22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
 Drukuj temat
agahna
agahna
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 20:01
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 14.07.12

Witam, cieszę się, ze istnieje takie forum... Z CHAD zetknęłam się prawie 20 lat temu, kiedy zachorował kuzyn ze strony matki, później siostra matki- jakieś 7 lat temu, a teraz mama. Poczytałam trochę, jakby nie taki diabeł straszny....Jednak rzeczywistość nieco mnie przytłacza. Sama mam pewne wahania nastrojów, kilka lat temu leczyłam nerwicę setaloftem, do tego cierpię na bezsenność. Zastanawiam się czy nie powinnam pojśc do psychiatry....czy da się zapobiec CHAD z moim obciązeniem? W mojej rodzinie chorują ludzie w linii prostej od 4 pokoleń...

Perfidia
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 20:47
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 26.01.09

Cześć! Wydzieliłam Twojego posta, żebyś miała całkiem swój powitalny wątek.

Obciążenie rzeczywiście masz. Ale to nie znaczy, że zachorujesz. Przyglądaj się sobie, ale nie oglądaj za siebie Wink Nie warto na zapas się martwić Smile
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]

http://antyproana.blox.pl
tajfunek
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 20:49
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 31.05.09

WitajSmile

Pogodna
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 20:54
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 23.06.10

Czesc ! Smile
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać.

Karol
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 20:55
Awatar

Srebrny Forumowicz

Data rejestracji: 23.06.12

Hej!
[i]The barbarians come out at night.[/i]

Diuna
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 21:44
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 08.11.11

SiemaSmile
Im szybciej skonsultujesz z lekarzem tym lepiejSmile Tak prewencyjnie.
Srutututu, pęczek drutu

agahna
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 14/07/2012 21:46
Rozgrzewający się

[quote][b]Perfidia napisał/a:[/b]
Cześć! Wydzieliłam Twojego posta, żebyś miała całkiem swój powitalny wątek.

Obciążenie rzeczywiście masz. Ale to nie znaczy, że zachorujesz. Przyglądaj się sobie, ale nie oglądaj za siebie Wink Nie warto na zapas się martwić Smile[/quote]

Dzięki za powitanie, jest to miłe....zatem , moi Drodzy pozwólcie, ze zagoszczę, albo zadomowię się Smile

agahna
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 19/07/2012 17:55
Rozgrzewający się

Odchorowuje fizycznie każdą wizytę w szpitalu, leżę i zdycham a głowa mi pęka. Od ponad tygodnia męczą mnie koszmary senne. Są jednocześnie bardzo realne i symboliczne.

sensitivechild
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 19/07/2012 18:06
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 04.12.10

Jeszcze się nie przywitałyśmy, a zatem - witaj Agahna! Smile
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color]
[b][color=#ff9900]
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić,

agahna
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 19/07/2012 20:09
Rozgrzewający się

Witaj Sens, trochę Cię podczytywałam. Myśłę, że w twojej pracy lubią kiedy dzwonisz Wink

Feniks
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 19/07/2012 21:58
Awatar

Rozgrzewający się

Data rejestracji: 17.07.12

[quote][b]agahna napisał/a:[/b]
Od ponad tygodnia męczą mnie koszmary senne. Są jednocześnie bardzo realne i symboliczne. [/quote]

A powiesz coś więcej o tych snach?

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9a968f507a9328eb.html][IMG]http://images45.fotosik.pl/1462/9a968f507a9328ebm.jpg[/IMG][/URL]

www.terapia-feniks.pl
sensitivechild
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 19/07/2012 22:02
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 04.12.10

Agahna, nie wiem, czy lubią - ale na pewno jest wtedy śmiesznie Pfft
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color]
[b][color=#ff9900]
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić,

agahna
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 20/07/2012 19:22
Rozgrzewający się

Wiesz Sensi, ja jestem potrzepana na maxa, miałam ogromne kompleksy na tym punkcke, ze taki wypłoch niewydaronu jestem... az poznałam pewną kobitkę, która bija mnie na głowę swoim potrzepaniem...Jestem przy niej oazą spokoju, pokerową twarzą, chodzącym spokojem... inna sprawa,ze nie raz bym jej walnęła blachę jak coś mi łusczy i powtarza jedną rzecz wkoło.
Sny... Śni mi się np. rozmowa z duchem samobójcy, który ciągnie mnie na jakieś wysokie rusztowania i chce pokazać skąd skoczył , kiedy jego Duch , dusza i ciało były jednem. Ja się boję, a on kpi z mojego srachu..

Inny sen- idę z moją mamą szlakiem górskim, ona jest kilka km przede mną, a za mną idą moje dzieci. Ponieważ jest ogromna przestrzeń widzę z perspektywy , że mama podąża ku przepaści, o której nie ma pojęcia, bo nie widać tego z jej perspektywy. krzyczę mamo, ona nie słyszy. Chcę biec, ale powstrzymuje mnie myśl,że jak pobiegnę za matką to zostawię swoje dzieci, im także moze się zdarzyć krzywda, wypadek itd. Czuję panikę i rozerwanie...

Sni, mi się , że mam syna, który w realnym zyciu jaest synem mojej koleżanki. Wiem ,że wyszedł z domu i mam świadomość ,że jakiś mężczyzna go uprowadził... Zbiegam schodami. Pod wejściem do piwnicy siedza dzieci, pokazują bez słowa, że "syn" jest w piwnicy, wiem ,że molestuje go ten sam człowiek , co mnie 30 lat temu, to jest ta sama piwnica. Nie jestem w stanie wejść tam , bo paralizuje mnie strach, boje się O SIEBIE, krzyczę imieniem dziecka, udając , że nie wiem po co tam jest, boje się tego człowieka. Krzyczę ale głos nie wydobywa się... Dziwi mnie, że siedzące pod drzwiami piwnicy siedzą cicho, nie odzywają się, pokazują tylko palcami gdzie jest "syn". Zachowują się jakby czekały na swoją kolej... Innego dnia sni mi się ciąg dalsy tego snu, ale obudziałam się z krzykiem. Nie chciałam go pamiętać. Mam tylko świadomość, ze był ciąg dalszy... Męczą mnie te sny, dlaczego sprawa molestowania teraz wraca?

Nadzieja
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 20/07/2012 19:43
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 20.08.08

HejWink
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."
Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color]

teczacpt
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 20/07/2012 22:04
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 13.08.10

Witaj-agahna-ten sen z dzieckiem jest o Tobie,jest w Tobie też dużo lęku -nie chcę tutaj wchodzić w działkę terapeutyczną,ale może warto te wydarzenia "przepracować" w terapii? Obciążenie chorobą masz spore-to fakt,ale może nie warto martwić sie do przodu.
Tęcza

[color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color]

www.teczacpt.pl
agahna
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 20/07/2012 22:44
Rozgrzewający się

Jestem zaskoczona... jesli się marwię czy lękam, to bardziej tym co jest teraz...Nie wybiegam raczej w przyszłość, raczej nie martwię się chorobą. Podświadomie?
W sumie uważam, ze bez pomocy się nie obędzie.... Tak się zastanawiam , czy jesli faktycznie ten sen jest o mnie, to rozumiem skąd kompulsywne reakcje ostatnio u mnie...

Feniks
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 21/07/2012 11:19
Awatar

Rozgrzewający się

Data rejestracji: 17.07.12

[b]rozmowa z duchem samobójcy, który ciągnie mnie na jakieś wysokie rusztowania i chce pokazać skąd skoczył..[/b]

a może ten duch chce Ci pokazać, że Ty też tak skaczesz z wysokich rusztowań, być może ten duch Ci to miał pokazać, byś zobaczyła grozę tej sytuacji.
[b]
...idę z moją mamą szlakiem górskim, ona jest kilka km przede mną, a za mną idą moje dzieci. Ponieważ jest ogromna przestrzeń widzę z perspektywy , że mama podąża ku przepaści, o której nie ma pojęcia, bo nie widać tego z jej perspektywy. krzyczę mamo, ona nie słyszy. Chcę biec, ale powstrzymuje mnie myśl,że jak pobiegnę za matką to zostawię swoje dzieci, im także moze się zdarzyć krzywda, wypadek itd. Czuję panikę i rozerwanie...[/b]

A może ta mama, to Ty, Ty z przyszłości. Być może teraźniejsza Ty przestrzegasz przyszłą siebie przed niebezpieczeństwem chodzenia po za wysokich górach.

[b]Sni, mi się , że mam syna, który w realnym zyciu jaest synem mojej koleżanki. Wiem ,że wyszedł z domu i mam świadomość ,że jakiś mężczyzna go uprowadził... Zbiegam schodami. Pod wejściem do piwnicy siedza dzieci, pokazują bez słowa, że "syn" jest w piwnicy, wiem ,że molestuje go ten sam człowiek , co mnie 30 lat temu, to jest ta sama piwnica. Nie jestem w stanie wejść tam , bo paralizuje mnie strach, boje się O SIEBIE, krzyczę imieniem dziecka, udając , że nie wiem po co tam jest, boje się tego człowieka. Krzyczę ale głos nie wydobywa się... Dziwi mnie, że siedzące pod drzwiami piwnicy siedzą cicho, nie odzywają się, pokazują tylko palcami gdzie jest "syn". Zachowują się jakby czekały na swoją kolej... Innego dnia sni mi się ciąg dalsy tego snu, ale obudziałam się z krzykiem. Nie chciałam go pamiętać. Mam tylko świadomość, ze był ciąg dalszy... Męczą mnie te sny, dlaczego sprawa molestowania teraz wraca?[/b]

Być może to jakiś sposób na próbę przezwyciężenia tamtego leku i doświadczenia, być może zachodzi w Tobie jakiś proces, którego celem jest...no właśnie, co by to mogło być?

www.terapia-feniks.pl
teczacpt
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 21/07/2012 16:54
Awatar

Brązowy Forumowicz

Jakoś tak nie mam zgody na głębokie interpretacje terapeutyczne na forum.Feniks-nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie komputera i jak sobie poradzi z informacją,którą dostanie.Weźmiesz odpowiedzialność?Ja bym się obawiała.
Edytowane przez teczacpt dnia 21/07/2012 16:55
Tęcza

[color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color]

www.teczacpt.pl
martyna
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 21/07/2012 18:45
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

czyżby walka o swoje terytorium ?myśliciel
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

teczacpt
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 21/07/2012 18:54
Awatar

Brązowy Forumowicz

Nie Martyna,nie walka-odpowiedzialność
Tęcza

www.teczacpt.pl
Przeskocz do forum:

51,667,194 Unikalnych wizyt