23 Stycznia 2025
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

LoveMeeToo LoveMeeToo
2 dni Offline
Gerda Gerda
1 tydzień Offline
eVaNiCe eVaNiCe
3 tygodni Offline
Klara Klara
4 tygodni Offline
martyna martyna
4 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: Gerda
Ogółem Użytkowników:2,213
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

01/12/2024
Explore the best Phuket Surf beaches in Thailand! Ride the waves at Kata Beach and Patong Beach, perfect for surfers of all levels. Experience thrilling adventures, stunning views, and ideal surfing c

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
 Drukuj temat
Dzisiaj zrobiłam/em dla swojego leczenia
Makro
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 16/10/2010 22:42
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

Dużo ostatnio defetyzmu, bierności - mówię temu stanowcze stop. Znaczna część uczestników forum cierpi na zaburzenia, w których 10% zależy od pracy terapeutów, psychiatrów, a pozostałe 90% odpowiedzialności jest po ich stronie.

Zatem proszę Was o chwalenie się, prześciganie w aktywności, inicjatywach - posty "pro chorobowe" będą bezlitośnie kasowane, a te pozytywne nagradzane stosownym aplauzem. Chyba przyda się pozytywne wzmocnienie.
Edytowane przez Makro dnia 16/10/2010 22:45
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
Mademoisellka
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 17/10/2010 11:07
Awatar

Medalista

Data rejestracji: 28.12.08

Bardzo mi się podoba Twój pomysł, mam tylko pytanie natury technicznej- gdzie mamy to robić?
W tym wątku czy w swoich?
[color=#336633]To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie.

Gabriel García Márquez
[i]Miłość w czasach zarazy[/i] [/color]

Makro
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 17/10/2010 11:08
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Proponuję w tym wątku. Niech będzie optymistycznym akcentem.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

Kati
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 17/10/2010 15:12
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 29.06.09

Dziś zrobiłam dwugodzinny spacer z wózkiem. Pierwszy od porodu. Wprawdzie dalej ledwo widzę na oczy z kataru i kaszlę tak, ze mnie panie w sklepie poznają i mówią "dzień dobry" nie patrząc, ale byłSmile Chcę wrócić do wielokilometrowych wędrówek, bo to mi służy. Może już wkrótce.

martyna
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 08:59
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

przetrwałam noc Wink
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

Jaskolka
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 18:16
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 13.10.10

Kurczę, nie wiem czy to w tym wątku wystarczy, ale... zarejestrowałam się do psychiatry Smile
Jeśli od kilku lat już o tym myślałam, 11 miesięcy temu obiecałam kumplowi (któremu zwierzyłam się z problemów) że to zrobię po osiemnastce (którą miałam trochę ponad pół roku temu... ale przed to równałoby się obowiązkowo wiedza mamy, czego nie chciałam) a potem, no cóż, byłam z tym bardzo opieszała i się przeciągnęło aż do teraz... to chyba jednak dobrze zrobiłam, że w końcu się zdecydowałam. I jest to dla mnie to naprawdę wielki krok do przodu w naprawianiu sobie życia Smile

Artystyczna Dusza
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 19:03
Awatar

Medalista

Data rejestracji: 31.05.09

Bardzo fajny pomysł Makro!
A ja?
-umyłam się
-ubrałam się
-wytrzepałam pranie
-opiekowałam się siostrzeńcem
-odpisałam na e-maile
Może to niewiele ale dla mnie to bardzo dużo.Aaaaa i tak jak Kati chciałabym wrócić do spacerów-tylko z psem Smile

http://monia-art.blogspot.com/
Nadzieja
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 19:50
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 20.08.08

Może nie dzisiaj, ale w sumie pomyślałam, że mogę to tu napisać. Przeczekałam niepożądane objawy zwiększonej dawki Neurotopu i nie zrezygnowałam z dodatkowej tabletki sama. Co u mnie niestety jest sukcesem, bo co jakiś czas eksperymentuję sama z lekami z czego mój lekarz niezbyt jest zadowolony.
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."
Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color]

hadassa
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 20:55
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 13.03.10

Ech...ja nawet założyłam sobie taki zeszyt, gdzie notuję swoje sukcesy i to co zrobiłam dla mojego zdrowienia. To zalecenie terapeutki z poradni. No i...czasem są dni, że nienapiszę nic, a jak już coś napiszę to są to dwie, może trzy rzeczy...Dlaczego tak trudno znajdować mi pozytywne i optymistyczne rzeczy w moim życiu?

A dziś?
-byłam na terapii grupowej
-spotkałam się z kolegą alkoholikiem na herbacie, taki mini-mitingWink
-nie wiem czy to się kwalifikuje, ale pomalowałam sobie paznokcie i w ogóle swojej urodzie poświęciłam dziś ze dwie godziny...Zawstydzony
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie
moje prawo, to jest pańskie lewo.
Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...)
Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color]

Makro
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 20:58
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Cieszę się, że część zrozumiała idee tego wątku. Powiem, że aż się miło czyta!

Kati
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2010 21:54
Awatar

Platynowy forumowicz

Umówiłam się dziś na spotkanie z moimi byłymi uczennicami. Nie widziałyśmy się sześć lat! Nie stchórzyłam, dałam radę w dwie godziny odgruzować chałupę i - warto byłoSmile Siedziałyśmy cztery godziny i nie mogłyśmy się nagadać. Umówiłyśmy się na następne spotkanie. Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia, mimo potwornego zmęczenia.

Mademoisellka
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 19/10/2010 14:54
Awatar

Medalista

Ja dziś wstałam raniutko, wyszykowałam się na zajęcia i...przez cały dzień byłam optymistką (swoją drogą -cholernie męczący ten optymizm, nie ma czasu nawet zatrzymać się i ponarzekaćSmile). Przez cały dzień nie dawałam się czarnym myślom, starałam się rozbudzić w sobie motywację do nauki, a z konkretów- cóż, pozwoliłam sobie pójść na kawę do uroczej kawiarenki i kupiłam sobie luksusowy (jak na kieszeń studenta) magazyn, zgodny z moimi zainteresowaniami . O, tyle. Może dla większości to mało, dla mnie ogromny krok w stronę lepszego życia.
[color=#336633]To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie.

Gabriel García Márquez

Alia
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 19/10/2010 17:20
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 01.09.09

A czy mogę w tym wątku wpisać, co zrobiłam dziś dla siebie, nawet jeśli niekoniecznie jest to element mojej terapii (której nie mam)? Otóż dziś powiedziałam wicedyrektorce, że nie podoba mi się jej pomysł i wybroniłam rozwiązanie, które było dla mnie wygodniejsze. To było trudne, bo ja z reguły nie umiem sprzeciwiać się przełożonym i w efekcie zawsze jestem jak ten wielbłąd przytłoczony dodatkowymi obowiązkami.

Kati
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 19/10/2010 17:32
Awatar

Platynowy forumowicz

Alia, przeciwstawienie się przełożonym, to według mnie zdecydowanie zrobienie czegoś dla siebie. Choć czasem jest to robienie sobie kuku Grin Oba warianty przepracowałam na sobie.

Nadzieja
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 19/10/2010 21:05
Awatar

Pasjonat

A ja mimo potwornego nastroju i rezygnacji pojechałam dzisiaj na terapię, chociaż to nie wiem czy jet to coś wielkiego, bo ja jestem uzależniona od mojej psychoterapeutki i terapii, a spotkania i tak mam wyznaczone, więc... No,ale napisałam i już...
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."

Makro
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 19/10/2010 21:23
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Nadzieja - udała ci się niezwykła sztuka - niby coś zrobiłaś, a i tak to jest do niczego. Przyznaję, że bije pesymizmem.

Nadzieja
#17 Drukuj posta
Dodany dnia 20/10/2010 15:59
Awatar

Pasjonat

tak jakoś wyszło...

Mademoisellka
#18 Drukuj posta
Dodany dnia 20/10/2010 18:13
Awatar

Medalista

Ja dziś zjadłam pyszne frytki. I też nie wiem czy to było pozytywne (wskazuje niby na 'normalne' odżywianie, zero odchudzania) czy negatywne (bo niezdrowe i w ogóle wywołało we mnie dziwne wspomnienia za czasów chudości, kiedy to frytki były dla mnie abstrakcją).

Gabriel García Márquez

hadassa
#19 Drukuj posta
Dodany dnia 20/10/2010 21:18
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 13.03.10

Byłam dziś na terapii indywidualnej, była to owocna sesja. Znowu dowiedziałam się czegoś o sobie.
Napisałam też dwa długaśne maile, jeden do przyjaciólki, drugi do kolegi. Obydwa ważne i obydwie znajomości też dla mnie ważne.
No i w ogóle jakoś tak mi dziś dobrze...No ale tego już sama nie zrobiłam...Jakoś się tak zrobiło...Smile
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie
moje prawo, to jest pańskie lewo.
Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...)
Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color]

Greta
#20 Drukuj posta
Dodany dnia 20/10/2010 21:30
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 02.07.10

Dzisiaj poszłam na spotkanie ze znajomym. Mimo wielkich obaw i złego samopoczucia, [b]poradziłam sobie[/b]. Mogłam się trochę wygadać. Jestem z siebie prawie dumna Wink

Przeskocz do forum: