Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
Strona 2 z 2: 12
|
teksty piosenek
|
|
Radek |
Dodany dnia 16/11/2013 20:32
|
Rozgrzewający się Postów: 8 Data rejestracji: 16.11.13 |
Zasypiam, bo całun nocy mój świat nakrył czule i stłumił wszystkie te bóle co za dnia chodzą wciąż za mną i we mnie i duszą i gniotą–czy wszystko to ustępuje nocą? Płonne nadzieje, za dnia świat niszczy i człowiek drugi na drodze staje, kosmos mnie łaje razy rozdaje. Miast w świecie realnym wiecznie się włóczyć, marzeniem sennym można go skruszyć. Czy lepiej? Wszak oczy zamknięte widzą tu więcej co przerażenie zaprasza prędzej i bardziej ono okropne. Czy można opór stanowić wodzie nic tylko stojąc na jej drodze? A świat senny boli, męczy i martwi, rana co goić nie chce się wcale jak robak w codziennym kale pławić się musi by żyć. Niby to sen lecz snem sen nie jest. Miejsca i ludzie, sprawy zdarzenia to są te senne odtworzenia które, gdy odpoczynku czas nadchodzi jak nóż zdradziecki w serce godzi. I ranek nastaje a tyś skonany, tyś umęczony i osowiały i końca pragniesz lecz końca nie widać, sznur wybawienia w dłoni trzymasz, nóż odpoczynku w drugiej się budzi – w końcu odpocznę od świata i ludzi. Dobranoc… ----->>>[b][u]SM[color=#ff0000]+[/color]F04[/u][/b]<<<----- [i]Żółw porusza się z taką prędkością, jaka wystarcza do polowania na sałatę.[/i] |
girl interrupted |
Dodany dnia 16/11/2013 22:48
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Alanis Morisette, Guardian Ty, ty, który śmiałeś się, kiedy cierpiałeś Ty, który walczyłeś z tym co bluźniercze Oni byli oszołomieni i zamknięci Więc czemu, po co miałbyś w ogóle ze mną rozmawiać Takie słowa były niehonorowe i na próżno Ich obietnica tak trwała jak mgła ...i gdzie był wówczas twój stróż? ref. Będę cię chroniła dożywotnio jako twój stróż Będę twoim opiekuńczym wojownikiem, twoją pierwszą wartą Będę twoim aniołem na każde wezwanie, będę na żądanie Największy zaszczyt ze wszystkich, jako twój obrońca Ty, ty, który w chaosie udawałeś, że jesteś rozsądny i przy zdrowych zmysłach Ty, który pchnąłeś poza to co ludzkie ich niczym upiorny chwast* ...i gdzie był wówczas twój stróż? ref. Teraz, już nigdy więcej uśmiechania się pośród utrapienia Nigdy więcej opanowywania spraw nie do opanowania Nigdy więcej wytrzymywania naporu gradowej burzy teraz wkracza twoja strażniczka "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |