplex. |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 26/01/2014 12:28
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Ja dobrze śpię po Trittico, to lek przeciwdepresyjny, ale i regulujący sen, u mnie się sprawdził w kwestii snu. Oczywiście wyłącznie pod kontrolą lekarza można go brać. Lekarka mówiła mi, że nie uzależnia, jak np benzo.
[small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
|
Klara |
Dodany dnia 26/01/2014 14:31
|
300% normy Postów: 7047 Data rejestracji: 16.04.12 |
A mianserynę brałaś? Nie wiem czy pomogą ci leki ziołowe jak już brałaś różne psychiatryczne, a nie działają już. Ja kiedyś próbowałam ziołowych, ale nic nie dawały. Wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 26/01/2014 14:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
Nadi ale jeśli bierzesz już jakieś leki, to nawet tych bez recepty nie bierz bez konsultacji z lekarzem. Może być z tego mieszanka wybuchowa.
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 26/01/2014 15:18
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Tak, brałam różne ketrel, chlorprothixen, Trittico Cr 150. To nie jest tak, że te leki mi nie pomagały, mój sen się wyregulował i nie musiałam już ich brać. Jednak od dłuższego czasu problem wrócił w zasadzie od tego czasu jak trafiłam z kręgosłupem do szpitala, mój sen się rozregulował i tak trwa do dzisiaj. Hydroksyzyna niewiele pomaga w zasadzie wcale. Zastanawiałam się nad ziołowymi, bo nie chciałabym znowu pakować się w następne leki... Co do mianseryny, nie brałam go i ze względu na działanie jakie ma tzn skutek uboczny tycie, na pewno bym go nie wzięła. Zresztą to jest lek przeciwdepresyjny, a ja mam już przeciwdepresyjny. Kate, tak wiem, że ziołowe potrafią namieszać i na pewno z dziurawcem nie można łykać. Nie wiem może rzeczywiście poczekam do wizyty u lekarza już niedługo. Edytowane przez Nadzieja dnia 26/01/2014 15:19 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/01/2014 17:20
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
brałam mianserynę kilka lat działała i nie przytyłam , może dlatego ze to było w ostrej fazie ed? nie wiem triticco nie ruszyło mnie, teraz od roku jestem na ketrelu i nie zawsze się udaje przespać noc. Nadi ból sam w sobie nie działa nasennie, mnie jak bolą stawy to jestem w stanie się wywracać bo np wzięłam lek nasenny ale nie śpię bo każdy ruch sprawia że boli. Dlatego wcześniej staram się zminimalizować ból i jeśli się uda dobrze to padam ze zmęczenia na kilka godz sama.A jak nie to najpierw p/bólowy później na sen. A Ty może ze względu na różne leki p/ bólowe i p/zapalne skonsultuje dodatkowe substancje jakie zamierzasz brać? Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Klara |
Dodany dnia 26/01/2014 17:27
|
300% normy Postów: 7047 Data rejestracji: 16.04.12 |
To że masz już przeciwdepresyjny przecież w niczym nie przeszkadza, ja od kiedy się leczę prawie zawsze miałam/mam 2 przeciwdepresyjne, w tym jeden na noc i u mnie to się sprawdza.
Wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja |
|
|
sylwik |
Dodany dnia 26/01/2014 18:52
|
Rozgrzewający się Postów: 15 Data rejestracji: 27.05.12 |
Ja tez mam problemy ze snem i zadne ziołowe leki mi nie pomogły. |
|
|
Mina |
Dodany dnia 26/01/2014 19:30
|
Brązowy Forumowicz Postów: 862 Data rejestracji: 18.05.12 |
Nadzieja, po co szukasz na własną rękę będąc pod opieką lekarza?
[color=#996600]"Jeżeli ktoś prosi o radę, podpowiedź, wskazówkę albo pomoc, to świetnie; podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. Ale jeśli zobaczysz, że ten ktoś tylko cię wysłuchał, pokiwał głową i nic nie zrobił, to daj mu spokój. On po prostu j |
|
|
Ren31 |
Dodany dnia 26/01/2014 19:54
|
Rozgrzewający się Postów: 26 Data rejestracji: 17.12.13 |
Ja mam przepisany mirtagen na noc,cudnie sie po nim spi |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 27/01/2014 09:35
|
[b]Martyna[/b], tak wiem, że ból nie pomaga w spaniu dlatego często posiłkuję się ketonalem, bo jest ból w zasadzie wszystkich stawów szczególnie kolan ze względu na ucisk..Ale ostatnio nie mam już tak bardzo ekstremalnych bólów jak na początku i ketonal działa.. Tak, chyba raczej skonsultuję z lekarzem. [b]Mina[/b]- bo chciałam sama zacząć od jakiś ziołowych, a nie znowu wracać do leków na receptę. Zadałam pytanie, bo myślałam, że ktoś ma doświadczenie. [b]Klara, Ren 31 [/b]- dziękuje Wam, ale ta substancja nie wchodzi u mnie w grę.. [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
e-milka |
Dodany dnia 28/01/2014 11:01
|
Medalista Postów: 584 Data rejestracji: 28.12.12 |
Nadzieja a próbowałaś melatoniny? Ja zaczęłam ją przyjmować bez specjalnej wiary, że może mi pomóc, a okazało się, że pomogła i to bardzo. Moim problemem było to, że miałam duże trudności z zasypianiem, a nawet jak usnęłam budziłam się po kilkanaście razy co noc. Po melatoninie praktycznie od razu zaczęłam zasypiać znacznie szybciej i zamiast kilkunastu razy, budziłam się kilka, a z czasem wcale. Jeśli jej nie próbowałaś to polecam.
Jeszcze tylko parę wiosen Jeszcze parę przygód z losem i kłopotów będzie mniej Ach, cierpliwość tylko miej |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/01/2014 13:10
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[i]Lek Melatonina LEK-AM stosowany jest wspomagająco w: -zaburzeniach snu związanych z zaburzeniami rytmu snu i czuwania, np. w zaburzeniach snu związanych ze zmianą stref czasowych, lub w związku z pracą zmianową, -zaburzeniach rytmu dobowego snu i czuwania u pacjentów niewidomych. [/i] <- ulotka Moja lekarka nie jest do tego "leku" przekonana ( i chwała jej za to ) [b]Nadi [/b] pyta się o lek raczej z tych bezpiecznych ,ziołowych . Dostaje odpowiedzi , poczekaj do wizyty u lekarza etc . ( oczywiście nie wszystkie takie były ) Jak ktoś zasnąć nie może ,albo się wybudza chwyta się wszystkiego . Ale , może akurat ktoś wypróbował ziołowy lek , który wspomaga zasypianie , pomimo brania leków na reckę . Próbowałaś kiedyś Ashwagandhy ? [i]Jest najbardziej znana w Ajurwedzie ze swoich właściwości antydepresyjnych i uważana jest za doskonały stabilizator nastroju. Wzmacnia układ immunologiczny i podnosi wydolność organizmu na wysiłek fizyczny.W Indiach stosuje się ją jako środek uspokajający, wyciszający i przynoszący zdrowy sen[/i] źródło : www.ashwagandha.pl Poczytaj o tym , może akurat ? . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
martyna |
Dodany dnia 28/01/2014 13:31
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[quote]Próbowałaś kiedyś Ashwagandhy ?[/quote] nie podoba mi się takie czary mary. LEKI ZIOŁOWE RÓWNIEŻ WCHODZĄ W INTERAKCJE Z INNYMI LEKAMI NA RECEPTĘ I BEZ. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/01/2014 13:40
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Azjaci maja Ashwagandhe , my mamy walerianę, dziurawiec ... waleriana/dziurawiec , tez Ci się nie podoba ? Ja tylko dałam pomysł , stronka do poczytania o tym jest . Nie każe [b]Nadi [/b]od razu kupować i zażywać . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Nieustraszona |
Dodany dnia 28/01/2014 13:47
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Rat, akurat dziurawiec wchodzi w interakcje prawie ze wszystkim Nadi pogadaj z lekarzem. Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |