Zobacz temat
Haloperidol
|
|
Grzegorz |
Dodany dnia 03/08/2016 09:18
|
Rozgrzewający się Postów: 18 Data rejestracji: 02.06.16 |
Byłem dzisiaj u swojej lekarki i dodała mi na wieczór Haloperidol. Dzisiaj jeszcze nie wezmę, bo jutro kupię w aptece, ale mam nadzieję że on ma dobre działanie i że zanikają głosy, bo z tym wieczorami mam problem. Brałem już kiedyś Haloperidol w zastrzykach, tylko że w szpitalu psychiatrycznym. Tylko, że wtedy oprócz niego brałem również Relanium, Pridinol i Kwetaplex. Hydroxyzyny doraźnie. Strasznie mnie wykrzywiło wtedy mięśniowo, ale nie wiem przez który to lek. [img]http://s1.fotowrzut.pl/COHNEXSZ6O/1.jpg[/img] |
|
|
Dziamalena |
Dodany dnia 03/08/2016 17:57
|
Rozgrzany Postów: 54 Data rejestracji: 09.06.15 |
Hmm, z tych leków to chyba Haloperidol ma takie działanie - ale w szpitalu miałeś dość dużą dawkę, więc może teraz nie będzie tak źle - on chyba dobrze działa w przypadku głosów, trzeba próbować i co najważniejsze - ufać swojemu lekarzowi :-)
"Lęk przed smiercią w rzeczywistości jest lękiem przed życiem. Innymi słowy: im bardziej nieprzeżyte życie, im więcej straconych szans i goryczy niespełnienia, tym bardziej obawiamy się śmierci." |
|
|
Junk Head |
Dodany dnia 04/08/2016 23:17
|
Startujący Postów: 193 Data rejestracji: 11.04.15 |
Po haloperidolu moje głosy w głowie zdecydowanie ucichły i mogłam normalnie wyjść do ludzi, bez zaciskania pięści i zębów, aby komuś niczego nie zrobić. Było fajnie... do czasu, aż mój mózg się do niego przyzwyczaił i zaczęło się od nowa. Psychiatra zwiększył dawkę, znów było milutko, ale tylko na jakiś czas. W sumie brałam go przez ok 5 miesięcy i przez ten czas było w porządku. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jednak, jak wiadomo, każdy inaczej reaguje na leki. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 11/08/2016 09:18
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Haloperidol to stary lek ale dobry. Na mnie również działał tylko skutki uboczne mi doskwierały.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Przeskocz do forum: |