Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Cześć wszystkim :-) Labefana jestem:-)
|
|
Labefana |
Dodany dnia 01/04/2014 17:13
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 01.04.14 |
Dzień dobry wszystkim. Jestem Labefana. Od kilku lat walczę z depresją, aktualnie na wspomaganiu asertinem. Jestem też DDD i miewam problemy z objadaniem. Od dłuższego czasu przyczajam się na tym forum, dziś w końcu zdecydowałam się zarejestrować. Pracuję. Mam 29 lat. Uwielbiam czytać. Bardzo lubię koty. Mam nadzieję, że na Mam efkę znajdę bezpieczne miejsce, gdzie nie będę udawać superbohaterki, która ze wszystkim znakomicie sobie radzi :-) |
|
|
Rat |
Dodany dnia 01/04/2014 17:16
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Witaj zdecydowanie , tutaj możesz być sobą ... nie zakładać maski superbohaterki Napisz coś więcej ,gdzie pracujesz , czy w pracy właśnie taką maskę "zakładasz" ? ... jeśli chcesz oczywiście opisywać . Książki jakie najbardziej ? Raz jeszcze witaj Edytowane przez Rat dnia 01/04/2014 17:17 [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Basienka |
Dodany dnia 01/04/2014 17:49
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Witaj, fajnie że się zarejestrowałaś
[small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 01/04/2014 18:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Cześć Dostajesz możliwość pisania postów w pozostałych działach forum. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Muszelka23 |
Dodany dnia 01/04/2014 19:49
|
Rozgrzewający się Postów: 49 Data rejestracji: 01.05.11 |
Witaj Labefana
"Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem" |
|
|
Labefana |
Dodany dnia 01/04/2014 23:13
|
[quote][b]Rat napisał/a:[/b] Napisz coś więcej ,gdzie pracujesz , czy w pracy właśnie taką maskę "zakładasz" ? ... jeśli chcesz oczywiście opisywać . Książki jakie najbardziej ? [/quote] Pracuję na uczelni, uczę i prowadzę badania w naukach społecznych. Bardzo lubię moją pracę, ale w niej maska - przynajmniej na tym etapie - jest konieczna Z książek najbardziej lubię literaturę faktu, przede wszystkim reportaże społeczne i wojenne |
|
|
sigma |
Dodany dnia 01/04/2014 23:30
|
A Tochmana lubisz?
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Labefana |
Dodany dnia 02/04/2014 10:51
|
[quote][b]sigma napisał/a:[/b] A Tochmana lubisz? [/quote] Bardzo. Przeczytałam wszystko co dotąd popełnił :-) |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/04/2014 10:57
|
No to piąteczka Eli Eli co prawda jeszcze nie miałam okazji, ale Tochman jest dla mnie mistrzem reportażu bezsprzecznie. Kiedyś wpadło w moje ręce Dzisiaj narysujemy śmierć i żadna inna literatura faktu tak mną dotąd nie wstrząsnęła.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
ef |
Dodany dnia 02/04/2014 11:31
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
a Kapuściński, Jagielski? ostatnio przeczytałam obie książki Jagielskiej i... noo, wow. tak w ogóle to siema Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Labefana |
Dodany dnia 04/04/2014 20:01
|
[quote][b]ef napisał/a:[/b] a Kapuściński, Jagielski?[/quote] Kapuścińskiego lubię, ale dla mnie to jednak jest bardzie pogranicze literatury i reportażu. Bardzo lubię jego książki o zawodzie i Lapidaria :-) Jagielskiego czytałam niewiele, ale mam nadzieję nadrobić zaległości :-) Super jest Jacek Hugo-Bader. To jest mistrz w sprawach Rosji. Podoba mi się jego podejście do ludzi i świata, takie trochę dziecięce, bez uprzedzeń :-) Lubię też surowy styl Mariusza Wilka, to jest gość, który zamieszkał na Wyspach Sołowieckich. Opisuje tamten niesamowity świat. Społeczne reportaże z Polski B Lidii Ostałowskiej też są dobre. Ostatnio wpadła mi w ręce książka "Z nowego wspaniałego świata" Guntera Walraffa. To są reportaże z różnych miejsc (pracy i nie tylko) w Niemczech, niektóre są wcieleniowe, to znaczy autor się zatrudniał w tych miejscach, o których pisze. |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 07/04/2014 16:50
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
cześć
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
Przeskocz do forum: |