Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Terve!
|
|
krzysztofp |
Dodany dnia 25/07/2012 06:12
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 25.07.12 |
Hym od czego tu zaczac? Moze od przedstawienia Jestem Krzysiek, stwierdzono u mnie Chad w zeszlym roku po epizodzie depresji i manii.Od wielu lat przebywalem za granica w Skandynawii i bylo fajnie praca, szkoly, kursy jezykowe, lepsza pensja Niestety zona stad wyjechala do Polski wiec po 1,5 roku wrocilem bo tesknilem. A tu masz ci los grudzien 2011 wrocilem pracy w Wawie znalezc nie moglem zastanawialem po co mi studia i podyplomowe, jezyki jak nic nie moglem znalezc, do tego dziecko chorowalo az nie wytrzymalem i wpadlem w tak depreche ze tylko spalem, ja taki zawsze aktywny i mlody. Wogole nic do mnie nie docieralo, nie utrzymywalem zadnych kontaktow z nikim z grupy znajomych, zona wyprowadzila mi sie z dzieckiem niezniosla ze nic do mnie niedocieralo trafilem do szpitala psychiatrycznego dobrowolnie do grupy mlodziezy do 30 lat. Pobylem 2 tygodnie i wypisalem sie na wlasne zadanie przed diagnoza lekarzy, co za blad odstawilem przepisane leki na depresje bo powodowaly u mnie tycie choc szczuply chlopak jestem, odstawielm kompletnie no i sie zaczelo. Nagly optymizm, chec poznawanai ludzi, wyjazdy po calej Polsce, podwyzszona samoocena no i zalozylem sobie biznes, drugi w zyciu pierwszy udany ale sprzedalem. Branza eventowo cateringowa. Sluchajcie spodobaly mi sie w swinoujsciu zabawki z chin na kolkach zwierzatka zaczalem o tym myslec na powazniej otworzylem swoj dzial sprzedazy, allegro itd, bawilem sie z ludzmi na ulicach, zrobilem kilka mega show w centrach starowkach duzych miast i spodobalo sie to takim osobom i instutucjom ze wszyscy zastanaili sie jak w ciagu 2 miesiecy dotarlem do najwiekszych instutucji koscielnych, miejskich osrodkow sportu, domow kultury, czlonkow listy forbes, nawet ministerstwa i wszystko sie ukladalo az kurka wodna uswiadomilem sobie ze to wszystko leci z kart kredytowych no ale ukaldalo sie dobrzedo momentu kiedy jest z klientow forbes nie zapalcil mi faktury bo nie podpisalem z nim umowy bedac w manii na gigantyczna dostawe zabawek plus wycyckal mnie na sprzet ktory mial mi wypozyczyc na koncert. No i wpadlem se w dlugi on mi niezapalcil, ja nie zapalcilem importerowi, potem pracownikom wiec odeszli, sprzedaz sie urawala a zadluzenei pozostalo. Robilem to bo kocham dzieci i najbardziej rozweselona buzke. Wszyscy sie ode mnie odwrocili poprostu wszyscy i rodzina i znajomi. Wiec stanalem przed decyzja wiecie jaka..... i tak sobie po zastanowieniu spojrzalem kurde w gore nie tedy droga nie zrobie tego jak ten ptak sobie leci przeciez w dol nie spadnie a ja moge leciec jak on w gore. Wiec zrezygnowalem i zadzwonilem po karetke trafilem do szpitala pobylem 50 dni podkurowali mnie stwierdzili diagnoze ze to Chad, kilka rozmow z psychologiem i powiedzialem sobie ze dam rade ze wszystko potoczy sie lepiej jak juz jest sie na totalnym dnie to mozna juz isc do gory. Wiec wyszedlem ze szpitala, zapisalem sie do PZP tam dostalem dobra kuracje, znalazlem prace ale caly czas nie wiem czy powinienem isc na terapie. Mowilem sobie ze kazdy dzien nastepny bedzie lepszy i wygralem sprawy sadowe o fakture, pracownikom zapalcilem zalegle pensje ,splacilem k.kredytowe i sie rozwiodlem z zona, no i w koncu wyjechalem do Finlandii spowrotem. Tak duzo sie wydarzylo w ciagu ostatniego poltora roku ze szkoda gadac ale zapukalem do tego forum bo widze ze nie jestem sam(jak w zeszlym roku) ze tez Was ta choroba dosiegla, wiec poczulem sie pewniej ze mozna kogos posluchac. No coz siedze sobie w tej fin choc deprecha tu panuje pol roku jasne noce pol roku ciemne dni ale aktywnosc.Ja naprzyklad oddalem sie gotowaniu sztuce kulinarnej tworzenia dziwnych kompilacji na talerzu tzw. fusion Dobra koncze Milego dnia |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 25/07/2012 07:23
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Witaj Krzysztof!
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 25/07/2012 08:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Czesc Krzysztof, Cieszę się, że mimo wszystko wychodzisz na prostą!. Myślę, że słusznie myslisz o terapii Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 25/07/2012 09:16
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Witaj Krzysztof |
|
|
Karol |
Dodany dnia 25/07/2012 09:27
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1156 Data rejestracji: 23.06.12 |
Hej!
[i]The barbarians come out at night.[/i] |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 25/07/2012 09:30
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Cześć
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Nieustraszona |
Dodany dnia 25/07/2012 10:43
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
hej
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 25/07/2012 12:00
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Witaj
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
StrazakSam |
Dodany dnia 25/07/2012 14:06
|
Rozgrzewający się Postów: 37 Data rejestracji: 11.07.12 |
Cześć Krzysztof!
"[b]Bądźcie pozdrowieni, nadwrażliwi za waszą czułość w nieczułości świata tego"[/b] |
|
|
krzysztofp |
Dodany dnia 26/07/2012 00:39
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 25.07.12 |
Dziekuje wszystkim za mile przyjecie zazdroszcze Wam upalow u mnie leje i lej i zimno hehe Sluchajcie terapia na czym polega: rozmowy czy cos innego Edytowane przez krzysztofp dnia 26/07/2012 00:42 |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 26/07/2012 08:27
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Rozmowy, to co robisz tu tylko mówisz komuś w twarz-terapeucie. Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 26/07/2012 08:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Ja bym powiedziała, że terapia to szczególny rodzaj rozmowy.
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
agahna |
Dodany dnia 26/07/2012 08:38
|
Rozgrzewający się Postów: 40 Data rejestracji: 14.07.12 |
Cześć Krzysztof |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 26/07/2012 08:43
|
Oprócz rozmów terapeuta czasami prosi o wykonanie pracy ( ja czasami proszę o rysunek,czasami o kolaż,napisanie zadania na jakiś temat).Czasami wspólnie odtwarza się sytuacje z przeszłości-w zależności jaki pacjent,jak sobie radzi,co przychodzi mu łatwiej ,co trudniej-no i oczywiście sporo zależy w jakim nurcie pracuje terapeuta..
Edytowane przez teczacpt dnia 26/07/2012 08:46 Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
martyna |
Dodany dnia 26/07/2012 08:50
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Tęcza a właściwie w jakim nurcie pracujesz?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 26/07/2012 09:10
|
Głównie behawioralno-poznawczym i systemowym ( do takich mam uprawnienia) .Bardzo rzadko wprowadzam elementy psychodynamicznej. Uważam też ,że pacjent powinien mieć wiedzę o swojej chorobie stąd jestem fanką przekazywania wiedzy ( np.o mechanizmach obronnych)-więc też i wątek edukacyjny się przewija
Edytowane przez teczacpt dnia 26/07/2012 09:18 Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Przeskocz do forum: |