Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Uzależnienia
Strona 2 z 2: 12
|
Internet - piękny, wspaniały świat
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 08/04/2012 12:26
|
![]() Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
[quote]a mnie nawet nie było stać na ścięcie wydłużających się niemiłosiernie kłaków.[/quote] Nie pozostaje nic innego, jak wziąć nozyczki i obciąć się samemu ![]() Ja tak robię. Też mi szkoda dać 25 zł co miesiąc na fryzjera, wolę iść do spożywczaka i kupic coś dobrego. A tak na poważnie- da się tak.W domu też rozjaśniam włosy. Piszę ze też tak można, poz tym nawet jak przez parę dni mam trochę schodów zanim włosy się nie ułożą, to nic w porównaniu z płaczem jaki mi czasem fundowałay fryzjerki bez talentu. To tyle, bo to wątek nie o włosach a internecie. [i]nie stosujesz się do zasad panujących na forum. Ono się dla ciebie nie zmieni![/i] ![]() |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 18/06/2012 17:36
|
![]() Platynowy forumowicz ![]() Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Pierwszą, rzecza jaka zrobiłam dziś nie było umycie zębów. Nawt papieros musiał poczekać. Na dzień dobry odpaliłam kompa... Niedobrze. W ciągu całego dnia co chwilę zerkałam w cyberprzestrzeń- ekran telefonu mam tak porysowany, że w słońcu ledwo co widać. Jesli z jakiegoś powodu nie ma dostępu do internetu robię się poirytowana- znajomości w świecie realnym niemal całkowicie olałam. Chyba jest problem. Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 19/06/2012 19:10
|
![]() Grupa Trzymająca Władzę ![]() Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Artykuł na temat, opisuje dość skrajne przypadki, może kogoś zainteresuje: [url]http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/narkomani-internetu,1,4209612,kiosk-wiadomosc.html[/url] Edytowane przez Perfidia dnia 19/06/2012 19:10 [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 19/06/2012 19:33
|
![]() 300% normy ![]() Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
ja tam się nie czuję uzależniona od mediów czy to internet czy TV , jak są to są jak nie ma to dramatu też nie ma, ale spotkałam tych którzy rzucali czym popadnie jak im internet odłączyli ![]() Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ef |
Dodany dnia 19/06/2012 19:53
|
![]() Pasjonat ![]() Postów: 6497 Data rejestracji: 16.02.11 |
niczym nie rzucam i nie odczuwam zbyt dotkliwie jak już się przyzwyczaję, że nie ma neta. ale jak jest to przepadłam.... ![]() Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 31/07/2016 23:45
|
![]() Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Chciałabym mniej czasu spędzać przed kompem - może macie jakieś pomysły jak to zrobić? Wypełnić sobie czas zajęciami? Nie jest to jakiś mega problem dla mnie, ale po prostu czuję, że przesadzam z internetem ![]() Wpadam kontrolnie - sprawdzić, czy wszyscy znajomi żyją, czy ktoś nie potrzebuje nagle jakiejś pomocy... często wpadam, żeby opłacić rachunek, sprawdzić rozkład autobusów i z pięciu minut robi mi się godzina ![]() ![]() "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
sigma |
Dodany dnia 01/08/2016 01:03
|
![]() Grupa Trzymająca Władzę ![]() Postów: 12606 Data rejestracji: 12.02.11 |
Mnie czasem gubi facebook w telefonie. O ile z innych miejsc w sieci korzystam raczej coraz mniej, to wchodzenie w facebookową aplikację, jak tylko wsiądę do tramwaju/czekam na przystanku/mam przerwę w pracy/... robi się już u mnie takim odruchem, nad którym się nawet nie zastanawiam. A że staram się żyć jak najbardziej świadomie, to trochę mi to bezmyślne klikanie zaczyna przeszkadzać. Nie wiem jeszcze, co z tym zrobię. Na razie obserwuję. Jak uznam, że przesadzam za bardzo, to może się zdecyduję na odinstalowanie aplikacji i korzystanie z fb tylko w domu, po włączeniu laptopa, bardziej świadomie i celowo. Paru moich znajomych tak zrobiło i mówią, że dużo czasu w ciągu dnia na tym zyskali. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Innocentia |
Dodany dnia 02/08/2016 12:04
|
![]() Medalista ![]() Postów: 694 Data rejestracji: 14.09.14 |
To prawda. Czasami robię sobie odwyk od telefonu/komputera. Ile czasu wtedy zyskuję! Gdybym tylko mogła usunęłabym konto na fb, ale niestety, takie czasy, gdyby nie media społecznościowe stracilibyśmy kontakt z większością znajomych (przynajmniej w moim przypadku). Gdybym nie miała grupy ze studiów na fb może byłoby mi łatwiej usunąć. Ale tv nie oglądam, chociaż na fb wiadomości najważniejsze przejrzę. Wszystko ma swoje plusy i minusy. [b][i]"Zdolność człowieka do dawania siebie innym ludziom jest poezją w prozie życia." - Zygmunt Freud[/i][/b] |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |