24 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie


Em Em
1 tydzień Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
9 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
 Drukuj temat
Wątek kulinarny
Diuna
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 11:45
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2684
Data rejestracji: 08.11.11

Perfidio, jestem obdarzona wilczym apetytemSmile Zawsze jem podwójne porcje, potrzebuję sporo paliwa. Choć ostatnio zaczęłam się ograniczać- zrezygnowałam z chipsów, zbyt chemiczne. Zamieniłam je na rzodkiewki- chemiczne jakby mniej a też można chrupać.
Srutututu, pęczek drutu
 
sensitivechild
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 11:53
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2771
Data rejestracji: 04.12.10

Teraz to wszystko chemia, pomidory ziemi nie widziały... Ale zawsze to lepsze wyjście niż wspomniane chipsy GrinGrinGrin
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color]
[b][color=#ff9900]
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić,
 
bursztynka
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 12:14
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

podobno tak jest jak mówisz sensitive , ostatnio kupiłam pomidory w innym sklepie co zawsze, i zjeść się nie dały.

Może faktycznie czekać na krajowy letni wysyp, a tak to kupować te z kartonika albo puszki.

Albo suszone w oleju- są strasznie drogie, słoik w zalezności czy akurat jest wysyp w biedronce czy w innym sklepie od 6 zł do 8 zł, ale uwielbiam ten smak.

jadłam taką przystawkę, kuskus , oliwki i te pomidory- 3 rzeczy, a jaka pychota.
Edytowane przez bursztynka dnia 09/04/2012 13:38
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Perfidia
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 21:30
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Suszone pomidory w zalewie były ostatnio w Lidlu za jakieś śmieszne pieniądze. Całkiem dobre. Można też takie pomidory zrobić samemu, choć ja z tych leniwych i nigdy nie próbowałam, ale jadłam takie domowej roboty u kogoś i wyszły super.

A co do pomidorów w kartonie i puszce - jak najbardziej, zwłaszcza poza sezonem. Wychodzi taniej, a poza tym smaczniej, bo zimowe pomidory nigdy nie mają takiego smaku jak te, które dojrzewały na słońcu.

Przy okazji zapytam - czy ktoś z was ogląda taki program na TVN Style "Wiem co jem"?
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
bursztynka
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 21:37
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

[quote]Przy okazji zapytam - czy ktoś z was ogląda taki program na TVN Style "Wiem co jem"?
--------------------------------------------------------------------------------[/quote]

Czasem ogladałam u rodziców, szczególnie, że nie mam tvn style, ale parę odcinków jest na tvn player.

Program fajny.
Lubię i prowadzącą i tą dr. Kozłowską, choć jak na taki program opiniotwórczy jakoś szczupłością nie grzeszą.
Choć ostatnio, ta Pani Bosacka- widzę ma jakiś nowy program chudnę na ekranie.

I postawię [b]DUŻĄ KROPKĘ- WIADOMO DLACZEGO[/b].
Edytowane przez bursztynka dnia 09/04/2012 21:39
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Perfidia
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 21:50
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

[quote]choć jak na taki program opiniotwórczy jakoś szczupłością nie grzeszą.[/quote]

Bo normalna waga to nie tylko "szczupłość", dla niektórych norma to "krągłość". I tu też postawię kropkę Wink
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
bursztynka
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 09/04/2012 21:53
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

A co do suszonych pomidorów- bo o smakach jest ten wątek, to chyba by trzeba było kupić taką suszarkę do grzybów, w sezonie kupić dojrzałe pomidory, a potem faktycznie zaleć olejem z ziolami.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
bursztynka
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 14:44
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

Perfidia- ogladałaś dzisiaj Wiem co jem rano?

Dzisiaj było o oliwie z oliwek.
Dobrze wiedzieć, że im bardziej pali w język tym lepsza, i że najlepiej wybierać tą w ciemnej butelce.Smile
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Perfidia
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 15:09
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Nie oglądałam dzisiaj nic. Mam w domu kipisz, bo Pasożyt jest przeziębiony Dobani
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
bursztynka
#50 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 17:22
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

oj, to żeby ten malutki też nie załapał.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Diuna
#51 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:08
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2684
Data rejestracji: 08.11.11

Diuna gotuje odc 2.
Autorski przepisSmile Muszę się tym podzielić.
Robimy jajecznicę- z czym chcemy, lub z tym co mamy. Finezja tego dania polega na tym, że zamiast wcinać jajecznicę jak Bóg przykazał z talerza, rozkładamy ją na uprzednio posmarowanych majonezem kawałkach chleba.
Ja preferuję wersję z majonezem podwójnym
Srutututu, pęczek drutu
 
Perfidia
#52 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:18
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

bursztynka, to właśnie ten mały jest chory, ze starszym łatwiej byłoby mi sobie poradzić Sad

Diuna - pomysł genialny w swojej prostocie Smile
To ja jeszcze podpowiem, żeby w tej potrawie spróbować jako chleba użyć pumpernikla, albo razowego z suszonymi śliwkami Wink
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
bursztynka
#53 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:20
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

Zaraz, czyli mały to Pasożyt, a ten większy tylko Szkodnik, czy tak?Grin

A tak na poważnie- to fakt musisz małego przypilnować.
Edytowane przez bursztynka dnia 10/04/2012 22:22
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Perfidia
#54 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:25
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Tak - Pasożyt pasożytuje na mnie, a Szkodnik bez przerwy włazi w szkodę Wink

Koniec tego off-topa Pfft
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
Jaskolka
#55 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:26
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2580
Data rejestracji: 13.10.10

Bursztynka, tak Smile

Ja odnośnie jajek i chleba powiem, że moja znajoma robi tak fajnie - w kromce robi dziurę, kładzie kromkę na patelnię i do dziury wbija jajko Smile A druga znajoma z kolei wkłada kromki do jajka, a następnie kładzie na patelni... Obie wersje pyszne Smile
 
Perfidia
#56 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:32
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę


Postów: 7779
Data rejestracji: 26.01.09

Grin

Mnie się przypomniała wersja, wg której wydłubuje się dziurę w bułce (nie na wylot, tylko żeby zrobić taką kieszonkę) wbija jajo i piecze w piekarniku. Podobno dobre, ale nigdy nie chciało mi się spróbować Ehmm
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]
 
http://antyproana.blox.pl
Jaskolka
#57 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:45
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2580
Data rejestracji: 13.10.10

Ja chyba raz tak próbowałam, mam takie wrażenie... ale zdaje się, że "to nie było to".
 
bursztynka
#58 Drukuj posta
Dodany dnia 10/04/2012 22:48
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

A się wybrałam wkońcu do Tesco po ten dżem jagodowy.I faktycznie mrożone jagody też są.I jagody i borówki i jeżyny wszystko, ok 6 zł za paczkę.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
bursztynka
#59 Drukuj posta
Dodany dnia 11/04/2012 13:41
Awatar

Brązowy Forumowicz


Postów: 781
Data rejestracji: 27.12.10

Słuchajcie, szukałam watku w którym to napisać- padlo na kulinarny.

A rzecz się tyczy mieszanki krakowskiej.

Każdy kto jadł tą mieszankę wie, że są tam różne cukierki.
Lepsze i gorsze- wymieszane w tej samej cenie.
Najlepsze są Pieroty i Bajeczne, bo z orzechami a te najgorsze z galaretką ( mówię standardowo).
Jak kupuje się paczkę, to nie wiadomo, na co się trafi-czego jest wiecej, choć pewnie liczą ile których do paczki.

I dzisiaj byłam świadkiem, jak baba przedemną w kolejce- kupuje tą mieszankę na wagę.
Myślałam, że nie dosłyszałam, a baba mówi- ale proszę mi wybrać [b]same bajeczne[/b].
Hamowałam się i to strasznie- miałam zrąbać i babę i expedientkę.
Expedientkę, że takich rzeczy nie wolno jej robić, a babę też.
Niech sobie Pani wyobrazi- że teraz ja chcę kupić na imieniny pół kil mieszanki wedlowskiej- i co zostało mi przez takie typy jak Pani same galaretki.

No po prostu kipi ze mnie.
Nie chciałam baby ustawić do pionu- niech trafi na " swojego".
Do sklepu też chodzę codziennie- na co mi to.
Ale rozgłaszać będę z tydzień i to wszystkim na około.brrr.
[i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i]

Grin
 
Diuna
#60 Drukuj posta
Dodany dnia 11/04/2012 14:01
Awatar

Platynowy forumowicz


Postów: 2684
Data rejestracji: 08.11.11

Może z innej Bajki, ale też denerwujące.
Uwielbiam kebab, zwłaszcza donerowski (najlepsze są w Bydgoszczy u w knajpie "Pod Filarami" w Zielonej Górze).
Najgorszy kebab jadłam w Gliwicach. Buła stara a w środku maź udająca sos i dwa kawałki mięsa. Zakładam, że reszta mięsa, razem z surówkiami się w tej mazi rozpuściła...
Srutututu, pęczek drutu
 
Przeskocz do forum:
Podobne Tematy
Temat Forum Odpowiedzi Ostatni post
wątek książkowy W wolnym czasie 760 29/10/2023 15:19
Wątek Muzyczny IV W wolnym czasie 709 15/01/2023 20:15
Wątek Nasze wątki - część otwarta 153 23/11/2020 20:31
wątek wakacyjny W wolnym czasie 30 01/06/2020 16:38
Nowy wątek Przedstaw się 13 06/04/2015 20:49

51,679,503 Unikalnych wizyt

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

2024