Zobacz temat
Mam Efkę :: Nasze wątki :: Nasze wątki - część otwarta
[re]animacja
|
|
Rat |
Dodany dnia 15/07/2011 19:21
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]re[/b] jak wiesz w sprawie pracy również jestem w czarnej doopie , także 3mam kciuki ( nie wiem w jakiej branży pracujesz ) "doradzić" nie mogę . Mam jedynie wielką nadzieję , że to przejściowe i się wyjaśni . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Rat |
Dodany dnia 28/09/2011 15:38
|
a co z Panią [b]re[/b] ?
[color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Perfidia |
Dodany dnia 28/09/2011 15:50
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Przyznam szczerze, że kilka dni temu zastanawialiśmy się z Makrem co się dzieje z re. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 28/09/2011 16:02
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
przekażę troskę właścicielce
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 28/09/2011 16:19
|
przekaż i zapytaj się proszę ,czy w pracy lepiej i pozdrów aaa .. najlepiej ... by napisała sam co i jak ;> ? [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
re |
Dodany dnia 28/09/2011 23:35
|
Startujący Postów: 180 Data rejestracji: 22.04.11 |
Upssss, aż mi głupio, że musieliście akcje poszukiwawczą ogłaszać Ale szalenie to miłe, że o mnie pamiętacie, dziękuję! U mnie ogólnie jest ok, tylko bardzo (zdecydowanie za bardzo) intensywnie, życie daje ostro w rzyć Następne dwa dni będą dość gorące, ale potem się odezwę - przyrzekam uroczyście z ręką na myszy Pozdrawiam ciepło!!! [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
Inus |
Dodany dnia 29/09/2011 10:38
|
Finiszujący Postów: 405 Data rejestracji: 05.09.11 |
czekamy
"Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był. I pozwól mi, pozwól mi, Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz." |
|
|
Rat |
Dodany dnia 30/09/2011 11:47
|
jak tylko będziesz miała chwilkę to napisz coś pozdro [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
re |
Dodany dnia 02/10/2011 02:06
|
Już jestem! Wreszcie we własnym łóżeczku Lubię wyjazdy, ale powroty też są fajne. W pracy wreszcie jest lepiej, wprawdzie sporo mnie to kosztowało, ale udało się i jestem z tego dumna. Na własną prośbę przeniosłam się do łatwiejszej dla mnie działki, więc ogólnie jest spokojniej, tylko sporo tej pracy. Dlatego staram się postępować według zasady "pieniądze to nie wszystko" i usilnie opieram się wciskaniu mi dodatkowych godzin (co się czasem udaje ), choćby dlatego, że czas wolny jest mi bardzo potrzebny na intensywną naukę. A sukcesy na polu edukacyjno-egzaminacyjnym bardzo motywują, nie tylko do dalszej nauki, lecz ogólnie do życia. I nie jest już tak żal "zmarnowanego" czasu, można się dowartościować hasłem "osiągnęłam to dzięki ciężkiej pracy i mogę być z siebie dumna!" Poza tym jestem nieco do przodu w temacie samooceny, zresztą niespecjalnie się wysilając, jakimś cudem samo przychodzi. Po prostu zauważam reakcje ludzi na mnie i wyciągam z nich wnioski. A do tego otrzymałam ostatnio trochę pochwał i z lubością je rozpamiętuję - okazuje się, że to naprawdę skuteczne! Dzięki jednemu i drugiemu powoluśku zaczynam wierzyć w to, że można mnie polubić jeśli choć trochę się mnie zna Fajne uczucie! Mam tylko nadzieję, że to nie jest chwilowe. I jeszcze jeden wątek. Nawet nie wiem jak to nazwać... Wygląda to tak, że widzę coraz więcej różnych swoich potrzeb, oczekiwań i sposobów reagowania na nie, które nie są dla mnie - jakby to ująć? - najszczęśliwsze. Chyba łatwiej by było żyć i być szczęśliwą gdyby udało mi się je jakoś ogarnąć. Tyle że niespecjalnie wiem jak je ugryźć, a intuicja jakoś nie wystarcza. Np. kiedy boję się czegoś lub przerasta mnie nadmiar złych emocji, to zwykle uciekam od tego w jakieś wciągające zajęcie, ot choćby buszowanie po necie. Dobre, bo najczęściej skuteczne i zupełnie niedestrukcyjne. Tyle że podświadomość, która jednak nie jest z gumy nieraz "przepełnia się" i daje w kość. Także jak widać - u re ogólnie jest nieźle i w miarę spokojnie, a problemy na szczęście wcale nie są krytyczne Odpukać w niemalowane??? [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 02/10/2011 06:54
|
Re bardzo się cieszę , że u Ciebie jest spokojnie i lepiej.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 02/10/2011 12:55
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
O ja cie... kręcony kuperek powrócił [i]. A sukcesy na polu edukacyjno-egzaminacyjnym bardzo motywują, nie tylko do dalszej nauki, lecz ogólnie do życia. I nie jest już tak żal "zmarnowanego" czasu, można się dowartościować hasłem "osiągnęłam to dzięki ciężkiej pracy i mogę być z siebie dumna!"[/i] Super I proszę o tym nie zapominać [i]zaczynam wierzyć w to, że można mnie polubić jeśli choć trochę się mnie zna[/i] Można oj można, nawet jak się Ciebie nie zna, to też można, (co ten kuper robi z ludźmi ;-) .[i] Wygląda to tak, że widzę coraz więcej różnych swoich potrzeb, oczekiwań i sposobów reagowania na nie, które nie są dla mnie - jakby to ująć? - najszczęśliwsze. Chyba łatwiej by było żyć i być szczęśliwą gdyby udało mi się je jakoś ogarnąć. Tyle że niespecjalnie wiem jak je ugryźć, a intuicja jakoś nie wystarcza. [/i] A rozmawiałaś o tym z Terapeutą ? To że masz potrzeby i oczekiwania - to chyba jest normalne i naturalne, to że zdajesz sobie sprawę że "nienajszczęśliwiej" reagujesz, to może być początek zmiany "sposobu reagowania" ? W ramach tego "ogarniania" - analizowanie. I nie gryź Terapeuty nawet jeśli się okaże że "twoja intuicja" się myli ;-) [i]kiedy boję się czegoś lub przerasta mnie nadmiar złych emocji, to zwykle uciekam od tego w jakieś wciągające zajęcie, ot choćby buszowanie po necie.[/i] Moim zdaniem, uciekasz, aby nie czuć "bólu" związanego z emocjami, a wciągające zajęcie jest po to aby o tym "nie myśleć" - to dobrze że zauważasz u siebie takie rzeczy - i fajnie by było jakbyś "swoje emocje" przerobiła z Terapeutą. [i]Odpukać w niemalowane???[/i] Sprawdzić czy niemalowane jest rzeczywiście niemalowane |
|
|
re |
Dodany dnia 02/10/2011 14:28
|
Czaderku, jak miło Cię znowu czytać [quote][b]Czader napisał/a:[/b] A rozmawiałaś o tym z Terapeutą ? [/quote] Nie rozmawiałam. Powód prosty: nie mam takowego. Bo od jakiegoś czasu oficjalnie jestem zdrowa i powinnam radzić sobie sama [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 02/10/2011 14:47
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
No i wyszło moje "zboczenie forumowe" pt. każdy potrzebuje terapeuty fajnie że "oficjalnie jesteś zdrowa i że radzisz sobie sama", a jak coś to Wujek Czader wypunktuje ;-) |
|
|
re |
Dodany dnia 02/10/2011 14:50
|
[quote][b]Czader napisał/a:[/b] "oficjalnie jesteś zdrowa i że radzisz sobie sama" [/quote] khem, khem... napisałam "powinnam" ale bardzo się staram [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
re |
Dodany dnia 06/10/2011 00:17
|
Wczoraj miałam cudowny dzień w pracy, aż kuperek mi się weselej kręci jak sobie wspominam. Raczej to zasługa zbiegu wielu okoliczności, choć też mogę mieć nadzieję, że powoli zaczynam przyzwyczajać się, w końcu już czwarty miesiąc dzielę z tymi człowiekami dolę i niedolę...
[color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 06/10/2011 09:08
|
Jeśli w pracy jest ok to połowa sukcesu super , że się układa [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
martyna |
Dodany dnia 18/10/2011 12:20
|
Re pracusiu [img]http://www.smerfy.net/postacie/pracus_smerfy.gif[/img] gdzie zniknęłaś
|
|
Rat |
Dodany dnia 18/10/2011 13:05
|
pewnie obija się a nie pracuje hehhe <żart ofkoz > Napisz [b]re[/b] co i jak Edytowane przez Rat dnia 18/10/2011 13:06 [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
re |
Dodany dnia 18/10/2011 20:15
|
A i owszem, obijałam się przez całe 3 dni (wyjazd służbowy), ale już koniec tego dobrego i niedługo wracam do ciężkiej harówy... Wczoraj zaliczyłam niewielki kryzys - takie echo spraw z przeszłości nałożone na świeży stres, trochę poryczałam, potem telefon do przyjaciela i jakoś dali my radę. Chyba Co zauważyłam pozytywnego (oczywiście już po), że nawet do łba mi nie przyszło coś sobie zrobić. Kiedyś to była pierwsza myśl. Nawet jak już z tym "dawno skończyłam", to i tak zwykle była to jedna z pierwszych myśli. Wczoraj już nie. Byłam zaskoczona, tak pozytywnie - czyli jednak mija, czyli jest to możliwe (miał rację kiedyś lekarz, oj miał)! [color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 06/11/2011 21:10
|
a gdzie nasz kręcony kuferek?
|
Przeskocz do forum: |