Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Pokaż mi swoją torbę, a powiem ci...
|
|
Madlen |
Dodany dnia 21/04/2012 03:17
|
Rozgrzewający się Postów: 8 Data rejestracji: 15.04.12 |
O,fajny wątek.Ja torebek i toreb mam kilka,a to z powodu upierdliwej obsesji,że wszystko musi pasować kolorem i stylem,a już napewno torebka ma być w kolorze i stylu butów (stą dnieraz rezygnuję z jakiś fajnych butów,jeśli wiem,że bym musiała do nich torebkę dokupić,a nie stać mnie). W torebce: -portfel(kasy niewiele,karta do bankomatu,obecnie bezużyteczna,bo zero na koncie,dowód,karta na basen,karteczki-przypominaczki) -kosmetyczka(lusterko,sztyft do ust,pojemnik na soczewki,krople nawilżające do oczu,gumy,tic-taki(nowość),pilniczek,jakie mi tam akurat potrzebne kosmetyki do poprawiania urody) -klucze -mp3(ostatnio nie,bo rozwaliłam słuchawki,och,brakuje,brakuje!-kasy na nowe słuchawki też) -książka często,jeśli tylko mam w planie jakieś czekanie gdzieś -telefon -papierosy -zippo -organizer(ostatnio nie zawsze) -parasol i/lub okulary słoneczne -chusteczki hig Rzeczy zbędne usuwam od razu,nie cierpię bałaganu,uwielbiam mieć wszystko poukładane,tylko to,co potrzebne,etc.Tak lubię mieć w swoim otoczeniu w ogóle,bo inaczej źle si,ę czuję.W ten sposób usiłuję ogarnąć chaos i bałagan w sobie.Żeby to rzeczywiście tak działało... |
|
|
Klara |
Dodany dnia 25/04/2012 11:41
|
300% normy Postów: 7047 Data rejestracji: 16.04.12 |
Ja mam małą torbę na ramię. I zazwyczaj mam w niej: - zeszyt + kartki do segregatora - długopis - portfel - legitymacja studencka - odtwarzacz mp4 - słuchawki - telefon - różaniec - paczka chusteczek (czasami) - coś do picia - 1 lub 2 książki do czytania - coś do jedzenia (różnie, zależy na jak długo wychodzę) - stare bilety kolejowe (co jakiś czas je wyciągam) Torbę noszę tylko jak gdzieś jadę, jak poruszam się po swoim mieście to wszystko do kieszeni daję |
|
|
Rat |
Dodany dnia 25/04/2012 16:20
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[quote][b]Madlen napisał/a:[/b] Rzeczy zbędne usuwam od razu,nie cierpię bałaganu,uwielbiam mieć wszystko poukładane,tylko to,co potrzebne,etc.Tak lubię mieć w swoim otoczeniu w ogóle,bo inaczej źle si,ę czuję.W ten sposób usiłuję ogarnąć chaos i bałagan w sobie.Żeby to rzeczywiście tak działało...[/quote] zainspirowało mnie to , by rzucić plecak na łóżko , otworzyć pierwszą ( najmniejszą kieszonkę ) i obnażam się ... bałagan ? (plecak rzucony , więc ułożyło się tak przez to ) [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/135/resizea.jpg/][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/2204/resizea.jpg[/IMG][/URL] [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Makro |
Dodany dnia 25/04/2012 16:38
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Wygląda na same niezbędne rzeczy
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Rat |
Dodany dnia 25/04/2012 16:50
|
same niezbędne ... szczególnie jak od ponad miesiąca na L4 kieszeń pojemna , niech już leża [b]Makro [/b] masz skórzaną torbę ( typ lekarski ) czy raczej coś jak na laptop? [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Perfidia |
Dodany dnia 04/05/2012 12:10
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Uprzejmie donoszę, że Makro posiada torbę model lekarski. Ja mam kilka torebek (w zasadzie toreb, bo wszystkie są dość spore), ale preferuję poruszanie się z plecakiem. Nie noszę ze sobą nic ciekawego - ot klucze, chusteczki, portfel, długopisy, butelka wody. Teraz oczywiście sprawa jest skomplikowana ze względu na młodsze potomstwo, bo bez przenośnego zestawy do ogarniania kupy ani rusz [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Makro |
Dodany dnia 18/05/2012 01:28
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Niestety moje torby szybka odchodzą - za dużo od nich wymagam. W mojej torbie lekarskiej urywa się ucho - a raptem z 10 kg niezbędnych rzeczy w niej noszę.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Rat |
Dodany dnia 18/05/2012 19:17
|
to pewnie śniadanie same farmindexy czy inne najpotrzebniejsze książki ważą niemało [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
ef |
Dodany dnia 18/05/2012 19:32
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
o, a ja mam nową torbę. jedną, jedyną. dużą, czerwoną. nie ma zamiennika. ostatnio jeżdżę na rowerze, więc w torbie oprócz standardowego zestawu "klucze portfel dokumenty" jest jeszcze U-lock. i identyfikator pracowy. bez tego ani rusz, otwiera wszystkie drzwi Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 18/05/2012 19:39
|
wszystkie ? ? ... czy tylko te w pracy
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
ef |
Dodany dnia 18/05/2012 19:52
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
te w pracy niestety tylko
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
ananke |
Dodany dnia 25/12/2012 05:45
|
Startujący Postów: 183 Data rejestracji: 20.10.12 |
U mnie dwie opcje: 1) opcja do pracy: plecak 2 teczki formatu A4 z papierologią, przewodnik metodyczny, laptop, akcesoria do laptopa ( kabel, dysk przenośny, kabel do dysku, myszka, modem bezprzewodowy, napęd CD i kabelek), aparat fotograficzny i kabelek do ładowania, kalendarz-notes, piórnik z pełnym wyposażeniem: parę długopisów w różnych kolorach, pióro, ołówek, nożyczki, kredeczki, klej, gumka, taśma klejąca, zszywacz, zszywki, kropelka, pilnik do paznokci, kamerton, markery, linijka, pendrive, nożyk; scyzoryk, telefon w futeraliku, portfel ze standardowym wyposażeniem, kosmetyczka z płynem do soczewek kontaktowych i lusterkiem, kluczyk od kibelka w pracy, garść cukierków, kostka do gry planszowej, puder w kamieniu i pędzel, podkład w musie, szczotka do włosów, klucze, kluczyki do samochodu, gumy do żucia, panel radia z samochodu, chusteczki higieniczne., turystyczny łyżkowidelec. 2) opcja po pracy: torba ( któraś wersja słonia torbalskiego lub dżinsowa) portfel z wyposażeniem, klucze, ew. kluczyki od samochodu i panel radia, ew. empetrójka i słuchawki, telefon, aparat fotograficzny, notes-kalendarz, piórniczek NICI z okrojonym wyposażeniem, ew. książka, torba z materiału na ramię, puder i pędzel, podkład w musie, szczotka do włosów, kosmetyczka z płynem do soczewek i lusterkiem, chusteczki higieniczne. Edytowane przez ananke dnia 25/12/2012 06:01 [i][color=#0099ff]"Tylko jak się z tego wyrwać, Tylko co ze sobą zrobić, Kiedy dłonie wyciągnięte w pustkę krzyczą..."[/color][/i] |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 25/05/2013 23:49
|
Medalista Postów: 542 Data rejestracji: 27.04.13 |
Duża torba bordowa : -2 komóry -chusteczki -woda mineralna (1,5lítra) -Podpaski i wkładki -kolczyki(dwie pary) -kulka nivea -perfumy -Krem do twarzy ziaja oliwkowy -książka pt"żądza" E.Jelinek -gumka do włosów +trochę moich loków gratis -gumy airways fioletowe (do tego dwa lub trzy opakowanie po nich i gumy owinięte w chusteczki ) -leki (hydroksyzyna i nospa) -Dwie pomadki -ulotki -paragony " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Life |
Dodany dnia 25/05/2013 23:58
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Przy okazji odświeżenia wątku, zerknęłam na swój wpis sprzed dwóch lat i muszę go skorygować, bez torby się już nie obędzie: Dokumenty wszelkiego pochodzenia; Portfel; Chusteczki, ostatnimi czasy- tony chusteczek; Środki czystości; Zeszyt; Długopisy; Materiały związane z projektem; Materiały dydaktyczne; MP3; Okulary przeciwsłoneczne; Rękawiczki; Klucze; Telefon; Lusterko; Grzebień; Podkład; Mleczko do demakijażu; Trzecie śniadanie; Skarpetki; Woda. I chyba tyle, a to wszystko nie pomieści się w kieszeniach, dlatego przeprosiłam się ze swoją torbą Edytowane przez Life dnia 25/05/2013 23:59 [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
hope |
Dodany dnia 26/05/2013 11:43
|
Startujący Postów: 118 Data rejestracji: 15.04.13 |
Ja zazwyczaj chodzę z dużą, klasyczną torbą na długim pasku. Mam w niej: - telefon; - portfel; - zeszyty; - drugie śniadanie; - wodę; - podpaski i wkładki; - słuchawki; - chusteczki; - klucze; - piórnik; - gumy do żucia; - różaniec; - mini kosmetyczkę (podkład, pomadka, szczotka, lusterko, krem do rąk); - czasami buty treningowe. Nie wiem jakim cudem to wszystko mi się mieści, ale daję radę Chociaż teraz mam zamiar wymienić moją kochaną torbę na plecaczek Agapi tha mas schisei xoria. |
|
|
Tessa |
Dodany dnia 26/05/2013 12:07
|
Brązowy Forumowicz Postów: 806 Data rejestracji: 06.04.13 |
Ja uwielbiam wielkie torby na ramie, albo przez ramie mam ich chyba z 8-10 sztuk, ale zazwyczaj przywiazuje sie na 2-3 miesiace do jednej i ta nosze non stop, by potem zamienic ja na inna. Z malymi torebkami zawsze mam problem, tez mam kilka... Ale nie mieszcza wszystkiego co chcialabym zabrac Z rzeczy niezbednych: -kosmetyczka zawierajaca podstawowy set higieniczny (tampony, wkladki, plastry jakbym sie zranila albo buty starly) i kosmetyki (kredka do oczu, podklad) -krople nawilzajace do oczu, kilka soczewek jednorozowych -pudelko na okulary -papierosy -kilka zapalniczek (choc zdarza sie ze nie moge znalezc nawet jednej, a nastepnego dnia znajduje 4 ) -kilka sztyftow do ust (jak z zapalniczkami, czasem w liczbie mnogiej, czasem ani jednego) -krem do rak -kosmetyczka z lekami -wizytowki, kupony, rachunki, itd -dlugopisy -telefon (choc czesto go zapominam) -klucze -powloka przeciwdeszczowa na siedzenie roweru -odblaskowa opaska na kostke w razie, gdybym wracala z pracy w nocy -jakis batonik -dropsy orbit czyszczace jezyk -pasta do zebow i szczoteczka -cos do czytania I niestety nie udaje mi sie trzymac porzadku w torbie [i][color=#000066][small]'We accept the love we think we deserve'[/small][/color][/i] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/05/2013 15:37
|
[b]Tessa[/b] twa torba musi być wieelka . Chociaż torby kobiet pomieszczą wszystko ... ponoć
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Tessa |
Dodany dnia 28/05/2013 16:46
|
Brązowy Forumowicz Postów: 806 Data rejestracji: 06.04.13 |
[quote][b]Rat napisał/a:[/b] [b]Tessa[/b] twa torba musi być wieelka . Chociaż torby kobiet pomieszczą wszystko ... ponoć [/quote] powaznie jest wieeeeeelka poza wpisanymi rano wrzucam tam jeszcze pudelko z obiadem do pracy a jak potrzebuje to moge tez zmiescic 13-calowy komuter [i][color=#000066][small]'We accept the love we think we deserve'[/small][/color][/i] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/05/2013 20:28
|
[b]Tessa[/b] skoliozy się jeszcze nie nabawiłaś ? moja wyobraźnia jest szeroka ... ale by tyle pomieścić [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
RedKate |
Dodany dnia 28/05/2013 23:35
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
A ja się ostatnio przerzuciłam na torebki w wersji .rar. Takie małe, że wejdzie portfel, telefon, chusteczki, klucze - przynajmniej jestem w stanie owe rzeczy znaleźć.
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
Przeskocz do forum: |