Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Nasze wątki
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
[Nadzieja] Walczę czy sie poddaję??? cd.
|
|
| Nadzieja |
Dodany dnia 18/07/2010
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1034 Data rejestracji: 20.08.08 |
Wczoraj wyszłam na dobre ze szpitala i postanowiłam o założeniu ponownie swojego wątku. Chyba już jestem gotowa, na ponowny udział w forum? W szpitalu spędziłam 12 tygodni. Jakoś ciężko wrócić mi ponownie do rzeczywistości. Wiem, że muszę zacząć żyć, nie ogladać się już za siebie. Przedemną dużo ciężkiej pracy. Trzymajcie za mnie kciuki.
Edytowane przez Makro dnia 19/08/2010 Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany. Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru" Cinis et manes et fabula fies (Persjusz) |
| martyna |
Dodany dnia 18/07/2010
|
|
Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 983 Data rejestracji: 07.08.09 |
Walcz Nadziejo i nie poddawaj się. ![]() Cieszę się, że jesteś z Nami.
bo w oczach tkwi siła duszy P.Coelho |
|
|
|
| irian |
Dodany dnia 18/07/2010
|
Startujący![]() Postów: 178 Data rejestracji: 16.11.09 |
cieszę się ze Cię znowu widzę na forum, Nadziejo wiadomo , początki po wyjściu ze szpitala są trudne... ale wierzę, że dasz sobie radę masz nasze wsparcie :* trzymam mocno kciuki za Twój powrót do normalności :* |
| verdemia |
Dodany dnia 18/07/2010
|
Finiszujący![]() Postów: 425 Data rejestracji: 29.07.09 |
trzymam za ciebie kcuki Nadziejo mam nadzieję, ze teraz juz będzie na tyle w porządku, ze uda ci się jakoś zyć
"It's time for us as a people to start making some changes, let's change the way we eat, let's change the way we live, let's change the way we treat each other. See our old way wasn't working so it's on us to do what we gotta do to survive" Tupac Shakur |
|
|
|
| Kati |
Dodany dnia 18/07/2010
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1482 Data rejestracji: 29.06.09 |
Witaj w domu, Nadi |
|
|
|
| Nadzieja |
Dodany dnia 18/07/2010
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa
Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany. Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru" Cinis et manes et fabula fies (Persjusz) |
| Mademoisellka |
Dodany dnia 19/07/2010
|
|
Finiszujący ![]() Postów: 360 Data rejestracji: 28.12.08 |
ach, ten twój awatar ![]() Oddaj mi tego kocura ;D To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie. Gabriel García Márquez Miłość w czasach zarazy |
|
|
|
| Nadzieja |
Dodany dnia 19/07/2010
|
|
wszystkim się podzielę, ale moim kocurem nigdy![]() Mademoisellka , a swoją droga Twój też mi się podoba
Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany. Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru" Cinis et manes et fabula fies (Persjusz) |
| Mademoisellka |
Dodany dnia 19/07/2010
|
|
Finiszujący ![]() Postów: 360 Data rejestracji: 28.12.08 |
Ale z Ciebie bestia, Nadi ;]
To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie. Gabriel García Márquez Miłość w czasach zarazy |
|
|
|
| Lena |
Dodany dnia 20/07/2010
|
|
Rozgrzany ![]() Postów: 74 Data rejestracji: 02.09.09 |
Ja też cię witam serdecznie Nadziejo ponownie ![]() i zyczę dużo siły i wiary , wytrwałości w powrocie do zycia pozaszpitalnego |
| Nadzieja |
Dodany dnia 20/07/2010
|
|
Mademoisellka![]() Dziękuję Lena Oj bardzo ciężko wraca mi się do rzeczywistości, w czwartek może pojadę do siostry do W-wy. Dzisiaj płakałam jak dziecko, dobrze, że nikt nie widział. Na pewno dłużej w domu nie wytrzymam, a nie mam siły szukać teraz pracy, po prostu masakra, co się ze mną porobiło. Wszystko mnie przerasta!!!
| kohterka |
Dodany dnia 20/07/2010
|
|
Startujący ![]() Postów: 160 Data rejestracji: 28.05.09 |
Witaj Nadziejo .
Jest taka cierpienia granica, za którą uśmiech pogody się zaczyna... Czesław Miłosz |
|
|
|
| Nadzieja |
Dodany dnia 22/07/2010
|
|
Jutro wyjeżdżam do siostry, mam nadzieję, że tam odetchnę i nabiorę sił do życia. Siostra mnie trochę rozumie. Tak mi sie wydaję. Nie będzie mnie przez jakiś czas na forum. Ściskam Was wszystkich mocno
| martyna |
Dodany dnia 23/07/2010
|
|
Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 983 Data rejestracji: 07.08.09 |
Mam nadzieję że Nadzieja odzyska nadzieję by jakoś poukładać sobie swój świat. Może ten czas da Ci odrobinę wytchnienia by zobaczyć wszystko w innych kolorach. powodzenia
bo w oczach tkwi siła duszy P.Coelho |
|
|
|
| irian |
Dodany dnia 01/08/2010
|
Startujący![]() Postów: 178 Data rejestracji: 16.11.09 |
powodzenia Nadziejo odpocznij sobie :* |
| Nadzieja |
Dodany dnia 15/08/2010
|
|
No więc tak, wczoraj wróciłam od siostry i było super, poza tym,że bardzo mnie pilnowała, żeby wszystko co zjadłam zostało tam gdzie powinno....po tym jak raz mnie na tym złapała......po prostu masakra nie pytajcie jak się wtedy czułam....nawet kawę mi ograniczyła.Zastanawia mnie tylko to, że przed ludźmi, którzy dokładnie wiedza jak to jest tzn znają problem np lekarze, psycholodzy, czy ludzie z którymi leżałam w szpitalu mogę o tym otwarcie już mówić, nie wstydzę się tego, a też na początku pamietam było mi ciężko. A np przed siostrą, gdy weszła do łazienki w dodatku wtedy z dwumiesiecznym niemowlakiem na rękach poczułam się jak smieć, nawet nie umiem tego okreslić po prostu podle, że musiała to widzieć... Próbowała ze mną rozmawiać... nie, nie potrafię jej wytłumaczyć tego wszystkiego. Dlaczego tak się dzieje. Zastanawiała się dlaczego leczenie mi nie pomaga. Przy okazji musiałam jej powiedzieć co było głównym powodem mojego pobytu w szpitalu tym razem. Przeżyła szok, że chciałam sie zabić. Po prostu masakra, aż nie chce mi sie o tym pisać, nie mam siły.... No ale przez te 3 tygodnie wypoczełam, powiedzmy odżyłam i przybylo mi z nawet odrobinkę z tego akurat się nie cieszę. Oczywiscie inni tego podobno nie widzą. A ja tak. Wróciłam do domu na razie czuje się ok. poza tym, że znowu robię nastepną głupotę. Wiem powiecie skoro wiesz to po co to robisz i jeszcze o tym piszesz. Ale napiszę. Otóż mój lekarz ma urlop i pokończyły mi się leki, chodzi głównie o Velafaks powinnam łykać 225 mg dziennie. Powinnam przed wyjazdem do W-wy pójść do rodzinnego i go przepisać zresztą inne prochy też, no ale nie poszłam i zeszłam najpierw na dawke 150 a teraz już schodzę na 75 mg zostało mi 13 tabletek, wizytę mam 31 sierpnia, wiec może uda mi sie to przeżyć, chociaż zabraknie mi tabletek. Ale nęci mnie żeby siebie sprawdzić, czy dam radę, jak to będzie...Wiem znowu kombinuje jak "koń pod górę" ale taka już jestem. We wtorek jadę do psycholog, cieszę się, bo brakuje mi p.Agnieszki. Do szpitala na oddział tez zajdę, wręcz nie mogę się doczekać na spotkanie z dziewczynami no i zabiorę buty sportowe, które tam zostawiłam. Mam też cichą nadzieje, że spotkam moją kochaną p. Anię( moja psycholog w szpitalu) tak więc nie mogę doczekać sie do wtorku. A co dalej,czeka mnie szukanie nowej pracy, ech!....Muszę zacząć żyć.... Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany. Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru" Cinis et manes et fabula fies (Persjusz) |
| Nadzieja |
Dodany dnia 19/08/2010
|
|
Jestem u koleżanki, daleko od domu i czuję się wspaniale, wspominamy szpitalne wydarzenia, to co się działo. Kasiulek jest wspaniały. Tak się za sobą steskniłyśmy. A podobno tak toksycznie na siebie działamy. Teoria specjalistów... Uciekam, tak ja ciagle uciekam. Miesiac temu wyszłam ze szpitala, a w domu byłam dosłownie kilka dni. To chyba dlatego czuję się tak wspaniale. Uciekam od życia i od problemów, to obecnie robię.Co będzie jak przestanę? Tego się boję. Dzisiaj zadzwoniłam do mojej psychoterapeutki, będę miała spotkania co tydzień. Chcę wykorzystać tą szansę i wynieść ze spotkań z Nią jak najwięcej.. Mam doskonałą specjalistkę od ED, za darmo i jeszcze mogę spotykać się z nią co tydzień. Co jest ze mną nie tak, że mimo wszystko pogrążam się w bagnie??? Edytowane przez Nadzieja dnia 19/08/2010 Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany. Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru" Cinis et manes et fabula fies (Persjusz) |
| Nadzieja |
Dodany dnia 21/08/2010
|
|
Smutno mi, bo widzę,że do mojego wątku nikt ostatnio nie zaglada. Ja naprawdę nie liczę na głaskanie po głowie
| Kati |
Dodany dnia 21/08/2010
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1482 Data rejestracji: 29.06.09 |
No następna normalnie Zagląda, zagląda, tylko nie pisze |
|
|
|
| Nadzieja |
Dodany dnia 21/08/2010
|
|
Bardzo bym sie ucieszyła jakbys skrobneła coś od siebie, zresztą nie tylko TY. Chyba, że piszę, aż tak beznadziejne rzeczy. Nawet Makro milczy
| Przeskocz do forum: |