Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia osobowości
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
Osobowosc narcyztyczna
|
|
| wystraszona |
Dodany dnia 11/05/2010
|
Rozgrzany![]() Postów: 58 Data rejestracji: 03.04.10 |
To ja, nienawidze siebie jak juz wczesniej pisalam. Oprócz tego jak swietnie Makro zauważyłeś wymagam od siebie ideału. Był czas ze moja samoocena byla stabilna, ale to było wtedy gdy mialam odstawione leki i byłlam tylko pod opieka psychologa no i przedewszystkim tata był zdrowy. Staram sie spelnic oczekiwania, byc nienaganna, wzrorowa. Wczesniej mialam tez potrzebe bycia liderka i pomagania komus, w tej chcwili przez lęk i ciagły smutek tego nie odczuwam. Kiedy po raz pierwszy spotkałam sie z wyjaśnieniem tego czym jest o. narcystyczna mało z krzesłla nie spadlam. Generalnie osoba z o. narcystyczna to psychopada i generalnie niezly materiał na seryjnego morderce. Teraz podchodze do tego z dystansem (nie mam zamiaru byc seryjnym morderca ) Zmieniłam sie od czasu tamtych badan, duzo sie wydarzylo, duzo przeszlam. Nie powiem wam jeszcze jak wspominam okres tych juz prawie 3 lat od czasu diagnozy i zetkniecia sie z definicja o. narcystycznej. W tej chwili nabralam dystansu. Myśle jestem o. narcystyczna - i co z tegoDobra koncze moje wynużenia, bo mnie łaacina wzywa eh.. repetitio est mater studiorum Bo ten, kto raz nie złamie w sobie tchórzostwa, będzie umierał ze strachu do końca swoich dni. |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |