Zobacz temat
Topamax (topiramatum)
|
|
Yasmin |
Dodany dnia 08/11/2013 13:09
|
Startujący Postów: 154 Data rejestracji: 07.11.13 |
Czy ktoś z Was brał/bierze ten lek na stabilizację nastroju w ChADzie? Jeśli tak, to jaka jest Wasza tolerancja, najczęstsze skutki uboczne i faktyczna skuteczność działania? Biorę to dopiero od 5dni w minimalnej dawce na razie, więc trudno mi się wypowiadać. Nie wiem, czy moje ciągłe zmęczenie, senność i apatia są wynikiem przyjmowania tego leku, czy też przejściem w inna fazę choroby... Będę wdzięczna, jeśli podzielicie się doświadczeniami. |
|
|
Yasmin |
Dodany dnia 10/11/2013 12:15
|
Naprawdę nikt nic nie wie o tym leku? Owszem, mam ulotkę, ale są w niej same ogólniki np: - spadek masy ciała - zmęczenie - zwiększenie masy ciała - depresja - trudności z chodzeniem - ospałość lub senność - zmiany sposobu myślenia - złe samopoczucie - utrata siły itd. ale na czym to polega konkretnie? i jak to odróżnić od stanów choroby? moja psychiatra wyjechała i będzie w grudniu dopiero... masakra [small]Choć ludzi coraz więcej i więcej... o człowieka coraz trudniej... coraz ciężej...[/small] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 10/11/2013 12:52
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
w ulotkach piszą wszystko , często nawet wykluczające się objawy.Ulotka dla firm farmaceutycznych jest swego rodzaju dupochronem przed ewentualnymi pozwami od pacjentów. Ja jak już to czytam charakterystykę produktu leczniczego pozdrawiam Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Yasmin |
Dodany dnia 28/11/2013 12:48
|
Biorę Topamax od 3 i pół tygodnia. Zaczynałam od 25mg/d i stopniowo zwiększałam, a dziś przyjmę pierwszą optymalną (póki co) dawkę, czyli 100mg/d. Jest jeden jedyny dobry skutek przyjmowania tego leku w moim przypadku, mianowicie [b]wyhamowanie zachowań kompulsywnych[/b] takich jak napady obżarstwa i samookaleczenia. Może z czasem będzie więcej... Taką mam nadzieję. Bo negatywnych działań ubocznych nadal dużo [small]Choć ludzi coraz więcej i więcej... o człowieka coraz trudniej... coraz ciężej...[/small] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/11/2013 16:41
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
dużo ? znaczy co konkretnie , bo o tym leku słyszałam raczej pozytywne opinie
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Przeskocz do forum: |