Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Strona 1 z 2: 12
|
Muszelka23
|
|
Muszelka23 |
Dodany dnia 01/05/2011 09:41
|
Rozgrzewający się Postów: 49 Data rejestracji: 01.05.11 |
Witam wszystkich forumowiczów Mam na imię Małgorzata. Jestem tutaj drugi raz. Wczoraj przeglądałam tylko forum. Dzisiaj postanowiłam się zarejestrować. Mam 23 lata. Rozpocznę może od tego, iż nigdzie do tej pory się nie leczyłam oraz nie zasięgałam rady specjalistów. Byłam zarejestrowana swego czasu na forum osób z osobowością Borderline, którą u siebie podejrzewałam jednak to było już kawał dobrego czasu temu. Kolejnym etapem w moim życiu było DDA . Wychowywałam się w rodzinie z problemem alkoholowym, także większość cech osób DDA idealnie do mnie pasuje. Problemy, które sprawiają mi największe trudności w życiu to przede wszystkim nieustanny stres, którego doświadczam, lęk przed bliskością , dotykiem, nie mówiąc o pocałunku, przed którym mam opory.. nie mówiąc już o kontaktach seksualnych ( o czym boje się nawet pomyśleć, dotychczas ich nie miałam) Pomimo tego, iż mam powodzenie u płci przeciwnej , nie potrafię się zaangażować w związek.. czuję nieustanny lęk przed bliskością.. pieszczotami . Jest to dla mnie bardzo krępujące. Nie wiem nawet czy jest mi pisany mężczyzna czy kobieta. Bardzo to skomplikowane , gdyż zdaje sobie sprawę że dopóki nie udam się do specjalisty nie będę miała potwierdzenia... dlaczego tak jest... oraz jaki mam typ osobowości. Panicznie boje się zbliżenia oraz mam zaniżone poczucie własnej wartości.. Przeważnie biorę winę na siebie za niepowodzenia całej mojej rodziny i czuje się niedoceniana... Moi rodzice odkąd pamiętam nie okazywali sobie uczuć nawzajem. Tato nadużywał alkoholu... a ja nocami płakałam , gdyż nie wiedziałam czy do nas wróci... Jakkolwiek bym się nie starała zawsze robiłam COŚ nie tak... .. Tak dorastałam.. zawsze na uboczu.. chociaż na pozór twarda osóbka oraz pilna uczennica. Mam 23 lata i brak planów na przyszłość... Odsuwam się od wszystkich i nie wiem, w którą stronę iść... Miło mi Was wszystkich poznać. Będę potrzebowała troszkę czasu , aby poznać również Was i zaznajomić się z tym forum. Pozdrawiam.. i Miłej Niedzieli życzę "Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem" |
|
|
Kati |
Dodany dnia 01/05/2011 09:52
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Witaj Muszelko Zaimponowałaś mi dużą świadomością siebie. To dobry start, choć oczywiście, specjalista wskazany. Czytaj, pisz, zadomawiaj się. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 01/05/2011 09:54
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Haj |
|
|
Czader |
Dodany dnia 01/05/2011 09:55
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Muszelka Witamy Serdecznie Bardzo Piękny Opis. Tak proszę Państwa powinno wyglądać "przedstaw się" Jestem pod wrażeniem. A w kupie raźniej (bez skojarzeń proszę ) |
|
|
Kati |
Dodany dnia 01/05/2011 09:59
|
W kupie cieplej, przede wszystkim |
|
|
Czader |
Dodany dnia 01/05/2011 10:00
|
Jaka jest kupa każdy widzi ? |
|
|
Kati |
Dodany dnia 01/05/2011 10:03
|
Muszelko, powinnam Cię chyba uprzedzić, że na tym forum siedzi stado wariatów No ale poczytasz - zobaczysz sama. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 01/05/2011 10:28
|
