Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
Momenty zwrotne
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 15/11/2020 17:56
|
![]() Grupa Trzymająca Władzę ![]() Postów: 6713 Data rejestracji: 03.04.10 |
To gdzie teraz jestem to oczywiście konsekwencja ciężkiej pracy na terapii i w życiu. Jednak w moim zdarzyły się rzeczy, które miały na mnie większy wpływ niż inne. Nie wszystkie były pozytywne, ale były ważne, zwrotne. Pierwszym zwrotnym momentem była wyprowadzka na studia, przez pięć lat w domu słyszałam, że nie dam rady studiować poza domem, bo się lecze psychiatrycznie. Nie było łatwo, bo musiałam mieszkać w akademiku na 10m2 z inna osobą bez cienia prywatności. Rok później zmarł po długiej chorobie mój ojciec i ten moment był najbardziej zwrotnym w moim życiu, chwilą, która pozwoliła zrobić pudełko pt "ojciec alkoholik" na terapii pracowałam by je domknąć. Wiedzieć co w nim jest, ale nie zaglądać codziennie trzymać je w ryzach. Później zdarzyło się kilka trudniejszych momentów, jednak nie wiem, który z nich będzie zwrotny. Jeszcze nie widzę tego z takiego dystansu. A jak jest u Was? Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Klara |
Dodany dnia 15/11/2020 18:05
|
![]() 300% normy ![]() Postów: 7021 Data rejestracji: 16.04.12 |
U mnie pierwszym wyjazd na studia i rozpoczęcie leczenia psychiatrycznego. Ale takim najważniejszym i najbardziej zmieniającym moje życie była przeprowadzka w celu podjęcia pracy. To co mi to dało to nawet nigdy nie spodziewałam się, że aż tak wiele może się zmienić. ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat |
|
|
rafa |
Dodany dnia 16/11/2020 08:27
|
Startujący![]() Postów: 112 Data rejestracji: 16.04.16 |
U mnie rozpoczęcie leczenia psychiatrycznego a później samo wszystko zaczeło się układać. Antydepresanty |
|
Przeskocz do forum: |