Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Choroba afektywna dwubiegunowa
Odmiany
|
|
Diuna |
Dodany dnia 22/08/2012 23:48
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Odnośnie do wypowiedzi Makro w zamkniętym już wątku "pytań do..." Mamy typ z manią i depresją. Z hipomanią i depresją. Mamy stany mieszane. Czy nie wydaje się to zbyt sztywną klasyfikacją? Czy te typy mogą się mieszać? Co z szybką zmianą faz? Jak postawić granicę między manią a hipomanią? Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Makro |
Dodany dnia 23/08/2012 00:53
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Jak mawiała jedna znajoma pielęgniarka - w medycynie jak w kinie, wszystko jest możliwe [quote]Jak postawić granicę między manią a hipomanią?[/quote] Odpowiem kochaną wikipedią [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipomania[/url] [quote]Czy nie wydaje się to zbyt sztywną klasyfikacją?[/quote] Jest momentami za mało sztywna, momentami za mało elastyczna. Ale jest. Wątpię aby najbliższe klasyfikacje były dużo lepsze. [small][color=#cc33ff]poprawiłam tagi - P.[/color][/small] Edytowane przez Perfidia dnia 23/08/2012 06:51 [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Przeskocz do forum: |