[quote][b]Kati napisał/a:[/b] Muszelko, powinnam Cię chyba uprzedzić, że na tym forum siedzi stado wariatów No ale poczytasz - zobaczysz sama.[/quote] Kati masz zachęcać a nie zniechęcać "Poglądaczy" (niezalogowanych) prosimy o rejestrowanie się i branie przykładu naprzykład z Muszelki "Mam efkę" to specyficzne miejsce gdzie liczba "efek" na m2 przekracza normę |
|
|
Kati |
Dodany dnia 01/05/2011 10:30
|
Ależ ja właśnie zachęcam, a nie? |
|
|
martyna |
Dodany dnia 01/05/2011 10:43
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Witaj Muszelko
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ef |
Dodany dnia 01/05/2011 10:49
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
siem Muszelko
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
re |
Dodany dnia 01/05/2011 11:25
|
Startujący Postów: 180 Data rejestracji: 22.04.11 |
Witaj
[color=#993399][i]rano znajduję obok łóżka 3 skarpetki myślę sobię, że pod łóżkiem musi być jeszcze jedna zaglądam - i znajduję tam jeszcze dwie!!![/i][/color] |
|
|
Lena |
Dodany dnia 01/05/2011 11:54
|
Finiszujący Postów: 232 Data rejestracji: 02.09.09 |
i ja przyłączam się do powitań cześć Muszelko |
|
|
Muszelka23 |
Dodany dnia 01/05/2011 12:17
|
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie Racja , w kupie siła !! ;] "Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem" |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 02/05/2011 14:48
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Witaj
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Anise candy |
Dodany dnia 02/05/2011 15:01
|
Finiszujący Postów: 214 Data rejestracji: 14.03.11 |
Siema. Uczęszczasz na terapię? Jednak byłoby to wskazane. |
sigma |
Dodany dnia 03/05/2011 00:13
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Witaj
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Muszelka23 |
Dodany dnia 04/05/2011 20:36
|
Witam ponownie..Tak jakoś szukałam sobie tutaj miejsca.. OD czego chciałabym zacząć?? Pierwszym , chyba najważniejszym dla mnie problemem jest fakt, iż sobie niezbyt dobrze radzę z własnym życiem.. Ta niestabilność emocjonalna zakłóca mi funkcjonowanie w społeczeństwie oraz burzy relacje ze znajomymi... Częste wzloty i upadki... i tak na przemian... Nie czerpię już radości z życia.. A otaczają mnie wspaniali ludzie, których bardzo kocham... Staram się uśmiechać, jednak tak naprawdę zmuszam się do tego... Wewnątrz mnie buzuje... Sama nie wiem jak to opisać... Mam tysiąc myśli na minutę .. Staram się je wyciszyć ... bez skutku... Robię to czego nie powinnam.. Stawiam przed sobą gruby mur.. przez który sama nie potrafię przejść .. Czyli tak naprawdę jak mam siebie poznać ?? Chciałabym aby Ktoś mi pomógł... a jednak nie potrafię tej pomocy przyjąć... świadomie ją odrzucam.. tłumacząc, że sama sobie poradzę.. Zawsze tak było... RADZIŁAM SOBIE... Przykładna córka... wyrozumiała siostra... Zawsze potrafiłam znaleźć czas dla przyjaciół... a teraz?? Każdy poszedł w swoją stronę a ja czuje się zagubiona i samotna... Nie czuje się pewna ... Za każdym razem.. spotykając się z Kimś.. staram się wypaść idealnie... w myślach układam sobie słowa, które chcę wypowiedzieć. .. zachowuje się sztywnie... nie ma we mnie spontaniczności... a podczas rozmowy i tak mam subtelne odczucia,że mówię coś nie tak... Takie moje niskie poczucie własnej wartości ma również swoje odzwierciedlenie w szukaniu pracy... Negatywne odzwierciedlenie... Boje się podjąć pracę , ponieważ uważam że na nią nie zasługuję bądź że sobie nie poradzę... Ostatnio miałam szansę pracować w bardzo przyzwoitej firmie ( dobrze płatnej) odbyłam nawet szkolenie... jednak spanikowałam, że sobie nie poradzę oraz że coś zrobię nie tak... i zwyczajnie się poddałam.. Nie wspomnę już o tym, iż na samą myśl o podjęciu pracy w tej firmie trzęsłam się jak galaretka ze strachu.. Miłość... Chciałabym się zwyczajnie zakochać.. Nie dałam sobie szansy do tej pory... dlaczego?? .. nie wiem.. po prostu uciekam... kwestia orientacji .. jest dla mnie tematem tabu... Ponieważ nie wiem Kim jestem... to boli... Spotykałam się z mężczyznami... jednak nigdy nie czułam tego czegoś.. nie dopuszczałam ich do siebie i czułam się nie atrakcyjna... Jeśli chodzi o kobiety.. to nigdy nie dopuszczałam do siebie myśli że mogłabym cokolwiek poczuć.. Miałam przecież przyjaciółki... Nie mogłabym im tego zrobić.. Więc całkowicie odgradzałam się od uczuć.. Nie okazywałam ich do czasu... Teraz jakby coś we mnie pękło...Wzrusza mnie najmniejszy uścisk dłoni... Gdy widzę szczęśliwych, kochających się ludzi po prostu płaczę... Łzy cisną mi się do oczu do tego stopnia, że nie mogę się powstrzymać.. Jest mi wtedy tak bardzo smutno... że ja nie mam takiej osoby... z którą mogłabym dzielić moje wszystkie problemy... WINA. Obwiniam się... Biorę na siebie wszystkie niepowodzenia i kłótnie rodzinne.... Wolę zrezygnować z własnego szczęścia, aby inni się uśmiechali.. Brakuje mi egoizmu... ( tak stwierdził również mój przyjaciel, które wie o mnie co nieco i stara się mnie wspierać .. ) Samodzielność.. chciałabym się już usamodzielnić.. Jednak panicznie się tego boję... nawet najmniejsze zmiany są dla mnie wyzwaniem ... krępuję się gdy Ktoś obcy pojawia się w moim życiu... a tak bardzo bym chciała... dzielić z Kimś wspólne chwile.. " Wystarczy byś był... nic więcej" Jedyną radością w moim życiu jest MUZYKA. To ona sprawia, że się uśmiecham... Gitara jest moją ucieczką w inny świat, w którym mogę odpocząć od swych zagmatwanych myśli... ta Pasja pozwala mi się zatrzymać i zwyczajnie nabrać sił... Kochani... Wy macie za sobą już pierwsze kroki Odważyliście się zasięgnąć rady specjalisty.. Dla mnie już jesteście WIELCY... Chciałabym nauczyć się od WAS jak żyć... Wszystkich Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczoru.. Oraz żeby w końcu wyszło słońce !? "Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem" |
|
|
Muszelka23 |
Dodany dnia 22/05/2012 15:04
|
No i stało się... jutro idę na pierwszą wizytę do specjalisty ( do Psychiatry) . Dowiedziałam się, że aby udać się do psychologa trzeba mieć najpierw skierowanie od lekarza ogólnego, co było dla mnie kompletnym zaskoczeniem, bo nie orientowałam się w tej kwestii. Odczuwam lęk i nerwobóle w okolicy serca. Hmm Nie wiem jak będzie wyglądało to pierwsze spotkanie, jednak nastawiam się pozytywnie Oj to będzie dla mnie wielki dzień ! Pozdrawiam serdecznie i przyjemnego popołudnia życzę
"Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem" |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 22/05/2012 15:19
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Krzywdy Ci tam nie zrobią Stosy i łamanie kołem już dawno wyszły z obiegu. O nerwobólach powiedz koniecznie- choć mogą być związane z wizytą. Ja czasem mam ochotę uciec sprzed gabinetu. Srutututu, pęczek drutu |
|
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |