Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Witajcie moi Drodzy.
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 00:58
|
Startujący Postów: 197 Data rejestracji: 27.10.12 |
Witajcie moi Drodzy, nazywam się Aoi i o tym miejscu dowiedziałem się nie dawno, gdyż ledwo przed kilkoma godzinami. Ośmielę się stwierdzić, że jestem tą stroną zauroczony a rejestracja to była prawdziwa przyjemność. Pociąga mnie przede wszystkim fakt, że nie jest to pierwsze lepsze, dostępne z brzegu forum. Daje to pewne poczucie anonimowości, ta zaś może stać się zaczątkiem szczerości. Nie muszę się więc martwić, że moje wypowiedzi przeczyta ktoś niepowołany i/lub nieodpowiedzialny. Równie atrakcyjne wydało mi się to, że jest tu jakaś organizacja i kontrola, nadająca temu miejscu porządek i sens istnienia. Przejrzystość, której próżno doszukiwać się na masowych, zakładanych pod zarobek forach. Gdzie więcej jest ekspertów z dziedzin wszelakich niż samych użytkowników, a działania moderatorów to karnawał karmienia ego. Zaś kilka przeczytanych z brzegu postów zaszczepiło we mnie nadzieję, że populacja trolli została poważnie przetrzebiona. Zaś post, w którym moderator upomina użytkownika za słownictwo to niemal miód na serce. Będę to wspominał z rozrzewnieniem przez następną dekadę ! Teraz, kiedy przelałem na papier - a raczej klawiaturę, wszystkie targające mną pozytywne emocje. Powinienem chyba spróbować przejść do czegoś treściwszego. Jak choćby krótka notka kim jestem i dlaczego akurat tu - tak wszak nakazuje kultura osobista. A więc raz jeszcze witajcie. Jak już wspominałem, nazywam się Aoi - słowo to pochodzi z języka Japońskiego i oznacza po prostu kolor niebieski. Nie kryje się pod tym jednak żadna głębsza interpretacja, po prostu lubię ten kolor i staram się, żeby był obecny w moim życiu. Obecnie mam dziewiętnaście lat i jestem studentem. Choć tak po prawdzie nadal to do mnie nie dotarło, znacznie lepiej wspominam czas kiedy miałem lat siedemnaście - to taka piękna liczba. Jeśli chodzi o kwestie studiów to jest to obecnie zarządzanie. Które początkowo miało być planem b, plan a czyli medycyna dalej jest jednak realizowany. Jeśli dobrze pójdzie, to w przeciągu następnych 3 lat stanę się studentem Collegium Medicum przy UMK w Bydgoszczy na kierunku lekarskim. To obsunięcie wynika z faktu, że muszę nadrobić biologię i chemię od zera i zdać je bardzo dobrze na maturze rozszerzonej. Życzcie mi powodzenia : ) (definitywnie się przyda) W kwestii wyglądu: Jestem średniego wzrostu brunetem o oczach w kolorze gorzkiej czekolady. Zaś do moich znaków rozpoznawczych należą dość fantazyjne loki sięgające już do łopatek. Tradycyjnie jestem ubrany w różnorakie koszule we wszelkich wzorach i kolorach, które zmieniają się w zależności od kaprysu. Do tego dobieram jakieś przyzwoite jeansy. Osobowość: Jestem osobą zdecydowanie wygadaną i skrajnie opanowaną, jak mam okazję słyszeć od wielu osób. Jednak preferuje dość aspołeczny tryb życia. Nigdy nie przywiązywałem wagi do kontaktów z innymi ludźmi. Zawsze osiągam ustanowione przez siebie cele i jednocześnie często biorę na siebie więcej niż powinienem i jest to opłacalne. - Materializm i pewna kalkulacyjność to nieodłączne dla mnie cechy. Nie koniecznie są one dobre, aczkolwiek często się przydają. Stronię do wszelakich używek. Zawsze ceniłem sobie kontrolę. Myślę, że to wszystkie ważniejsze informacje jakie powinienem był zawrzeć. Na koniec dodam tylko, że zawsze zazdrościłem pracoholikom ich postawy. Innymi słowy najczęściej spotkać mnie można w moim własnym domowym zaciszu, w fotelu, przy książce i dobrej kawie. Jeśli chodzi o książki to przerabiam je hurtowo zaś założenia typu: 52 książki w rok, przy dobrych wiatrach mogą zostać spełnione w miesiąc. Czytuję właściwie wszystko - od beletrystyki, kryminał, fantasy po podręczniki akademickie. Ostatni nawet przeglądam z zainteresowaniem "Psychiatrię podstawową" Wciórka, Bilikiewicza i kilkunastu innych profesorów. Choć przyznam, że na razie ledwo opuściłem etap historii psychiatrii. Kiedy jest dobra książka, to i musi pojawić się muzyka. Jedno bez drugiego funkcjonować właściwie nie może. Najczęściej jest to Bach w wykonaniu Glenna Goulda czy Keitha Jaretha, ale także Mozzart, Beethoven i Chopin. Dość już o mnie, i tak zbyt wiele napisałem. Powinienem chyba wyjaśnić po co się tu właściwie pojawiłem. Trafiłem tu w sumie przypadkiem, z niezwykle interesującego bloga makro, którego swoją drogą serdecznie pozdrawiam. Początkowo nie zwróciłem uwagi na ten link. Zainteresowanie nim wzrosło dopiero po przeczytaniu wpisu odnośnie for dla samobójców. Co do samego celu, to myślę, że szukam tu odpowiedzi na parę pytań, nieco ciekawych informacji a może nawet jakiejś znajomości. Wbrew temu coś się mówi, te internetowe mogą być równie owocne i ciekawe jak te rzeczywiste. Z czasem granica między jedną a drugą może się nawet po prostu zatrzeć. To chyba tyle ile mogę i powinienem napisać w powitaniu. Mam nadzieję, że komuś jednak udało się przedrzeć przez te wszystkie akapity i nieistotne informacje. Także, dziękuję za uwagę. Zważywszy na nietypową porę powinienem wam też chyba życzyć dobrej nocy i słodkich snów. Tym zaś, którzy zmagają się z przeciwnościami nocnego dyżuru, spokojnych i niekłopotliwych pacjentów. Trzymajcie się ciepło. |
|
|
ef |
Dodany dnia 28/10/2012 01:39
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
o matko! cześć Aoi! przyznam że zaintrygowałeś mnie... bardzo. i jesteś chyba jedną z nielicznych, o ile nie jedyną osobą, która jest tu ze względu na zainteresowania (o ile dobrze zrozumiałam), a nie zaburzenia. jeszcze nie wiem jak mi z tym. w każdym razie witaj i rozgość się Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 28/10/2012 02:17
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
Ef, to znaczy, że On się nami interesuje, tak ? Witaj, Aoi! Miło Cię poznać . [color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
Makro |
Dodany dnia 28/10/2012 02:18
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Witaj. Dziękuję za pozdrowienia i daję ci dostęp do reszty forum.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Karol |
Dodany dnia 28/10/2012 02:22
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1156 Data rejestracji: 23.06.12 |
Hej!
[i]The barbarians come out at night.[/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 28/10/2012 07:10
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
witaj Twój post trochę zabrzmiał jak anons matrymonialny Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 28/10/2012 07:23
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Cześć!
