Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Witajcie
|
|
Anett |
Dodany dnia 02/08/2012 11:57
|
Rozgrzewający się Postów: 5 Data rejestracji: 02.08.12 |
sama nie wiem od czego zacząć... od roku chodzę do psychoterapeuty, ale nie pod kątem CHAD. Zaczęłam terapię, bo nie radziłam sobie z emocjami, a moje małżeństwo zawisło na cieniuteńkim włosku... Na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia co ze sobą zrobić, nie umiem zmobilizować się do pracy mimo, ze wiem że jeśli nie zacznę wychodzic do pracy to mnie w końcu zwolnią...a kredyt na mieszkanie sam się nie spłaci...i mąż będzie chiał rozwodu bo nie udźwignie mnie z chorobą... Wyprowadziłam się miesiac temu - wtedy wydawało mi się, ze to jedyna własciwa decyzja, dziś sama juz nie wiem... A w tym wszystkim ciągnie mnie do ludzi, spotkań, imprez... Nie popadam w skrajności jak kiedyś, kiedy miałam 20 lat... Jestem bardziej zachowawcza, ale nadal szukam tego dreszczyku. Euforia przeplatana dołem. I tak codziennie... Jak nie stracić pracy, męża, jak funkcjonować i nie stracić siebie? |
|
|
agahna |
Dodany dnia 02/08/2012 12:27
|
Rozgrzewający się Postów: 40 Data rejestracji: 14.07.12 |
Cześć Anett... Serdecznie witam |
|
|
Karol |
Dodany dnia 02/08/2012 13:32
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1156 Data rejestracji: 23.06.12 |
Hej!
[i]The barbarians come out at night.[/i] |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 02/08/2012 14:51
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Hej!
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 02/08/2012 14:53
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Witaj-Anett-napisałaś dużo i jednocześnie niewiele.Wiemy,ze chodzisz do terapeuty-i nie jest to CHAD,a nad emocjami pracuje sie w wielu terapiach-napisz z czym chodzisz? ( jesli możesz).Jakos tak mam też wrazenie,że zostałaś sama ze swoją chorobą i trudnościami.O jakim dreszczyku piszesz?
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
tajfunek |
Dodany dnia 02/08/2012 15:56
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
witaj |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 02/08/2012 17:01
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
Witaj, Anett |
|
|
Anett |
Dodany dnia 02/08/2012 18:15
|
[quote][b]teczacpt napisał/a:[/b] Witaj-Anett-napisałaś dużo i jednocześnie niewiele.Wiemy,ze chodzisz do terapeuty-i nie jest to CHAD,a nad emocjami pracuje sie w wielu terapiach-napisz z czym chodzisz? ( jesli możesz).Jakos tak mam też wrazenie,że zostałaś sama ze swoją chorobą i trudnościami.O jakim dreszczyku piszesz? [/quote] pani terapeutka jest z Gestaltu (generalnie ustaliłyśmy, że są we mnie dwie osobowości - pokorna i niepokorna, i że ode mnie zależy jaką będę na co dzień. Tyle, ze to nie działa. Jak niepokorna podejmie decyzję to pokorna ją gani. Jak pokorna to niepokorna sie buntuje. Tak sie nie da zyc i funkcjonować w normalnym świecie mając stałą pracę, do której trzeba chodzic i męża) a dreszczyk to adrenalina przede wszystkim...duzo sportu u mnie w życiu zawsze było, ale ostatnimi czasy ekstremalnie - szybko i wysoko. kolejny dreszczyk to flirt - prowokacja... ale przecież jestem męzatką więc nie powinnam i tu dochodzą do całego majdanu wyrzuty sumienia :( powiedziałam mężowi w końcu o CHAD to się wkurzył, ze nie powiedziałam mu wcześniej, a jak mu mówię, ze się wstydziłam, ze się bałam - to nie rozumie |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 02/08/2012 18:24
|
Anett-to o czym piszesz pokazuje mechanizm rozproszonego ja ( pokorna,niepokorna),a potrzeba adrenaliny,prowokacje-to trochę pachnie zaburzeniem kontroli impulsów? I trochę brak w tym co piszesz logiki-najpierw piszesz,że Twoja terapia nie dotyczy CHAD-by kilka postów dalej napisać,ze powiedziałaś mężowi o CHAD.To masz zdiagnozowaną dwubiegunówkę?,czy nie? Jeśli tak-to sama terapia to trochę mało-jesteś pod opieką psychiatry? W CHAD dużo można pomóc sobie lekami.
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
sensitivechild |
Dodany dnia 02/08/2012 18:25
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
A kto zdiagnozowal CHAD? Chodzisz w ogóle do lekarza? Fajnie, że jesteś w terapii.. Że chcesz zmian [color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
Anett |
Dodany dnia 02/08/2012 18:32
|
[quote][b]teczacpt napisał/a:[/b] Anett-to o czym piszesz pokazuje mechanizm rozproszonego ja ( pokorna,niepokorna),a potrzeba adrenaliny,prowokacje-to trochę pachnie zaburzeniem kontroli impulsów? I trochę brak w tym co piszesz logiki-najpierw piszesz,że Twoja terapia nie dotyczy CHAD-by kilka postów dalej napisać,ze powiedziałaś mężowi o CHAD.To masz zdiagnozowaną dwubiegunówkę?,czy nie? Jeśli tak-to sama terapia to trochę mało-jesteś pod opieką psychiatry? W CHAD dużo można pomóc sobie lekami.[/quote] moze ja źle zrozumiałam panią psychoterapeutka - powiedziała ze to dwubiegunowość, ale to nie jest psychiatryczna diagnoza. Zaczęłam szukać w necie co to ta dwubiegunowość i trafiłam tutaj. Po przeczytaniu kilku watków postanowiłam się zalogować. a zaczęłam do psychoterapeutki chodzić jak czułam, ze nie radzę sobie z emocjami w codzienności, nie znałam wcześniej terminu dwubiegunowość moze to w ogóle nie jest forum dla mnie, nie wiem - i nie zaskoczy mnie jeśli się okaże, ze znowu gdzieś nie pasuje |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 02/08/2012 18:43
|
Anett-to forum jest dla wszystkich i napewno tu pasujesz,nie uciekaj-a nawet zachęcam Cię do załozenia swojego wątku.Tylko nie daj sobie wmówić CHAD bez diagnozy lekarskiej-to poważna diagnoza i terapeuta nie ma uprawnień by ją postawić.Przyczyn takich stanów jakie masz może być conajmniej kilka- np.zaburzenia osobowości typu .........( wiesz po zastanowieniu się nie wpiszę jakiego typu bo jeszcze znowu zaczniesz szukać po internecie-a to nie jest dobre miejsce do stawiania diagnoz-od tego są lekarze,psycholodzy kliniczni - zaburzenia osobowosci). Wrócę do tego co napisałam wcześniej-wizyta u psychiatry napewno nie jest nadmiarowa-albo potwierdzi,albo wykluczy chorobę.No i trochę jestem zdziwiona,że terapeutka po roku wspólnej pracy-jak piszesz ze średnimi efektami nie zaproponowała Ci konsultacji u psychiatry. Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Anett |
Dodany dnia 02/08/2012 19:39
|
tęczacpt - dziękuję za wsparcie. Pytanie zasadnicze w tym momencie to czym się kierować przy wybprze psychiatry? W poradni do której chodzę jest jakiś psychiatra, nawet dwóch ale w czym powinni się specjalizować, zeby ocenić moją osobę? |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/08/2012 19:42
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Hej, Psychiatria sama w sobie jest specjalizacją, w niczym dodatkowym się specjalizować nie muszą, poradzą sobie karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 02/08/2012 19:51
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Cześć
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 02/08/2012 20:16
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Cześć! Zwrócę uwagę na jedną rzecz - terapeutka użyła określenie "dwubiegonowość", nie ChAD. Może tu jest źródło zamieszania. Psychiatrę odwiedzić warto. Nie podoba mi się dzielenie jednej osoby na dwie. Może i łatwiej opisać problem w ten sposób, ale przecież człowiek jest jeden, nie da się amputować części jego osobowości. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
teczacpt |
Dodany dnia 02/08/2012 21:13
|
Anett-podpisuje się pod dziewczynami-psychitria to już specjalizacja.Powiedz lekarzowi tak jak tutaj,że sobie nie radzisz sama ze sobą,swoimi emocjami.Lekarz napewno będzie wiedział o co pytać. Jeśli idzie o wybór-poczytaj fora,opinie o lekarzach z Twojej miejscowosci. Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Przeskocz do forum: |