09.09.2010
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

09/09/2010
nie wiem...być może za dużo jedzenia i za dużo stresu ostatnio

09/09/2010
Verdemia dlaczego? L&M z czasem będzie łatwiej Pocieszacz

09/09/2010
boli mnie całe ciało ;(

08/09/2010
Okropnie mi ciężko sprostać rzeczywistości i przykro z tego powodu Zalamka

08/09/2010
gorąca kąpiel tego mi było trzeba Wink

Archiwum shoutboksa
Aktualnie online
Gości online: 4

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 292
Najnowszy użytkownik: Marek Wierzbicki
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
 Drukuj temat
Blog walczący z pro ana
gdzie ja jestem
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 03/06/2010
Awatar

Rozgrzany

Data rejestracji: 01.06.10

Jestem nowa na forum. spotkałam się z ciepłym przyjęciem i zaoferowano mi rozgoszczenie się w ramach rozgaszczania się chce się do czegoś przyznać. Otóż odwiedzałam strony pro ana założyłam nawet profil na jednym forum które działa niezwykle nieprężnie. Dotarłam tam po roku aktywnej bulimii (w sumie nawrotu) szukałam sposobu by przestać wymiotować czuć gółud. Wiem jak głupie to było teraz szukam prawdziwej pomocy.

Doceniam wiedzę zawarta na wspomnianym blogu bardzo profesjonalne artykuły wiele mi wyjaśniły o mojej chorobie.

Ja współodczuwam wiele wyśmiewanych tam zachowań ale nigdy nie uważałam zaburzenia odżywiania jako stylu życia. Nie chce na Mam efke wchodzić z kłamstwami i sekretami dlatego chciałam tu napisać ze mam za sobą chęć przynależności do pro ana i mi za o wstyd.

Życzę powodzenia w twojej pracy.

Perfidia
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 04/06/2010
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 26.01.09

Usunęłam dubelka.

Przyznawanie się do bycia czy korzystania z pro ana nie jest tutaj wymagane :-P To fajnie, że chcesz być szczera, natomiast nikt nie oczekuje, że będziesz bić się w piersi i tłumaczyć ze wszystkiego.

Co do pro ana - przez to, że pod tą nazwą kryją się różne osoby, wyznające różne poglądy i mające różne problemu, bardzo trudno jest pisać tak, aby nie tworzyć stereotypów i np. nie sprowadzać wszystkiego do głupoty. Bo przecież oprócz lasek, które święcie wierzą w to, że jak będą chude to staną się księżniczkami z bajki, są też osoby, które są zupełnie inne. Pro ana zapełnia jakąś lukę w ich życiu.

Jest to fascynujące, że w jednej grupie potrafią znaleźć się tak różne osoby - studentki psychologii, sprzedawczynie z supermarketu, uczennice gimnazjum, mężatki z dziećmi, nauczycielki, znam nawet jedną ex-striptizerkę, która prowadzi bloga pro ana.

Odbiegłam od tematu. A chciałam powiedzieć, że nie chcę aby ta walka stała się krucjatą. I nie chcę, aby to, że ktoś tak gdzieś kiedyś był pro ana było traktowane jako grzech czy łamanie prawa. To jest zbyt złożony problem, aby oceniać go w kategoriach czarne-białe.

Dziękuję za życzenia :-)
Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde

Ja tu tylko sprzątam.

http://antyproana.blox.pl
Przeskocz do forum: