Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia lękowe
Strona 2 z 2: 12
|
Porozmawiajmy o lęku
|
|
Traviata |
Dodany dnia 14/02/2012 22:43
|
Rozgrzany Postów: 51 Data rejestracji: 05.01.12 |
Sprecyzowany tak, chodzi o obawę przed skompromitowaniem się przed ludźmi. Ja nie sikam w miejscach publicznych, mi się tylko wydaje, że mam taką potrzebę. To jest objaw somatyczny. W badaniu usg wyszło, że mam pusty pęcherz, a ja czułam, że jest inaczej. Ten ból różni się też od tego typowego, kiedy faktycznie mamy realna potrzebę oddania moczu. [i] i tak nic nie pomaga , jest jak było[/i]. Pomimo tego, że ja wiem czego tak naprawdę się boję to i tak mam lęki. Tego nie zmienisz, ale możesz nauczyć się sobie z nimi radzić. Musisz się głęboko zastanowić, czy jest coś, co sprawia ci trudność w kontaktach z ludźmi, czy masz jakieś obawy przed czymś, czy są sytuacje, których unikasz, nawet jeśli wydają ci się banalne, nic nie znaczące, czasem są kluczem do poznania i odkrycia siebie. Żeby z kimś walczyć, trzeba wiedzieć kogo się ma za przeciwnika. Kto nie żyje na krawędzi, zajmuje zbyt dużo miejsca na ziemi. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 23/02/2012 20:38
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]Traviata[/b] Tobie pomagają metody - odwrócenie uwagi , zająć się czymś . Ja próbuję i skutkuje ..do czasu aż nie napotkam jakiejkolwiek osoby , wówczas wszystko wraca ( a w pracy jest to niewykonalne, by pobyć w samotności ) . Ostatnio jest coraz gorzej , ale czuję jak rozmawiam z psychologiem ,że ta rozmowa i tak nie ma sensu ... w końcu pracuję ... nie siedzę bezczynnie , więc nie ma tragedii . Lęki społeczne i pracuje ... jak to tak ? . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Sandra |
Dodany dnia 29/04/2017 19:25
|
Finiszujący Postów: 296 Data rejestracji: 23.10.16 |
Moje lęki: Przed bliskością Przed ludźmi Przed porażką Przed byciem oszukanym Przed przyszłością Zapewne tych lęk ów może być więcej. Na tą chwilę rozpoznaje ich tyle. Myślę, że najgorsze lęki to te nieświadomie. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |