14 Grudnia 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

fastryga fastryga
1 tydzień Offline
easyflyfoil easyflyfoil
1 tydzień Offline
Em Em
4 tygodni Offline
sasta sasta
5 tygodni Offline
notno notno
7 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: easyflyfoil
Ogółem Użytkowników:2,210
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

01/12/2024
Explore the best Phuket Surf beaches in Thailand! Ride the waves at Kata Beach and Patong Beach, perfect for surfers of all levels. Experience thrilling adventures, stunning views, and ideal surfing c

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
 Drukuj temat
anoreksja/ bulimia błędne koło...
Aga88
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 11/11/2016 10:36
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 10.11.16

Cześć Smile 9 lat temu zaczęłam się odchudzać, zawsze byłam "puszysta" i po ukończeniu 18 lat i przejściu miłosnego zawodu powiedziałam sobie dość. Początkowo oczywiście stosowałam diety głównie znalezione w internecie i intensywnie ćwiczyłam. Waga gwałtownie zaczęła spadać i nawet nie zorientowałam się kiedy straciłam nad tym kontrole. Przestałam praktycznie jeść, ukrywając to (do dzisiaj nie wiem jak ) przed swoją rodziną. W momentach kryzysowych kiedy już musiałam spożyć jakiś posiłek ukradkiem wszystko wymiotowałam. Moje otoczenie było pod wrażeniem szybkiej zmiany mojego wyglądu a to jeszcze bardziej mnie motywowało. W efekcie przez 5 miesięcy schudłam [color=#ff0000](ciach)[/color]. W tym czasie też przeprowadziłam się do innego miasta na studia i to spotęgowało moją chorobę jaką niewątpliwie była anoreksja. Kiedy już sięgałam dna moja rodzina i przyjaciele zrobili wszystko, żeby mnie z tego wyciągnąć. Poradziłam sobie z tym bez psychologów, terapii itd. W sumie poradziłam nie do końca... Do dziś borykam się z problem bulimii. Cały czas jestem na diecie i dużo ćwiczę a mimo to i tak przytyłam z powrotem [color=#ff0000](ciach)[/color]. Znowu nie akceptuje siebie, zamykam się przed znajomymi, rodziną wstydząc się tego, że znowu jestem "wielka". W momencie kryzysu nie panuje nad tym ile jem i co jem, po czym oczywiście inicjując wymioty wszystko zwracam. Ataki bulimii zdarzają mi się coraz częściej Sad Brak mi już sił na nieustanną walkę z samą sobą, ze swoim ciałem i padającą psychiką. Myśli samobójcze też nie są mi obce, szczególnie teraz gdy dalej nie jem jak normalny człowiek ([color=#ff0000]ciach),[/color] ćwiczę intensywnie a bardzo przytyłam, mam ogromny problem z bolącym i puchnącym brzuchem, moja psychika po prostu już tego nie wytrzymuje! Sad Proszę, BŁAGAM o jakieś rady!! Może jest ktoś w stanie polecić mi jakiegoś dobrego psychologa w Warszawie?
Edytowane przez sigma dnia 11/11/2016 11:11

sigma
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 11/11/2016 11:13
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 12.02.11

[color=#ff0000]Proszę zapoznać się z regulaminem forum! Podawanie informacji o kilogramach i kaloriach jest zabronione.[/color]
karą za niewiarę będzie lęk
który już nie zechce opuścić mnie

martyna
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 11/11/2016 11:40
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

Witaj Smile
Aga o jakie rady prosisz?
Terapeutę możesz znaleźć na wielu stronach internetowych, forach, polecają i krytykują.
Mogę Cię zapewnić, że to błędne koło można przerwać, potrzeba dużej motywacji, pracy nad sobą, wylanych łez, złości i szczerości z samym sobą, ale można.Pamiętaj jedno na coś trzeba się zdecydować nie można " mieć ciastka i zjeść ciastko", naprawdę istnieje życie poza jedzeniem i kcaloriami, kg, cm i to całkiem fajne życie.

Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

Aga88
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 12/11/2016 11:48
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 10.11.16

Martyna ja wiem, że istnieje takie życie tylko sama już go nie pamiętam Sad Wiem jedno zrobię wszystko, żeby zacząć w końcu normalnie żyć. Dzięki będę szukać na forach dobrego terapeuty.

kinpump
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 07/12/2017 21:47
Awatar

Rozgrzewający się

Data rejestracji: 07.12.17

Powodzenia!

Przeskocz do forum: