Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Przyznaję się
|
|
kabuki |
Dodany dnia 19/09/2012 01:25
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 19.09.12 |
Witam wszystkich..Tak ciężko mi cokolwiek napisać. Ale muszę, chcę. Kto by pomyślał, że i mnie to dotknie. Mam 20 lat,studiuję projektowanie ubioru. Mam nadzieję, że właśnie tym będę się zajmować w przyszłości;) uwielbiam tworzyć; malować, rysować, projektować. Sztuka od zawsze była moją pasją. Uwielbiam muzykę, kawę, azję, a przede wszystkim swojego kotka i najbliższych, którzy są naprawdę wspaniali i kocham ich nad życie:) W tym roku wiele w moim życiu się zmieniło. I w tym właśnie roku dotknęła mnie bulimia. Trwa to od marca. Myślę że parę czynników na to wpłynęło. Przede wszystkim moja przeszłość,a raczej ojciec.. potrafił mi powiedzieć w twarz, że jestem za gruba, że dostanę zawał. Albo np rozmawiałam z nim,a on mnie nie słuchał- obserwował mnie. I nagle powiedział: pokaż zęby? I oglądał. Mówił że brzydko robię to, brzydkie mam to(Teraz dopiero myślę- jak mógł?!) Nigdy we mnie nie wierzył,zranił nas bardzo. Na szczęście teraz nie ma go w naszym życiu. Często zapominam że w ogóle mam ojca. Ale niestety moja obsesja na punkcie wyglądu siedzi już tak we mnie od 10lat. Mieli na to wpływ również ludzie, których napotkałam na swojej drodze i w szczególności kasia-bulimiczka, koleżanka ze studiów(choruje również na depresję maniakalną,też sporo przeszła,ale naprawdę.. ma bardzo złe działanie na mnie..). Wpadłam w to. Byłam w pełni świadoma co robię, a i tak to robiłam. Nie były to typowe napychanie się na full, ale np zjadłam coś słodkiego i szłam załatwić sprawę. Tydzień temu z tym skończyłam. Zaczęłam czytać na temat bulimii, przeglądać blogi pro-mia,oglądać filmiki, przy okazji dokumenty o pro-ana. Bardzo to we mnie uderzyło. To koszmar, co te dziewczyny ze sobą robią. Ja z resztą tez. Nie chcę jej! Witam was ciepło, cieszę się, że istnieje to forum:) |
|
|
Makro |
Dodany dnia 19/09/2012 01:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Witam na forum! Zapraszam do korzystania. Nadaję ci uprawnienia aktywnego użytkownika - co daje ci dostęp do całego forum. Proszę pamiętać o regulaminie. Edytowane przez Makro dnia 19/09/2012 01:32 [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Karol |
Dodany dnia 19/09/2012 03:55
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1156 Data rejestracji: 23.06.12 |
Hej! Planujesz wizytę u psychiatry/psychologa?
[i]The barbarians come out at night.[/i] |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 19/09/2012 07:16
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Cześć! Mam nadzieję, że będzie Ci u nas miło ! Świetny obrazek masz przy nicku Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 19/09/2012 07:26
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Witaj Kabuki Niedługo pewnie wyjeżdżasz na studia... Jak Ci z tym? Może warto przy tej okazji obejrzeć się za psychologiem, psychiatrą? A może masz już to za sobą? Myślałaś o relacji z tą koleżanką, która ma na Ciebie zły wpływ, jak ten wpływ ograniczyć? [color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
kabuki |
Dodany dnia 19/09/2012 12:40
|
Już jest mi tu dobrze, więc myślę że tak już zostanie Podogna- hehe dzięki uwielbiam bukę i inne postaci z Muminków (ale chyba to nie jest buka? ) sensitivechild, KarolR - Chodziłam kiedyś do psychologa, ale powodem był ojciec,a raczej to, co wyrabiał po rozwodzie. Chciałabym chodzić do tej samej pani psycholog, zna mnie bardzo dobrze, ja jej zaufałam..a było ciężko. Niestety z tego co wiem, to obecnie przyjmuje tylko prywatnie, a z kasą bardzo cieńko- płatne studia. Jeszcze muszę wszystko w sobie poukładać, ogrom myśli się we mnie kłębi. Za niedługo spotkam się z moją przyjaciółką, znam ją od przedszkola, bardzo jej ufam, powiem jej o tym, co wyrabiałam przez ostatnie pół roku. Trochę się boję, to pierwsza osoba, której to powiem patrząc w oczy. Ale czuję, że to będzie dobry krok Co do studiów... nie jest mi z tym najlepiej. A to dlatego, że ciągle sobie stawiam coraz to wyższe wymagania. Chcę się udoskonalać, chcę zaistnieć w oczach innych. To działa czasami bardzo negatywnie, każda porażka, każda nieudana praca mnie dobija. Nie wspominając o kreacji na pokazy, które są co pół roku i zawsze jest klapa. Od zawsze zależało mi na tym, jak jestem postrzegana przez innych, to chore. W szczególności, że przejmuję się opiniami typowych chamów, którzy w gruncie rzeczy sami mają ze sobą problemy. Najlepsze jest to, że ja wszystkiego jestem świadoma a i tak nie do końca potrafię się pozbyć tych myśli i pretensji do samej siebie. A ta dziewczyna ze studiów.. mało mogę zrobić. Nie chcę się przepisać do innej grupy, tam są okropni ludzie, szpanerzy i dzieciaczki z 'dobrych' domów. Pamiętam, jak Kasia mówiła mi, że jej pani psychiatra poradziła,by poszła na 6 miesięczną terapię do szpitalu psychiatrycznego. W lutym miała próbę samobójczą. Mąż, który ma na nią ogromny wpływ jest całkowicie przeciwko, ale jak to ona mówi: decyzja należy do niej. Przydało by się, żeby tam poszła, to byłoby dobre i dla niej i dla mnie. Jedyne co mogę zrobić, by ograniczyć jej zły wpływ to pozostać tylko na miłym poziomie "koleżanka-koleżanka", zero zwierzeń, zero zaufania. Za 1,5 roku skończę studia, i K zniknie z mojego życia Edytowane przez kabuki dnia 19/09/2012 12:41 |
|
|
blackrose1982 |
Dodany dnia 19/09/2012 13:30
|
Brązowy Forumowicz Postów: 855 Data rejestracji: 15.08.12 |
Witaj.
[color=#006600][b]"Chcę mocno wierzyć W to że jeszcze z głębi siebie mogę coś dać" [/b][/color][color=#006600][/color] L. Kopeć |
|
|
LaVidaLoca |
Dodany dnia 19/09/2012 14:39
|
Startujący Postów: 115 Data rejestracji: 05.09.12 |
Cześć witam hej !
[color=#0000ff][b]Say hello Loca[/b][/color] |
|
|
kabuki |
Dodany dnia 19/09/2012 14:59
|
hej hej ) |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 19/09/2012 20:02
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Witaj
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
Przeskocz do forum: |