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Nadzieja |
Dodany dnia 28/10/2012 08:06
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Hej
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 28/10/2012 08:33
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Witaj ! (to się nazywa opisać się wzdłuż i wszerz )
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 08:38
|
Witajcie. Mam nadzieję, że wy również macie możliwość rozkoszować się tym pięknym porankiem. Najlepiej przy kubku dobrej kawy. Obserwuje ośnieżone dachy, drzewa i poręcze balkonów - tworzy to wspaniałą iluzję, że śnieg jednak nie topnieje i zamierza się utrzymać. Skrycie marzy mi się, że temperatura spadnie co najmniej do minus pięciu a ulice pokryje z metr śniegu. Będzie to może kłopotliwe, ale z pewnością ciekawe. Mieliście kiedyś okazje zatrzymać się i przyjrzeć ludzkim masom i ich reakcjom na żywioł ? [color=#000066]ef[/color]: Dziękuje, to bardzo miłe z twojej strony i z chęcią skorzystam z zaproszenia. To nie jest do końca tak. To t y l k o zainteresowanie. Ośmielę się stwierdzić, że psychiatria jest jednak nauką akademicką i próba dokształcania się przez forum to absurd. Jeśli faktycznie będą chciał się czegoś nauczyć to zatrudnię się w szpitalu psychiatrycznym i/lub zacznę prześladować jakiegoś biednego psychiatrę. Mój kłopot polega na tym, że jestem świadom ogromu swojej niewiedzy a zetknięcie się z rzeczywistością jeszcze tylko to pogłębi. Nie czuję się nawet kompetentny na tyle aby zadać jakieś pytanie. Oczywiście mógłbym rzucić coś głupiego jak choćby pytanie o kryteria jakiejś choroby czy zaburzenia. Ale jest to coś co mogę wszak sam sprawdzić. Pytanie czy będę jednak rozumiał zarówno odpowiedź jak i własne zapytanie. Kiedy coś, co powinno być cholernie skomplikowane, wydaje nam się proste, to najprawdopodobniej nie rozumiemy nawet jak wielkimi ignorantami jesteśmy. [color=#cc0000]RedKate[/color]: Ludzie zawsze mnie interesowali, w szczególności jeśli mają coś mądrego do powiedzenia. To coś, co sprawi, że będziemy chcieli z nimi rozmawiać i się czegoś od nich nauczyć. Może to być jakaś dziedzina wiedzy, pogląd, zainteresowanie czy zachowanie. Ważnym wydaje się dla mnie, zadanie sobie prostego pytania, co ja, jak i druga osoba osiągniemy dzięki kontaktowi między nami. [color=#ff0033]Makro[/color]: Dziękuje. Zakładam, że jest to swoiste zabezpieczenie przed nieproszonymi gośćmi. A może ma na celu zmusić użytkownika aby przestał być biernym pasożytem. Zainicjuje pewną aktywność. Jak więc jest w tym wypadku ? [color=#006699]martyna[/color]: Może troszkę. Chciałem po prostu zagrać w otwarte karty. Zauważyłem, że nie wspominanie nic o sobie nie jest zbyt dobre. Powoduje znaczne zainteresowanie innych użytkowników. Początkowo jest to oczywiście nawet miłe, ale przestaje jeśli zaczynają rządzić tym wyobrażenia a nie fakty. Często spotykałem się ze sporym zainteresowaniem kobiet, które w gruncie rzeczy nic o mnie nie wiedziały. Żyły fantazjami na mój temat, a wiadomo co się dzieje gdy następuje zderzenie rzeczywistości z marzeniami... Dostawałem listy, wyznania miłości, prezenty, numery telefonów a nawet nie widziano mojej twarzy. Taka relacja jest po prostu dziwna i niezdrowa. Chcę tego uniknąć. Jeśli tak się nad tym dłużej zastanowić, to chyba osiągnąłem efekt odwrotny od pożądanego. No cóż, zobaczymy co z tego wyniknie. Ps: To zdziwienie kiedy nagle dostajesz paczkę z czekoladkami, misiem i książką jest naprawdę bezcenne : ) Choć to nieco straszne gdy uświadamiasz sobie iluzoryczność anonimowości. [color=#66cc33]Pogodna[/color]: Takie jest, a raczej powinno być przeznaczenie tego działu. Czyż nie ? Edytowane przez Aoi33 dnia 28/10/2012 08:43 |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 28/10/2012 09:33
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Siema Już chciałam pytać, czy się ze mną umówisz, ale zdołałam się powstrzymać... (te oczy, wiesz, w kolorze tej czekolady) Czy zdobędziesz tu jakąś wiedzę? O nas- na pewno. Pamiętaj jednak, że nie jesteśmy próbą reprezentacyjną, bo u nas same mądrale Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 09:45
|
Uważam, że to nawet lepiej. Tak będzie dużo ciekawiej. Ps: W temacie o śniegu jest post przeznaczony specjalnie dla Ciebie. Myślę, że powinnaś tam zajrzeć. Zawarłem tak troszkę przydatnej wiedzy. |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 28/10/2012 12:04
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Witaj, Aoi! |
|
|
blackrose1982 |
Dodany dnia 28/10/2012 12:33
|
Brązowy Forumowicz Postów: 855 Data rejestracji: 15.08.12 |
Witaj
[color=#006600][b]"Chcę mocno wierzyć W to że jeszcze z głębi siebie mogę coś dać" [/b][/color][color=#006600][/color] L. Kopeć |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 28/10/2012 13:01
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
[quote][b]Diuna napisał/a:[/b] Siema Już chciałam pytać, czy się ze mną umówisz, ale zdołałam się powstrzymać... (te oczy, wiesz, w kolorze tej czekolady)) [/quote] Informuję, że po wyjściu z deprechy powrócił mi wilczy apetyt, lepiej unikać gastronomicznych skojarzeń, to grozi kanibalizmem z mojej strony [color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 13:23
|
Kanibale zawsze mnie fascynowali... Cieszę się, że już Ci lepiej. Taktownie mogę Ci jedynie życzyć smacznego. hm: Przypomniała mi się taka anegdota. [color=#6600ff] [color=#6600ff] [color=#6600ff] [color=#6600ff] Edytowane przez Aoi33 dnia 28/10/2012 13:24 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 28/10/2012 13:42
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Cześć. nie używaj proszę w swoich postach koloru czerwonego (i odcieni ), bo czerwień jest zarezerwowana dla moderatorów. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 14:19
|
Och, jasne nie ma sprawy. Przyznam się szczerze, że nawet nie jestem pewien jakiego koloru użyłem, choć dałbym sobie rękę uciąć, że to był kolor burgundzkiego wina - czyli tak bardziej pod fiolet. Tak z ciekawości, co kieruje ludźmi, którzy zostają moderatorami ? Zawsze mnie zastanawiało, skąd takie osoby czerpią jeszcze energię aby przeglądać cudze wy... ekhm talenty pisarskie. Tu jest i tak naprawdę wysoki poziom, ale już parokrotnie widziałem na innych forach wiadomości urągające ludzkiemu intelektowi. Ps: Kiedy tak dłużej pomyślałem nad tym postem, to doszedłem do wniosku, że poziom zależy od sprawności modów. Jestem pełen podziwu, gratuluje i życzę powodzenia w dalszej walce z siłami trolli. |
|
|
ef |
Dodany dnia 28/10/2012 14:22
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
widzicie, jednak wysiłek modów się opłacił mimo marudzeń, bójek i innych. nice. burgundzkie wino. Aoi, zlituj się, błagam i... tak, jestem głodnym studentem w tej chwili Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Aoi33 |
Dodany dnia 28/10/2012 14:28
|
To zły kolor ? Obecnie jest śliwkowy, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Ja też jestem studentem, aczkolwiek najedzonym. Miałem pieczonego kurczaka i kaszę kus-kus z warzywami. A do popicia żywiec truskawkowy. Jeśli chcesz to mogę Ci znaleźć jakieś jadłodajnie, gdzie dostaniesz jedzenie. : ) Ewentualnie możesz dać adres i wyślę Ci w kopercie czekoladę mleczną. |
|
Przeskocz do forum: |