Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Uzależnienia
MONAR.
|
|
Olinka |
Dodany dnia 02/10/2012 23:00
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 29.09.12 |
Witam. Po 11 latach abstynencji wróciłam do narkotyków. W tej chwili marihuana i kombo psychotropów, ale miałam już głupie mysli o innych substancjach. Zaczynam panikować, nie wiem co ze sobą robić. Nigdy nie byłam na żadnej terapii uzależnieniowej, 11 lat temu poradzilam sobie sama, wyprowadzając sie do internatu i zrywając wszelkie kontakty. Teraz nie dam już rady, potrzebuję pomocy. Ktos podsunął mi mysl o Monarze. Poszukałam w necie, okazuje się, że najwyraźniej jest to placówka zajmująca się wyłącznie leczeniem młodzieży. Ja mam 28 lat. Nie jestem w stu procentach pewna, dlatego chciałabym zapytać, czy ktos z Was korzystał z pomocy Monaru? Czy przyjmują tam również dorosłych? Jesli nie to co mam robić? Gdzie się zgłosić? Dodam, że nie mam ubezpieczenia zdrowotnego (i nie mam możliwosci, aby w najbliższym czasie je zdobyć). [color=#330000][b]Boże, użycz mi Pogody Ducha, abym mogła godzić się z tym, czego nie mogę zmienić, Odwagi, abym mogła zmieniać to, co zmienić mogę, I Mądrosci, abym potrafiła odróżniać jedno od drugiego.[/b][/color] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 04/10/2012 17:33
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Ze strony monaru: [quote]Osoby, które zażywają różnego rodzaju środki odurzające lub są od nich uzależnione, mogą korzystać z pomocy specjalistycznych placówek Stowarzyszenia MONAR na terenie całego kraju. Oferujemy pomoc osobom w każdym wieku, ze stażem zażywania narkotyków o różnej długości. W Poradniach Profilaktyki i Terapii Uzależnień MONAR można bez skierowań i innych zbędnych formalności, bezpłatnie i poufnie uzyskać poradę lekarza psychiatry lub psychologa, otrzymać w razie potrzeby skierowanie na oddział detoksykacyjny lub do ośrodka stacjonarnego.[/quote] [url]http://www.monar.org/co-robimy/leczymy-osoby-uzaleznione-od-narkotykow[/url] [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Olinka |
Dodany dnia 04/10/2012 19:51
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 29.09.12 |
dziękuję
[color=#330000][b]Boże, użycz mi Pogody Ducha, abym mogła godzić się z tym, czego nie mogę zmienić, Odwagi, abym mogła zmieniać to, co zmienić mogę, I Mądrosci, abym potrafiła odróżniać jedno od drugiego.[/b][/color] |
|
Przeskocz do forum: |