Zobacz temat
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
Podaj dalej - o co chodzi?
|
|
| Perfidia |
Dodany dnia 31/08/2009
|
|
Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 907 Data rejestracji: 26.01.09 |
W tym ferworze świętowania i oficjalnego otwierania strony nie pomyśleliśmy, aby również na forum ogłosić co i jak. Zatem nadrabiam to niedopatrzenie. Jakiś czas temu jedna z naszych forumowiczek - anima, zaproponowała coś takiego: http://mam-efke.p...ead_id=225. Pomysł spodobał się, więc postanowiliśmy stworzyć projekt, który otrzymał dzięki Kati nazwę Podaj dalej. Tu należy podkreślić, że pomysł, na którym jest oparte Podaj dalej pochodzi z anglojęzycznego forum We Bite Back, o którym jego założycielka mówi 'post pro ana' (czyli następny krok pro ana). To społeczność, która oferuje wsparcie, zrozumienie, porady osobom, które chcą wyjść z zaburzeń odżywiania. (Więcej na ten temat na stronie Podaj dalej w dziale Prekursorzy). Przez ostatni miesiąc pracowaliśmy nad stroną techniczną przedsięwzięcia (ukłony w stronę Makro), grafiką i przede wszystkim tekstami. Wczoraj wieczorem strona została ukończona i mogliśmy oficjalnie pokazać ją wszystkim. Pomysł jest taki, aby aktywnie przeciwdziałać lansowaniu ideałów piękna w rozmiarze 0, chcemy promować samoakceptację. Podaj dalej wykracza poza internet, ponieważ chcemy zachęcać ludzi, aby zostawiali małe samoprzylepne karteczki z optymistycznymi hasłami tam, gdzie mogą je przeczytać inni. Szczegóły znajdują się na http://podaj-dale.... W planach mamy systematyczne rozwijanie strony, jesteśmy otwarci na pomysły i propozycje, a także krytyczne uwagi. Jeżeli ktoś nie ma ochoty, możliwości czy czasu, aby pisać artykuły, czy rozklejać karteczki, a podoba mu się nasza akcja i chce ją popierać, można się włączyć podając dalej adres do strony, tak aby jak najwięcej osób przeczytało o co nam chodzi. To jest konto Podaj dalej na NK: http://nasza-klas...e/28380933, jeżeli chcecie dodajcie je do znajomych (nie ma tu żadnego przymusu!). Pozostaje jeszcze kwestia zamkniętego forum, które jest dostępne tylko osobom, które w taki czy inny sposób były zaangażowane w tworzenie Podaj dalej. Wyobraźcie to sobie jako takie robocze miejsce, gdzie mogliśmy na bieżąco dyskutować nad stroną, taka 'sala narad'. W gruncie rzeczy są to przede wszystkim teksty, które trafiły na stronę Podaj dalej, w takiej bardziej surowej formie. Gdyby ktoś miał chęć zasilić naszą Drużynę to podania wraz z listem motywacyjnym można składać w sekretariacie A tak na serio - proszę odezwać się na priv (do mnie, do Makra, do Kati, lub innej osoby z grupy) lub tutaj zgłaszając chęć dołączenia i kilka słów na temat jak wyobrażacie sobie swój udział w projekcie. Nie stawiamy żadnych warunków może poza tym, żeby być aktywnym na mam eFkowym forum.I to chyba na tyle (na razie). W razie wątpliwości o co chodzi śmiało pytajcie
Edytowane przez Perfidia dnia 01/09/2009 Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| verdemia |
Dodany dnia 01/09/2009
|
Finiszujący![]() Postów: 419 Data rejestracji: 29.07.09 |
dodałam do znajomych, link do stronki wstawilam jako opis na gadu, na blogu dodalam do ulubionych. Wiecej pomysłów nie mam. Akcja super. |
|
|
|
| Perfidia |
Dodany dnia 01/09/2009
|
|
Wielkie dzięki Verdemio
Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| anima |
Dodany dnia 04/09/2009
|
|
Startujący ![]() Postów: 123 Data rejestracji: 25.03.09 |
Hej hej cześć wszystkim To ja, znowu na przepustce Jestem w 7 niebie, dzięki za tę akcję, dzięki dzięki :] !!! Nie wiem gdzie umieścić to pytanie więc po prostu zrobię to tu: czy przy naszych profilach na podaj-dalej można by umieścić w avaratach nasze zdjęcia? Coś w stylu obrazka Kati, tylko że nasze prawdziwe buźki ![]() Chyba nie ma się czego bać, hm? Ze zdjęciami strona nabrałaby większej wiarygodności, tak mi się wydaje. |
| Makro |
Dodany dnia 04/09/2009
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1403 Data rejestracji: 10.08.08 |
może się wyłamię, ale z wielu powodów preferuję zachować anonimowość.
Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłączone. Proszę nie traktować moich słów jako wiążących. |
| Perfidia |
Dodany dnia 04/09/2009
|
|
Ja w zasadzie nie mam oporów, tyle, że jak ja ujawnię swoją twarz, to równie dobrze Makro może ujawnić swoją.
Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| mlekowproszku |
Dodany dnia 04/09/2009
|
Rozgrzewający się![]() Postów: 23 Data rejestracji: 23.08.09 |
jestem zachwycona akcją, to naprawdę rewelacyjny pomysł i chociaż nie mam za duzo wspolnego ze środowiskiem post/anty/pro ana to z chęcią oferuje swoją skromną pomoc. kupiłam kolorowe karteczki. od poniedziałku bede się bawić w Amelię (;p) w warszawie planuję akcję u mnie w pracy, za kilka tyg wracam do krk i tam będe starać się głosić dobrą nowinę ![]() A co powiecie na karteczki zagranicą? Na początku października wybieram się do Włoch może akcję da sie rozszerzyć poza Polską? ![]() |
|
|
|
| Kati |
Dodany dnia 04/09/2009
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1482 Data rejestracji: 29.06.09 |
Ja się dołączam do Makro. Ta moja awatarowa twarz mi wystarcza. Gdyby forum nie było wspólne, byłoby mi łatwiej, a tak wolę zostawić sobie ten margines prywatności. Mlekowproszku, super, to obie stolice mamy zaklepane. Czy ktoś się może wybiera do Gniezna, będziemy mieli komplet ![]() Co do zagranicy, czemu nie, najlepiej po polsku, żeby było zabawniej. Dopiero ktoś by miał minę, jakby w centrum Rzymu, w toalecie na przy kład, znalazł karteczke "jesteś piękna taka jaka jesteś", hihi. Amelia - to porównanie bardzo mi się podoba
Edytowane przez Kati dnia 04/09/2009 |
|
|
|
| kefi |
Dodany dnia 24/09/2009
|
|
Rozgrzewający się ![]() Postów: 11 Data rejestracji: 20.09.09 |
Zachwyciła mnie ta akcja Takie wyjście poza internet jest genialne. Bo trafienie całkiem przypadkiem na taką kartkę , gdy stoisz na przystanku, w autobusie czy gdziekolwiek indziej daje według mnie dużo większy efekt niż przeczytanie tego w internecie. Jednak te dwa światy, realny i wirtualny, bardzo się od siebie różnią ;]Od jutra rozklejam pozytywne kartki na śląsku ;P I mam wielką ochotę to jeszcze bardziej rozszerzyć, żeby nie skończyło się tylko na kartkach. Tylko muszę jeszcze pomyśleć jak ![]() |
|
|
|
| Kati |
Dodany dnia 24/09/2009
|
|
Tylko nie zapomnij zrobić fotek tak przynajmniej kilka, żeby można było umieścić na stronie karteczki Kefi |
|
|
|
| irian |
Dodany dnia 17/11/2009
|
Startujący![]() Postów: 178 Data rejestracji: 16.11.09 |
Witam wspaniała akcja dodałam do znajomych i wkleiłam karteczkę na bloga pozdrawiam |
| Makro |
Dodany dnia 19/11/2009
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1403 Data rejestracji: 10.08.08 |
Świetnie. "Karteczkujmy" gdzie się da.
Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłączone. Proszę nie traktować moich słów jako wiążących. |
| Tasha |
Dodany dnia 23/11/2009
|
|
Rozgrzewający się ![]() Postów: 9 Data rejestracji: 23.11.09 |
Całkiem fajna akcja już dodałam do znajomych na NK i mam zamiar z kumpelą pobiegać po Lublinie i rozklejać takie karteczki. Mnie może zaburzenia odżywiania nie dotyczą ale.. też mam problem ponieważ gdzie niegdzie mam trochę za dużo i w sumie nie dobrze się z tym czuję i myśle że jakbym zobaczyła takie kartwczki to bardzo by mi to porawiło nastruj. Postaram się przekonać jak najwięcej osób do uczestniczenia w tej akcji . |
|
|
|
| Kati |
Dodany dnia 23/11/2009
|
|
Tak naprawdę to Podaj-Dalej nie powinno dotyczyć tylko kobiet z zaburzeniami odżywiania. Część z osób, które włączyły się w akcje to po prostu kobiety, które chcą czuć się dobrze ze sobą. W sumie krąg odbiorców jest nieograniczony |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |